Μία ακόμη απόδειξη πως δεν υπάρχει πτώση του εξαφανισμένου Boeing ήρθε στη δημοσιότητα την Τρίτη. Απόδειξη που θέλει προγραμματισμένη μέσω υπολογιστή την πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, που εξακολουθεί να αγνοείται για ενδέκατη ημέρα.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται αμερικανούς αξιωματούχους, η πρώτη στροφή του Boeing προγραμματίστηκε από ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσα στο πιλοτήριο και δεν έγινε χειροκίνητα. Αυτό συνέβη την ώρα που το Boeing πετούσε προς το Πεκίνο και ξαφνικά πήρε κατεύθυνση προς τα δυτικά.

Φαίνεται πως εκείνος που πραγματοποίησε την αλλαγή της κατεύθυνσης έχει γνώσεις των τεχνικών συστημάτων του αεροπλάνου, αφού προτίμησε να το κάνει σύνθετα και όχι με τον απλό τρόπο. Για να συμβεί αυτό απαιτείται να πληκτρολογήσει τις εντολές στον υπολογιστή που βρίσκεται ανάμεσα στο πιλοτήριο, ανάμεσα στη θέση του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη.

Διαβάστε τα πρώτα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα πως το Boeing δεν έχει συντριβεί.

Με το Flight Management System (Σύστημα Διαχείρισης Πτήσης),  ο υπολογιστής κατευθύνει το αεροσκάφος στον προορισμό του, τηρώντας πάντοτε το σχέδιο πτήσης, το οποίο και καταχωρείται πριν την απογείωση. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν η πορεία του Boeing προς το… άγνωστο συνέβη πριν ή μετά την απογείωση. 

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως καθημερινά, αποδεικνύουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της σκόπιμης αλλαγής πορείας του αεροπλάνου, ενώ το μυστήριο για το ρόλο των δύο πιλότων μεγαλώνει. Από την άλλη, σε τι θα αποσκοπούσε να μην πραγματοποιήσουν την αλλαγή πορείας χειροκίνητα και να χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή;

Αυτή ήταν η πρώτη ισχυρή ένδειξη που οδήγησε στο συμπέρασμα πως το Boeing δεν έχει συντριβεί!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται Κινεζικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς, την Τρίτη, ο Κινέζος πρεσβευτής στη Μαλαισία, Huang Huikang, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση του έχει αποκλείσει τις υποψίες γύρω από Κινέζους επιβάτες του σκάφους, οι οποίοι αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα των 227 επιβατών.

Οδεύουμε προς έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο; Ο Μιχάλης Ιγνατίου από τον Λευκό Οίκο καταθέτει την άποψή του στο Provocateur.