Μετά την πορεία στην Ευρώπη, για τον Ολυμπιακό έλαβε τέλος και η πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας, που θα έφερνε τους πρωταθλητές πιο κοντά στο νταμπλ. Ποια είναι, λοιπόν, η επόμενη μέρα στους Πειραιώτες; Υφίσταται θέμα Μίτσελ;

Μέχρι στιγμής, στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κανένα θέμα Μίτσελ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του provocateur. Ο Ισπανός έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν και μάλιστα με ρήτρα… φυγής. Αν, δηλαδή, ο 50χρονος τεχνικός αποχωρήσει από τον Πειραιά, λόγω συμφωνίας του με άλλη ομάδα, στα ταμεία του Ολυμπιακού θα μπει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως αν ο Μίτσελ δεν συμφωνήσει με σύλλογο από την πατρίδα του κυρίως, θα παραμείνει στο τιμόνι των «ερυθρολεύκων». Υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος: ο Βαγγέλης Μαρινάκης έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας. Θα ήθελε, βεβαίως, να περάσει ο Ολυμπιακός αυτή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία απέλυσε τελικά τον Ντέιβιντ Μόγιες, θα επιθυμούσε οι Πειραιώτες να παίξουν το Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό για να πάρουν τη ρεβάνς για την τριάρα στο Φάληρο, όμως η απόφασή του έχει ληφθεί.

Διοίκηση και Μίτσελ θα καθίσουν στο τραπέζι για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου, διότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας εκτίμησε το γεγονός ότι οι πρωταθλητές απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αναγνώρισε πως ο προπονητής έδωσε βάση και ευκαιρίες στο ελληνικό στοιχείο του συλλόγου, σε συνδυασμό με το «δίκαιο» ροτέισον και τη διατήρηση των ποδοσφαιριστών σε εγρήγορση και αγωνιστική φρεσκάδα.

Έτσι, ο Μίτσελ έχει ήδη αρχίσει να ρίχνει ματιές σε μια αγορά που γνωρίζει πολύ καλά, αυτή της Ισπανίας, για το «χτίσιμο» του Ολυμπιακού της σεζόν 2014-15.