Είναι star, έστω κι αν ελάχιστες φορές θα βρεθεί μπροστά από τον φακό. Τον ξέρουν όλοι και τον αγαπάνε οι περισσότεροι. Τα περιοδικά τον θέλουν να δουλεύει για αυτά και τα μοντέλα κάνουν ουρές για να ποζάρουν μπροστά από τη φωτογραφική μηχανή του. Άλλωστε είναι ο άνθρωπος που έχει γδύσει τις περισσότερες διάσημες. Και έχει φωτογραφήσει όλες!

Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε. Στο διάσημο στούντιο του Terry Richardson έχουν βρεθεί από τα γνωστότερα μοντέλα, όπως η Gisele, η Miranda Kerr και η Candice Swabepoel μέχρι wannabe stars, όπως η Sky Ferreira. Μεταξύ μας τώρα μέχρι και Oprah και ο Barack Obama έχουν ποζάρει για την πάρτη του – ok, με τα ρούχα τους.

Αυτή είναι η λαμπερή πλευρά του Richardson, που έχει φτάσει στο βαθμό να συγκρίνεται με τον μεγάλο Helmut Newton. Με μια πρώτη ματιά, όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς ότι όπως ο Newton άφησε το στίγμα του στον κόσμο της μόδας και της φωτογραφίας τη δεκαετία του ’60, έτσι και ο Terry δείχνει να είναι το μεγάλο αφεντικό του σήμερα. Με μια -τεράστια- διαφορά: κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε την ακεραιότητα του Newton και δεν τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση. Όμως ο Richardson συχνά-πυκνά δέχεται καταγγελίες από διάφορες γυναίκες για τις σεξουαλικές απαιτήσεις και τρέλες του στην διάρκεια των φωτογραφήσεων.

Η τελευταία που τον κατηγόρησε είναι η Charlotte Waters, η οποία πριν από μια 5ετια ονειρευόταν να γίνει μοντέλο. Και μια δουλειά με τον Terry θα απογείωνε την καριέρα της. Έτσι όταν της δόθηκε η ευκαιρία δεν είπε το όχι και πήγε στο στούντιό του. Αλλά τελικά τα πράγματα έγιναν περίεργα για την -τότε- 19χρονη, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Vocatine.

«Φωτογραφιζόμουνα καθισμένη σε μια πολυθρόνα. Τότε ο Richardson ήρθε δίπλα μου, έβγαλε το πέος του, άρχισε να με γλύφει και να με φυλάει και ζήτησε να του κάνω πίπα» είπε με λεπτομέρειες η 24χρονη Waters, που σήμερα δουλεύει ως νοσοκόμα και συνέχισε: «Ήθελε να τελειώσει στο πρόσωπό μου και μου ζήτησε να έχω τα μάτια μου ανοικτά όταν το έκανε. Αυτό τον ενθουσίασε πάρα πολύ. Ενώ ο βοηθός του συνέχισε να τραβάει φωτογραφίες».

Αυτή δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γυναίκες κατηγορούν τον Richardson για τις σεξουαλικές χάρες που ζητάει από τα μοντέλα του. Την περασμένη εβδομάδα οι Sarah Ziff και Alice Shoemaker ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δουλέψουν ποτέ ξανά μαζί του, καθώς είναι από αυτούς που εκμεταλλεύονται τη δύναμή του πάνω σε ανερχόμενα μοντέλα. «Σου ζητάει να γδυθείς, έστω κι αν είναι άσχετο με τη φωτογράφηση, σε αγγίζει και ζητάει σεξουαλικές χάρες» δήλωσαν.

Παλιότερα η Lena Dunham τον είχε αποκαλέσει «ανώμαλο και διεστραμμένο», ενώ supermodels όπως η Rie Rasmussen και η Coco Rocha τον έχουν κατηγορήσει σε συνεντεύξεις τους ότι κάνει σεξ με νέα και άγνωστα μοντέλα, που φοβούνται να του πουν «όχι» για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Όσο για τον ίδιο; Πριν από περίπου 2 χρόνια είχε δηλώσει ότι παλιότερα έπαιρνε πολλές ουσίες, δεν ήταν ο εαυτός του στις φωτογραφήσεις και έκανε πολλά λάθη, αλλά ποτέ δεν εκβίασε κάποια να κάνει κάτι που δεν θέλει και δεν ζήτησε σεξουαλικές χάρες. Το θέμα είναι ποιος τον πιστεύει.