Κάποια τα σχολιάσαμε στο Provocateur, κάποια άλλα τα προσπεράσαμε. Δεν έχει σημασία αυτό. Το θέμα είναι ότι ήρθε το τέλος της εβδομάδας και αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν στο μυαλό μας.

Δείτε τι μας έμαθε η εβδομάδα που φεύγει.

Πρώτο τραπέζι… Ευρωβουλή! 

Αυτά δεν είναι ψηφοδέλτια πλέον, η 10η σελίδα στο Ok έχουν καταντήσει. Και πλέον και του περιοδικού Πίστα, καθώς ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Μάκης Χριστοδουλόπουλος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό. 

Το ψηφοδέλτιο μου έπεσε από τα χέρια, όχι δεν γίνεται δεν είναι δυνατόν. Ε, ρε γλέντια στην Ευρώπη (και στο Twitter). 

 

Δεν θα γίνεις άνθρωπος ποτέ…

Εν έτει 2014 και ακόμα δεν έχουμε μάθει το νόημα και την ουσία του ποδοσφαίρου: ότι είναι μια γιορτή. Και μετά από αυτά που είδαμε στη Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό την Τετάρτη πιστεύουμε ότι δεν θα μάθουμε ποτέ. 

 

Στη ζούγκλα με τον Ταρζάν

Και ξαφνικά η Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της ανακάλυψαν τη ζούγκλα της Τούμπας. Ναι, έτσι ξαφνικά, γιατί ποτέ άλλωτε δεν έχουν γίνει καφριλίκια στα γήπεδα. Όχι, ούτε στη Ριζούπολη, ούτε στο ΟΑΚΑ, ούτε στην Αλεξάνδρας, ούτε πουθενά. Εκκλησίες. Αχ, ρε Έλληνα, πόσο εύκολα και γρήγορα ξεχνάς (όταν σε συμφέρει). 

 

Ατάλαντη is back 

Αφού τον τελευταίο χρόνο μας ζάλισε με φωτογραφήσεις και συνεντεύξεις, ήρθε η στιγμή για νέο κομμάτι. Η Lana Del Rey, ναι αυτή που έχει δώσει στη παραφωνία νέα έννοια και την έχει πάει σε άλλο επίπεδο, κυκλοφόρησε το single «West Coast». Τι κι αν δεν ακούγεται; Χαμός έγινε στα social media με την επιστροφή της. 

 

Η κατάρα του spoiler

Ναι ότι το «Game of Thrones» είναι η νέα αγαπημένη μανία του πλανήτη το γνωρίζαμε εδώ και χρόνια. Αλλά πλέον έχει περάσει σε νέα κατηγορία – αυτή του πανικού και της τρέλας. Α, ναι και των spoilers. 

Κυριακή βράδυ βγήκε το δεύτερο επεισόδιο του «GoT», Δευτέρα πρωί-πρωί το internet ήταν γεμάτο με αποκαλύψεις. Και ξεκίνησαν έτσι και οι απειλές στα social media τύπου «block-delete». Βρε ωραία περνάμε.  

 

Πόσοι superheroes χωράνε σε μια εβδομάδα;

Η απάντηση είναι εύκολη: πολλοί! Γιατί όπως και να το κάνεις οι υπερήρωες είναι της μόδας αυτή την περίοδο. Έτσι είχαμε το νέο trailer της επικής ταινίας «X-Men: Days of the Future Past»…

 

…Αλλά και το βιντεάκι από το «Guardians of the Galaxy», που μας δείχνει τι έγινε στα παρασκήνια. Ήρωες παντού, εκτός από την πραγματικότητα. Που είναι όταν τους χρειάζεσαι; 

https://www.youtube.com/watch?v=k9zQ58XB2zs

 

Αντίο φίλε του «μαγικού ρεαλισμού»

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Gabriel Garcia Marquez άφησε τη τελευταία του πνοή τη Πέμπτη σε ηλικία 87 ετών. Και όπως είχε πει «αυτό που έχει σημασία στη ζωή δεν είναι τι σου συνέβη, αλλά τι θυμάσαι και πως το θυμάσαι». Αντίο «φίλε».

Διαβάστε ακόμα: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές – Ο Λατίνος που γοήτευσε την υφήλιο

 

Πάσχα είναι…

Το σήριαλ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Franco Zeffirelli, οι ταινίες «Σπάρτατος», «Μπεν Χουρ», «Κβο Βάντις» και όλα αυτά τα επικά φιλμ. Γιατί με αυτά μεγαλώσαμε. Γιατί όσες φορές και να τα δούμε, πάντα κολλάμε. Γιατί αν δεν παιζόντουσαν τη Μεγάλη Εβδομάδα χαμπάρι δεν θα πέρναμε ότι είναι Πάσχα – μέχρι να έσκαγε το κοκορέτσι και το αρνί την Κυριακή.