Δεν θέλω ρε γαμώτο να είμαι εκείνος που θα κάνει κριτική συνεχώς σε ένα πρόσωπο. Δεν κατέχομαι από σύνδρομο μονομανίας και θεωρώ πως είμαι άτυχος που πέφτω πάνω στον… Μπογδάνο. Όπως για παράδειγμα χθες. Ο παρουσιαστής είχε καλεσμένο τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και μετά τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην εξαιρετική Σοφία Παπαιώαννου, είπα να το πάω σερί. Είναι και το θέμα με το δημοψήφισμα του τζαμιού, που ήθελα να μάθω όλη την επιχειρηματολογία του, ε το τόλμησα.

Έχω συνηθίσει τις συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να είναι μοιρασμένες ανάμεσα στον εαυτό του και τον συνεντευξιαζόμενο. Οι ερωτήσεις του ξεκινάνε με μια ερώτηση για τον εαυτό του, που την απαντάει άμεσα και στη συνέχεια, ζητά και τη γνώμη του καλεσμένου του. Το παραβλέπω.

Μάλιστα, έχει προσθέσει νέα στοιχεία στην παρουσίαση, όπου μαζί με το πομπώδες του στόμφου του, πηγαίνει πιο λαϊκά, ιδιαίτερα στις πάσες που κάνει για τις διαφημίσεις, με σκοπό τη δημιουργία αναμονής κοινού. «Έχει φορτώσει. Μόλις επιστρέψουμε θα τον φορτώσω κι άλλο». Αυτό είναι το θέμα, όμως; Να είναι φορτωμένος ο καλεσμένος του, για να συνεχίσουμε να παρακολουθήσουμε; (Δείτε το βίντεο στο 46ο λεπτό, περίπου)

Στον πρόλογό του για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο παρουσιαστής θέλησε να μας πληροφορήσει για το κρύωμα που τον ταλαιπωρεί. Μάλιστα, κάποια στιγμή, έβγαλε τα χαρτομάντιλα και ζήτησε από το κοντρόλ να κλείσουν το μικρόφωνό του. Και όμως. Το έντονο φύσημα της μύτης μπήκε σε όλα τα σπίτια που ήταν συντονισμένα με το ΣΚΑΪ, με κίνδυνο να… κολλήσει τους τηλεθεατές του. Και ναι, είναι ανθρώπινο. Και μπράβο του που κατάφερε ως καλός επαγγελματίας να είναι στη θέση του. Αλλά τι στο καλό, δεν μπορούσατε να το μοντάρετε; Πόσο τηλεοπτικά αποδεκτό είναι να υπομένει αυτό το βασανιστήριο ο τηλεθεατής; Ο ευγενής Σπηλιωτόπουλος ρωτά να μάθει εάν είναι αλλεργία ή κρύωμα και πληροφορούμαστε όλο το ιστορικό.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω μια από τις high light ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου…

«Η μητέρα μου, η οποία το κληρονόμησε από τη γιαγιά μου. Θεός σχωρέστηνε. Η οποία το πήρε από την προγιαγιά μου. Συνηθίζει να λέει κάτι που το λένε πολλές μανάδες σε τούτην εδώ τη χώρα. Το λένε και πατέραδες. Το λένε και παιδιά. Και καλά να μαστε. Δέκα να καθαρίζουν και ένας να λερώνει, πάλι λερωμένα θα είναι. Πάλι βρώμικα θα είναι. Και σκέφτομαι λοιπόν ότι με εκατοντάδες χιλιάδες…» (εδώ κάπου, επεμβαίνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για να απαντήσει, χωρίς να μάθουμε την ερώτηση. Μπορείτε να το δείτε στο 42’12).

Κλείνοντας, να του ευχηθούμε περαστικά.

Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ.