Την τηλεοπτική σεζόν 2012-13 (Σεπτέμβρης 2012-Ιούνιος 2013), το δελτίο ειδήσεων του MEGA απολαμβάνει την κορυφή από το… υψόμετρο του 25,7%. Η διαφορά από τον δεύτερο ΑΝΤ1 ήταν σχεδόν χαώδης, αφού το δελτίο που παρουσιάζει η Μαρία Χούκλη απέχει 7,1 μονάδες και βρίσκεται στο 18,6%.

Σε απόλυτους αριθμούς, το δελτίο του MEGA παρακολουθούσαν 872.000 τηλεθεατές κατά μέσον όρο, ενώ αυτό του ΑΝΤ1, 622.000. Μια διαφορά της τάξης των 250.000 τηλεθεατών, δηλαδή.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, το status παρέμενε αμετάβλητο, μόνο που η ψαλίδα έκλεινε και η διαφορά δεν ήταν και τόσο… χαώδης. Τον Οκτώβριο, όμως, η διαφορά πέφτει στις δύο μονάδες. 21,1% για το MEGA, έναντι 19,1% για τον ΑΝΤ1. Το «Μεγάλο κανάλι» χάνει περίπου 100.000 τηλεθεατές σε σχέση με το μέσο όρο του, της περασμένης σεζόν. Ο ΑΝΤ1 δεν κάνει κάποιο μεγάλο άλμα, κερδίζει 0,5%, σε σχέση πάντα με το γενικό μέσο όρο της περασμένης σεζόν.

Τον Νοέμβριο, το MEGA τερματίζει και πάλι πρώτο, αλλά και πάλι έχει απώλειες σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, καθώς χάνει 0,7% και τερματίζει στο 20,4%. Ο ΑΝΤ1 από την άλλη, κερδίζει 0,5% και βρίσκεται στο 19,6%, ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από το 1%.

Ο μήνας της ανατροπής είναι ο Δεκέμβριος. Ο ΑΝΤ1 παίρνει για τα καλά «κεφάλι» από το MEGA, αφού όχι μόνο το προσπερνάει, αλλά το αφήνει πίσω του με δύο μονάδες διαφορά. 22,1% για το δελτίο που παρουσιάζει η Μαρία Χούκλη, 20,1% για το δελτίο της Όλγας Τρέμη.  

Τον Ιανουάριο –και ενώ όλοι περιμένουν… ντέρμπι- η διαφορά αυξάνεται. Από τις 2 μονάδες του προηγούμενου μήνα, ο ΑΝΤ1 βρίσκεται μπροστά με 2,6% και τηλεθέαση 21,4%, έναντι 18,8% του MEGA. Δηλαδή όχι μόνο δεν κλείνει η ψαλίδα, αλλά δεν υπάρχει και διόρθωση στα νούμερα που συνεχίζουν να πέφτουν.

Τον Φεβρουάριο υπάρχει ανασύνταξη. Το MEGA βρίσκεται και πάλι στη δεύτερη θέση, αλλά για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβρη συγκρατά τα νούμερά του και δεν έχει περαιτέρω πτώση. Κερδίζει 0,1% συγκεντρώνοντας 18,9%, απέχοντας δύο μονάδες από τον πρώτο ΑΝΤ1 που βρίσκεται στην κορυφή για τρίτο συνεχόμενο μήνα, με το ποσοστό του στο 20,9%.

Στο Provocateur, είχαμε γράψει ήδη από τις 29 Οκτωβρίου (λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του site), πως το δελτίο του MEGA περνάει κρίση. Ήταν ο καιρός όπου η… Μαρία Χούκλη κοίταζε στα μάτια την Όλγα Τρέμη, τερματίζοντας πρώτη κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Το «Μπρούσκο» φαινόταν πως θα «σπάσει» την πρωτοκαθεδρία του MEGA στη ζώνη των 19:00, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό…

Διαβάστε επίσης: Βρήκε η ναυαρχίδα του MEGA σε… ύφαλο;

Δεν είναι θέμα απλά και μόνο lead in. Ίσως το συγκεκριμένο μοντέλο δελτίου ειδήσεων να έχει κουράσει, ίσως και η αξιοπιστία του δελτίου ειδήσεων να έχει πληγεί. Το μεγάλο crash test θα έρθει με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το MEGA, το κανάλι που κατεξοχήν καταφέρνει να παίρνει αυτή τη νίκη γοήτρου, θα κληθεί να δείξει πως δεν έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών, στα μεγάλα πολιτικά γεγονότα. Άλλωστε, το δελτίο ειδήσεων είναι η ναυαρχίδα κάθε καναλιού και είναι εκείνο που προσδίδει στο γενικότερο πρεστίζ του.

(Τα νούμερα τηλεθέασης είναι για το σύνολο του κοινού)