Είναι γνωστό ότι στον κόσμο της μόδας η απόσταση μεταξύ τελειότητας και καταστροφής είναι πολύ μικρή. Ουσιαστικά αυτές τις δύο πλευρές τις χωρίζει μια λεπτή γραμμή, κόκκινη τις περισσότερες φορές. Και δυστυχώς (ιδιαίτερα αν είσαι άνδρας) καταλαβαίνεις το λάθος σου αργά – δηλαδή από τα βλέμματα του κόσμου στο δρόμο.

Ωστόσο, μία στο τόσο, υπάρχουν και αυτές οι μόδες που ήταν τόσο κακόγουστες που στο τέλος ακολουθήθηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους και έγραψαν τη δική τους ιστορία. Και επειδή, ως γνωστών, η μόδα κύκλους κάνει, δες 5 trends που δεν θέλουμε να επιστρέψουν στο προσκήνιο, όπως τα βρήκαμε στο Esquire.

 

Το disco look

Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Τα γυαλιστερά κοστούμια, τα χοντροκομμένα παπούτσια (που είχαν και τακούνι), τα μυτερά πουκάμισα; Αυτή δεν ήταν εμφάνιση, τσίρκο ήταν. Και κυκλοφορούσαν και περήφανα στον δρόμο.

 

Το brit 80’s look

Το τι φταίει και έγινε μόδα, κανείς δεν ξέρει. Υποθέτω η έξαρση του clubbing στη Βρετανία εκείνη την εποχή. Και από το πουθενά έβλεπες παντού τυπάκια να φοράνε φόρμες (κατά προτίμηση Adidas για να ξεχωρίζει και η λευκή γραμμή) και δεν ήξερες αν πάνε για διασκέδαση ή για μπάσκετ. Όλα τα καλά είχαν οι Stone Roses και η σκηνή του Μάντσεστερ πέρα από στυλ.

 

Το «πιο χαμήλα» look

Αν δεν κατάλαβες εννοούμε τα παντελόνια που πέφτουν και αποκαλύπτουν το μποξεράκι. Να και μια μόδα που ξεκίνησε από τις… φυλακές των ΗΠΑ τη δεκαετία του ’80, όταν απαγόρευαν στους κρατούμενους να φορούν ζώνες για να μην τις κάνουν όπλα. Και έτσι οι ράπερς ανακάλυψαν ένα look, που νόμιζαν ότι ήταν ωραίο, αλλά δυσκολευόσουν ακόμα και να περπατήσεις.

 

Το χίπικο look

Γενικά το στυλ των παιδιών των λουλουδιών τη δεκαετία του ’60 δεν το έλεγες ωραίο. Χαρούμενο σίγουρα, καθώς δεν είχαν αφήσει χρώμα για χρώμα πάνω τους, αλλά ωραίο όχι. Και αυτό το κόλλημα με τα παντελόνια-καμπάνια ποτέ δεν το καταλάβαμε.

 

Το hipster look

Ok, δεν θέλω να το τσουβαλιάσω, γιατί οι hipster έχουν και τις ωραίες τους στιγμές. Αναφέρομαι στην υπερβολή της υπερβολής – με ένα ντύσιμο να τα χωρέσεις όλα. Δες εικόνα: πουκάμισο, γιλέκο, σακάκι, παπιγιόν, στενή βερμούδα, κάλτσα και λουστρίνι. Bonus τα κοκάλινα γυαλιά. Είναι ωραίο αυτό τώρα (αν δεν είσαι ο Pharrell Williams);