Το ημερολόγιο έγραφε Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014. Μετά από 8 χρόνια βρισκόταν και πάλι στην Αυστραλία για να δώσει μια σειρά από συναυλίες με τους Rolling Stones. Μάλιστα το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Mick Jagger ανέβαζε φωτογραφίες στα social media από τις παραλίες, όπου έκανε βόλτες. Όλα έμοιαζαν ιδανικά.

Λίγες ώρες αργότερα η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ένας Jagger σκέτο ράκος, με τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Μόλις είχε μάθει ότι η σύντροφός του L’Wren Scott είχε βάλει τέλος στη ζωή της, στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν. Δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Και όμως το ερωτικό παρελθόν του leader των Stones είναι γεμάτο από τέτοιες ιστορίες. Ουσίες, γυναίκες και απόπειρες αυτοκτονίας. Όσο περίεργο κι αν μοιάζει, οι σχέσεις του έχουν μια δόση κατάρας. Μια κατάρα που ξεκινάει από τότε που ήταν 19 ετών.

Τότε εκείνος ήταν ένας φοιτητής που ονειρευόταν να γίνει rock star και έβγαινε με τη μικρή αδερφή του supermodel Jean Shrimpton, την Chrissie. Μάλιστα λένε ότι ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της – έως ότου το όνειρο του rock star άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Γυναίκες, ξενύχτια, πάρτι και από εκεί όπου σκεφτόντουσαν τον γάμο, το 1966 ο Jagger την εγκαταλείπει για τα μάτια και το σώμα της Marianne Faithfull.

Η Chrissie, μέσα στη θλίψη της παίρνει μια χούφτα υπνωτικά χάπια, καταρρέει, αλλά εκείνη τη στιγμή μπαίνει στο διαμέρισμα ο Mick, τη βρίσκει και η νεαρή σώζεται. Μάλιστα για να μην γίνει σκάνδαλο στον τύπο, η Chrissie έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο με ψεύτικο όνομα και μέχρι να αναρρώσει ήταν σε ιδιωτική κλινική – όλα πληρωμένα από τον μάνατζερ του Jagger.

Πάντως τα ίδια πέρασε και η Marianne Faithfull. Το 1969 και ενώ βρίσκονταν στην Αυστραλία, η όμορφη τραγουδίστρια πήρε 50 υπνωτικά χάπια μαζί με ζεστή σοκολάτα και λιποθύμησε. Πάλι στο παρά 5 ο τραγουδιστής των Stones ήταν αυτός που τη βρήκε και της έσωσε τη ζωή. Βέβαια αυτή ήταν η αρχή της Marianne σε έναν κόσμο γεμάτο ουσίες.

Στις επόμενες ερωτικές του περιπέτειες, απόπειρες αυτοκτονίας δεν είχε, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει τον έρωτα. Μάλιστα ο Jagger έχει πει για την πρώτη του σύζυγο Bianca ότι «ο γάμος ουσιαστικά τελείωσε το πρωί πριν παντρευτούμε» – έστω κι αν χρειάστηκε 7 χρόνια μέχρι να βγάλουν διαζύγιο.

Και αυτό που λέει ο κύκλος του -πλέον- 70χρονου ρόκερ είναι πως ο Jagger ποτέ δεν στεναχωρήθηκε με κάποιον χωρισμό, γιατί πολύ απλά του άρεσε να αλλάζει συντρόφους και πάντα είχε έτοιμη κάποια να τον περιμένει.

Όμως η απώλεια της L’Wren Scott δεν είναι το ίδιο. Ίσως επειδή, όπως λένε πάντα οι δικοί του άνθρωποι, ο Mick είχε βρει αυτήν που θα γέρναγε μαζί της.