Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν στο ABC πως οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η απενεργοποίηση των δύο συστημάτων επικοινωνίας του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών, συνέβη σε διαφορετική στιγμή. Ο ένας από τους δύο μάλιστα, υποστήριξε πως αυτό δείχνει ότι το αεροπλάνο δεν έπεσε λόγω μιας καταστροφικής αιτίας.

Το σύστημα υποβολής στοιχείων, όπως πιστεύουν, έκλεισε πρώτο και 14 λεπτά αργότερα, έκλεισε ο αναμεταδότης που μεταδίδει θέση και το υψόμετρο.

Αυτό δείχνει ότι μπορεί κάλλιστα να ήταν μια σκόπιμη πράξη, είπε στο ABC News σύμβουλος αεροπορίας John Nance. Οι αμερικανοί ερευνητές τόνισαν επίσης στο ABC ότι τα δύο συστήματα επικοινωνίας έκλεισαν με παρέμβαση χειριστή.

Η ομάδα των αμερικανών «είναι πεπεισμένη πως υπήρξε παρέμβαση του χειριστή», ανέφερε μια πηγή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να μην υπήρξε κάποιο ατύχημα ή μια καταστροφική δυσλειτουργία που να εξαφάνισε το αεροπλάνο από τον ουρανό.  

Χθες, μάλιστα, αποδείχτηκε πως το Boeing πετούσε ακόμη κι όταν το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ. Για να το διαβάσετε, πατήστε εδώ!