Άνετα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η τελευταία 10ετια είναι πολύ… super. Σίγουρα όχι για τα οικονομικά και επαγγελματικά μας, αλλά οι υπερήρωες ζουν τη δεύτερη κινηματογραφική εφηβεία τους. Από τότε που έκανε την εμφάνισή της η ταινία «X-Men» το 2000, το Hollywood έχει βρει την… κότα που κάνει χρυσά αυγά. Και δεν την αφήνει να πάει χαμένη.

Ο Hugh Jackman έφτιαξε καριέρα ως Wolverine, ο Robert Downey Jr. «αναστήθηκε» ως Iron Man, ο Chris Evans λατρεύτηκε ως Captain America και η λίστα δεν λέει να τελειώσει. Άρα, δύσκολα αφήνεις τέτοια super projects να πάνε χαμένα, καθώς ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Ιδιαίτερα μετά τον πανικό των «Avengers» το 2012. Οι Εκδικητές κατάφεραν να σαρώσουν στο box office και η ταινία του Joss Whedon έκανε εισπράξεις 1,5 δισ. δολαρίων, με αποτέλεσμα να γίνει η τρίτη πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών.

Και τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης επιστροφής. Την άνοιξη του 2015 αναμένεται να κυκλοφορήσει το sequel με τίτλο «Avengers: Age of Ultron», με τους super stars-superheroes να ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους. Οι παλιοί Chris Evans, Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Samuel Jackson, Jeremy Renner θα συναντήσουν τους «νέους» Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson και James Spader, σε ένα επικό φιλμ που θέλει να σπάσει τα ρεκόρ του προκάτοχού του.

Και μπορεί να έχουμε 365 ημέρες μπροστά μας μέχρι να τη δούμε στις μεγάλες οθόνες, ωστόσο ο Downey Jr. αποφάσισε να κάνει ένα δωράκι στους fans – μια φωτογραφία από τα γυρίσματα.