Όλη η δημοσιότητα έπεσε πάνω στον Γιώργο Σαμαρά. Η Ευρώπη έγραψε για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και τη στιγμή που κατέγραψε ο φακός όταν ο πρώην πλέον άσος της Σέλτικ πήρε αγκαλιά τον μικρό Τζέι, για να κάνει το γύρο του θριάμβου.

Ποιος είναι όμως ο 11χρονος που πάσχει από σύνδρομο Down και από πότε τον ξέρει ο Sam; Ο Τζέι γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2003 με πρόβλημα στην καρδιά. Εγχειρίστηκε και έμεινε για έξι μήνες στο νοσοκομείο.

Παρόλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω ούτε εκείνος ούτε η οικογένειά του. Ο πατέρας του, μάλιστα, είναι πρόεδρος τοπικής ομάδας στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου ζει η οικογένεια και ο γλυκύτατος πιτσιρίκος δε χάνει ματς. Και όχι μόνο αυτό. Δίνει οδηγίες μέχρι και στον… προπονητή! Για τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τις φαντάζεστε.

Ο Τζέι ταξίδευε συχνά στη Σκωτία, μιας και η ομάδα που προεδρεύει ο πατέρας του, η Celtic Club του Λόργκαν, ιδρύθηκε από μέλη του συνδέσμου οπαδών της Σέλτικ. Ετσι, μία από τις μεγάλες του επιθυμίες ήταν να γνωρίσει τον Γιώργο Σαμαρά. Όπερ και εγένετο.

Η καλύτερη ευκαιρία εμφανίστηκε όταν η Σέλτικ κληρώθηκε με την Κλίφτονβιλ, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Κέλτες ταξίδευσαν στο Μπέλφαστ και ο Τζέι με τον πατέρα του πήγαν στην προπόνηση την παραμονή του αγώνα.

Πλησίασε τον Sam και όλα πήραν το δρόμο τους. Μια μεγάλη… ανδρική φιλία γεννήθηκε μεταξύ τους και από τότε, εδώ και ένα χρόνο, ο Τζέι είναι πάντα κοντά στην ομάδα με τον Γιώργο να τον… κακομαθαίνει. Κοινώς, δεν του χαλάει την παραμικρή επιθυμία, αφού ο Τζέι μπαίνει ακόμα και στο πούλμαν της ομάδας.

Ο Σαμαράς μιλώντας για το μικρό του φίλο, είπε στo BBC: «Συνάντησα τον Τζέι στην Ιρλανδία. Είναι ένα σπέσιαλ παιδί, ένας μεγάλος οπαδός της Σέλτικ και μια τεράστια έμπνευση. όλη η ομάδα ήταν πολύ υπερήφανη που τον είχε μαζί της σήμερα».

 

Όσον αφορά τη ζωή της οικογένειας, ο Σαμαράς δεν τον αποκάλεσε τυχαία… έμπνευση! Η μητέρα του μικρού Τζέι αποστομώνει όλους εμάς που τα θέλουμε όλα: «Μας κάνει συνεχώς να γελάμε! Συχνά σχολιάζουμε για το πόσο βαρετές θα ήταν οι ζωές μας, χωρίς να έχουμε το σύνδρομο Down μέσα στον κόσμο μας».