Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Και αυτό γιατί μετά τις αποκαλύψεις σκανδάλων διαφθοράς που φαίνονται να αγγίζουν ακόμη και τον ίδιο τον ισλαμιστή ηγέτη, η ιταλική εφημερίδα La Reppublica κάνει λόγο και για ροζ σκάνδαλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο λόγος που ο τούρκος πρωθυπουργός έθεσε εκτός λειτουργίας το Twitter και σκοπεύει να κάνει το ίδιο και με το YouTube, είναι η ύπαρξη ενός βίντεο με τον ίδιο πρωταγωνιστή που εμφανίζεται σε ερωτικές περιπτύξεις με την πρώην Μις Τουρκία, Defne Samyeli.

H 41χρονη καλλονή αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου και το 1991 πήρε μέρος στα τουρκικά καλλιστεία. Ήταν για χρόνια παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων, έχοντας μάλιστα κερδίσει και δύο διεθνή βραβεία για τη δουλειά της, αλλά και αρθρογράφος μιας εκ των μεγαλύτερων εφημερίδων της Τουρκίας, της Millyet, ενώ έχει γράψει βιβλία και έχει πρωταγωνιστήσει σε σίριαλ.

Το επίμαχο βίντεο θα έβγαινε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές και φυσικά θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα για το προφίλ του ισλαμιστή Ερντογάν, που πρέπει να φαίνεται πιστός σύζυγος και να τηρεί τις θρησκευτικές παραδόσεις.

Η γοητευτική μελαχρινή δεν έχει κρύψει τη στήριξη προς τον Ερντογάν και το κόμμα του, ενώ ήταν πολλές φορές στο πλευρό του σε επίσημες εμφανίσεις. Είναι μέλος του κόμματός του και φίλη της συζύγου του. 



H ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, πριν αυτό κλείσει, πως όλες αυτές οι φήμες που αφορούν εκείνη και τον πρωθυπουργό είναι αβάσιμες, πως την προσβάλλουν ως γυναίκα, μητέρα και πολίτη και ολοκληρώνει μια σειρά από περίπου 8 tweets τονίζοντας πως θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Δείτε φωτογραφίες της Defne Samyeli…

(Ευχαριστούμε για τη βοήθεια στη μετάφραση τη Νάντια Κουσαξίδου)