Ήταν τότε που ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε το κόμμα του, Το Ποτάμι. Τότε όλοι μίλησαν για μια μεγάλη έκπληξη, αλλά τελικά η μεγαλύτερη ήρθε λίγες ημέρες αργότερα. Όταν οι Αθηναίοι και γενικότερα ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας γνώρισε τον Γορδούλη.

Ένας διαφορετικός υποψήφιος, και του λιμανιού και του σαλονιού (και του κεραμιδιού προσθέτουμε εμείς). Έχοντας ως σύνθημα «με σήμα τον γατούλη… ψηφίζουμε Γορδούλη» έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις – και σίγουρα πολλά χάδια.

Και το σίγουρο είναι ότι στις αρχικές social media δημοσκοπήσεις φαίνεται να έχει την πρωτιά. Κυρίες και κύριοι υποδεχθείτε τον Γορδούλη, στην πρώτη του συνέντευξη μόνο στο Provocateur.

Στον άξονα όπου «0» είναι ο αναρχικός χώρος και «10» η ακροδεξιά, που τοποθετείτε το δικό σας ψηφοδέλτιο;

Σας τιμώ, γιατί ξεκινάτε με ερώτηση παγίδα. 

 

Θα δούμε διάσημους γάτους, όπως τον Καστράτο και τη Λουκρητία για παράδειγμα, να στέλνουν μηνύματα υποστήριξής σας;

Έχω την στήριξη όλης της κοινότητας. Οι γάτοι είναι σαν τους Εβραίους, μεταξύ μας μπορεί να φαγωνόμαστε αλλά προς τα έξω το μέτωπο είναι αρραγές. 

 

 

Λέγεται πως συγκεκριμένες συνιστώσες στο ψηφοδέλτιό σας («Κεραμιδόγατες») σας υπονομεύουν. Τι απαντάτε;

Αυτά κύριοι δεν τα λένε γατιά, τα λένε γατάκια.

 

«Έρχονται οι Περσικές γάτες και μας παίρνουν τα καλύτερα χάδια». Αυτό το σύνθημα ήταν γραμμένο σε τοίχο του Κολωνακίου. Τι απαντάτε;

Δεν ήρθαν από μόνες τους οι γάτες Αγκύρας, οι Πέρσικες και οι Σιάμ. Τις έφερε η υπερπροσφορά σε χάδια της ελληνικής αγοράς. Τώρα με την τρόϊκα ωστόσο, αναγκάζονται να ζητιανέψουν ακόμη και ένα βλέμμα τρυφερό, ακόμη κι αυτό το τόσο ταπεινό ψι-ψι-ψι. Όταν αναλάβω τη Δημαρχία, θα τις φροντίσω με μια σειρά από στέγες αδέσποτων και θα δώσω κίνητρα για μεικτούς γάμους και υιοθεσίες.  

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήσατε, δεσμευθήκατε πως δεν θα κάνετε διακρίσεις ανάμεσα στα τετράποδα και στείλατε σαφές μήνυμα προς τις… κότες. Δεν φοβάστε μήπως μετατραπεί σε… κοτέτσι ο δήμος;

Νομίζω πως ήμουν σαφής. Οι κότες και οι… κάθε είδους κότες, θα υποφέρουν.

 

Ποιοι χρηματοδοτούν την πολιτική σας εκστρατεία;

Ζω από τα ψίχουλα του Σταύρου Θεοδωράκη.

 

Θα δώσετε γραμμή στους ψηφοφόρους σας για τον δεύτερο γύρο;

Θα δώσω γραμμή όχι ποιόν να ψηφίσουν, αλλά ποιόν να μην ψηφίσουν. Ως υποψήφιος με γούνα, δεν αντέχω τους υποψηφίους με ξυρισμένο κεφάλι.

 

Κύριε Γορδούλη, πότε περπατήσατε για τελευταία φορά βράδυ στην Ομόνοια;

Τα προβλήματα του κοσμάκη, τα βάσανα του απλού λαού, τα ξέρω καλύτερα απ’ τον καθένα. Έχω υπάρξει άστεγος. Έχω γεννηθεί στο δρόμο κι έχω κοιμηθεί στη βροχή. Δεν νομίζω ότι κανείς από τους πολιτικούς μου αντιπάλους, έχει υποφέρει τόσο όσο εγώ… 

 

Ποιοι απειλούν τη ζωή σας κύριε Γορδούλη; Εσείς ζητήσατε τη συνδρομή του κυρίου Σουπιού για την προστασία σας;

Ο κύριος Σουπιός προσφέρθηκε μόνος του, λόγω πολύχρονης εμπειρίας στη φύλαξη υψηλών προσώπων. Αν θυμάστε καλά, ανήκε στην ομάδα που εμπόδισε την δολοφονία Καραμανλή. Όσο για το ποιοί με απειλούν, θα σας ρωτήσω κι εγώ το εξής: τυχαίο είναι ότι άρχισαν τα τηλεφωνήματα, μόλις πήραμε την πρωτιά στις μετρήσεις;

 

Είναι αλήθεια πως ο κύριος Γορδούλης συχνάζει στην Καρύτση και τυγχάνει της υποστήριξης των hipsters;

Η πλατεία Καρύτση με συγκινεί, διότι στην τοπική εκκλησία, στον Αγιο Γεώργιο, ενυμφεύθησαν προ ετών οι γονείς μου. Με την υποστήριξη των hipsters, φιλοδοξώ να αποτελέσει μετερίζι και προς τον δικό μου γάμο με τον Δήμο Αθηναίων.

 

Ο κύριος Σπηλιωτόπουλος έχει βγάλει ήδη κάποιες selfie, ο κύριος Καμίνης πηγαίνει από εκπομπή σε εκπομπή. Θεωρείτε πως θα μπορούσατε να τους αντιμετωπίσετε σε ένα debate, δεδομένου πως είστε άπειρος ακόμη στην επικοινωνία;

Είμαι 3,5 ετών κύριε, δεν είμαι κανένα εξαμηνίτικο ψιψίνι. Αλλωστε τα γατιά μαθαίνουμε τις αρχές της επικοινωνίας από την κοιλιά της μαμάς μας κιόλας. 

 

Υπάρχει φλερτ με το «Ποτάμι»; Θα σας δούμε στο «Αλάτσι»;

Γλείφομαι και μόνος μου, δεν εχω ανάγκη να με ξεπλύνει κανένα ποτάμι. Στο Αλάτσι θα πάω όταν αρχίσει να σερβίρει ξηρά τροφή.

 

Είναι αλήθεια πως οπαδοί του ΠΑΟΚ (και υποστηρικτές σας) κάνουν τα χαρτιά τους για να ψηφίσουν στην Αθήνα;

Λόγω υποψηφιότητος και εντοπιότητος, εγώ είμαι οπαδός συλλόγων της Αθήνας. Παναθηναϊκός δηλαδή και Απόλλωνας Σμύρνης. Από την άλλη, λόγω χρωμάτων και λόγω μητρός ΠΑΟΚτζούς, διατηρώ πάντοτε ένα soft spot για την μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης. Προσδοκώ σε στήριξη από τη Θύρα 4, τον δυναμισμό της οποίας ελπίζω ότι θα μεταλαμπαδεύσω στην καμπάνια μας.