Αυτό που περιμέναμε εδώ και 10 μήνες, τελικά ήρθε την περασμένη Κυριακή. Και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Το «Game of Thrones» επέστρεψε στις μικρές μας οθόνες, ο 4ος κύκλος έκανε πρεμιέρα και όπως φαίνεται για μια ακόμα χρονιά θα γίνει το έλα να δεις (και δεν θα το πιστεύεις).

Άλλωστε τόσο  ο George R.R. Martin, όσο και οι David Benioff και D.B. Weiss έχουν αποδείξει εδώ και τρία χρόνια ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον του «GoT». Πάνω που πίστευες πέρσι στους Stark, στο τέλος έμειναν ελάχιστοι. Πάνω που λες «τώρα θα την πατήσει ο Joffrey», εκείνος συνεχίζει να πουλάει μαγκιά και να μας σπάει τα νεύρα.

Διαβάστε ακόμα: Να πέσουν κεφάλια – Αυτοί είναι οι ήρωες του «Game of Thrones» που θέλουμε να δούμε νεκρούς 

Και να δείχνει ότι δεν αξίζει να κάθεται στον θρόνο. Έτσι, αφού είδαμε την πρεμιέρα του 4ου κύκλου, το σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε ποιους θέλουμε να δούμε στον θρόνο. Όχι τίποτα άλλο, αλλά το γράφουμε τώρα επειδή δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ζωντανός μετά το δεύτερο επεισόδιο!

 

Tyrion Lannister

Αν με το ζόρι πρέπει να κάτσει ένας Lannister στον θρόνο, ας είναι τουλάχιστον αυτός. Ναι, ok, ο τύπος λέει τη μία κακία μετά την άλλη, πίνει μέχρι να λιποθυμήσει, ενώ η καλύτερή του σχέση είναι με μια πουτάνα. Αλλά, είναι ο μόνος που έχει το μυαλό και ικανότητα για να διοικήσει ένα βασίλειο.

 

Daenerys Targaryen

Σίγουρα, ως ένα σημείο θα θέλει να πάρει το αίμα της πίσω, που της διαλύσανε την οικογένεια παλιά. Και από την ώρα που έχει τους δράκους, θα σκορπίσει τον τρόμο στο King’s Landing. Αλλά απέδειξε ότι ξέρει να συγχωρεί και να ενώνει. Σημαντικό. Btw τους δράκους τους ανέφερα;

 

Jon Snow

Μπορεί η Ygritte να του φώναξε «δεν ξέρεις τίποτα Jon Snow», αλλά όπως έχει αποδειχθεί αυτός ο μπάσταρδος ξέρει αρκετά. Σίγουρα μπορεί να ηγηθεί ενός στρατού, ξεχωρίζει το καλό από το κακό και το σωστό από το άδικο. Και δύσκολα σκοτώνεται (έως τώρα).

 

Oberyn Martell

Κάτι ψιλά για το παρελθόν του τα μάθαμε στο πρώτο επεισόδιο του 4 κύκλου, για το μέλλον του δεν παίρνουμε όρκο. Ναι, φαίνεται πως έχει τα θεματάκια του στο σεξ, αλλά όπως είπε «και η οικογένειά του πληρώνει τα χρέη της». Και αυτοί έχουν λόγο σε σχέση με τους Lannister.

 

Arya Stark

Ναι, αυτή κι αν είναι η έκπληξη. Αυτό που πιστεύαμε για την Arya στους πρώτους 3 κυκλούς, μας το επιβεβαίωσε στο ξεκίνημα του τέταρτου. Το κορίτσι έχει πάθος, τσαμπουκά και ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Ποιος είπε ότι η οικογένεια Stark έχει πεθάνει;