«The Winter is here». Αυτή είναι η ατάκα που περιγράφει την κατάσταση στην Κεντροαριστερά, παραφράζοντας αυτή, της επικής σειράς που κάνει θραύση παγκοσμίως («The Winter is coming»). Η παρακμή του ΠΑΣΟΚ και η αδυναμία των «συγγενών» κομμάτων να εκφράσουν τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, έβαλε στο «παιχνίδι» πολλούς επίδοξους Βασιλιάδες, να διεκδικούν το Θρόνο της Κεντροαριστεράς.

Οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ κορυφώνονται, με τον έκπτωτο «Βασιλιά» και… νόμιμο -κληρονομικό- διάδοχο του θρόνου (με όρους Game of Thrones, πάντα) Γιώργου Παπανδρέου να «καλλιεργεί» την επιστροφή του. Το μήνυμα που στέλνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ξεκάθαρο. «Εξελίξεις αν το ΠΑΣΟΚ πιάσει μονοψήφιο ποσοστό». Και αν υπάρχει κάτι που να είναι σίγουρο μέσα στη ρευστότητα που επικρατεί στην πολιτική σκηνή, αυτό είναι πως το ΠΑΣΟΚ θα έχει μονοψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την άλλη, εναποθέτει τις ελπίδες του στην «Ελιά», το… δέντρο για να κρύψει τα ποσοστά και να κερδίσει χρόνο. Οι Ευρωεκλογές είναι μια «μάχη» που πρέπει να αποφύγει πάση θυσία, είναι μια σίγουρη ήττα και θα προσπαθήσει να έχει, όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Στέλνει με τη σειρά του το μήνυμα, πως όσο είναι στην εξουσία, θα υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Παρόλα αυτά, η σύνδεση των αμαρτωλών ΜΚΟ με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «συνέβη»! Αυτό από μόνο του αποτελεί και casus beli.

Και σαν να μην έφτανε η κόντρα των δύο, εμφανίζεται από το πουθενά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Με την πρώτη καταγραφή σε ποσοστά άνω του 5%, γίνεται αυτόματα ένας από τους βασικούς διεκδικητές του θρόνου. Και όμως…

Η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη έχει υποστεί καθίζηση και επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να «μπει» από την Αριστερά σε «κεντρώα χώματα» και να λεηλατεί τη χώρα της Κεντροαριστεράς.

Και ιδού η ανάλυση των πρωταγωνιστών:

Ευάγγελος Βενιζέλος (Robert Baratheon): Πήρε την εξουσία με επανάσταση, αλλά όταν κάθισε στο θρόνο έχασε το μέτρο. Τώρα προσπαθεί να σώσει την κατάσταση ψάχνοντας «λυκοφιλίες». Νιώθει την απειλή του Γιώργου Παπανδρέου (Khaleesi), δίνει εντολή να απαλλαγούν μια και καλή από αυτόν, αλλά οι συνεργάτες του δεν υπολογίζουν σωστά τα πράγματα και υποβαθμίζουν την απειλή.

Γιώργος Παπανδρέου (Khaleesi): Η εξορία του στο Columbia έληξε και πλέον ετοιμάζει το στρατό του. Είναι αποφασισμένος να παλέψει για τον θρόνο, αφού πιστεύει πως του ανήκει. Άλλωστε, στο King’s Landing (βλ. Χαριλάου Τρικούπη) υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές του και είναι απειλή για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που θέλει να τους «κάψει» στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών.

Αλέξης Τσίπρας (Mance Rayder): Ο ηγέτης των φυλών πέρα από Το Τείχος είναι η κύρια απειλή της Κεντροαριστεράς. Με το στρατό που έχει συγκεντρώσει, ετοιμάζεται να φτάσει μέχρι και το King’s Landing και να αλώσει τη χώρα της Κεντροαριστεράς.

Φώτης Κουβέλης (Jeor Mormond): Η πιο «αριστερά»… Κεντροαριστερά δύναμη, φυλάει τα σύνορα με τους Αριστερούς. Η φθορά, όμως, φέρνει και τη σταδιακή κατάρρευση. Το πρωτοπαλίκαρο της παράταξης Ανδρέας Παπαδόπουλος  (Jon Snow) συζητά και με άλλους σχηματισμούς. Οι ισχυρές, κόκκινες διαχωριστικές γραμμές ξεφτίζουν και εάν δεν βοηθηθεί με νέους άνδρες, τότε το Τείχος θα πέσει στα χέρια του εχθρού.

Ανδρέας Παπαδόπουλος (John Snow): Το πρωτοπαλίκαρο του Φώτη Κουβέλη (Jeor Mormond) ήταν ανοιχτός στη συζήτηση με την Ελιά, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τον προόριζαν για την πρώτη θέση του Ευρωψηφοδελτίου. Όπως ο Snow, δηλαδή, που βρέθηκε στην «αγκαλιά» των Wildlings.

Ανδρέας Λοβέρδος (Petyr Baelish): Ο σύμβουλος. Ο άνθρωπος που επηρεάζει τον Βασιλιά, εκείνος που κινεί τα νήματα. Ο Littlefinger κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο δυνατούς ανθρώπους στο King’s Landing, ξεκινώντας από το μηδέν.

Σταύρος Θεοδωράκης (Red Viper): Ποιος είναι ο Red Viper ή αλλιώς πρίγκιπας Oberyn Nymeros Martell; Είναι λογικό να μην τον ξέρετε γιατί έρχεται στο King’s Landing στην 4η σεζόν. Όπως δεν ξέρουμε και τις προθέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη. Το σίγουρο -και για τους δύο- είναι ένα… Πρωταγωνιστές!

Κώστας Σημίτης (Tywin Lannister): Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο, σκληρός και αδυσώπητος, διψασμένος για την εξουσία, που θέλει έναν «πιστό» του ως Βασιλιά-αχυράνθρωπο.

 

Τα σενάρια του «πολέμου» και ποιος επικρατεί…

Το ΠΑΣΟΚ παίρνει 3.8% της στις Ευρωεκλογές και την επομένη, η Daenerys με πλοία και δράκους φτάνει έξω από το King’s Landing για να οδηγήσει σε παραίτηση τον King Baratheon (Ευάγγελο Βενιζέλο). Παράλληλα, ο λαός του King’s Landing θέλει για νέο Βασιλιά τον πρίγκιπα Oberyn Nymeros Martell (Σταύρος Θεοδωράκης). Ο John Snow (Ανδρέας Παπαδόπουλος) επιστρέφει στην αγκαλιά του μέντορά του,  Jeor Mormond (Φώτη Κουβέλη),που ζητά τη βοήθεια του Littlefinger (Ανδρέα Λοβέρδου) για να ανακόψουν τη φόρα του Mance Rayder (Αλέξης Τσίπρας). Στην πιο κρίσιμη μάχη, ο Rayder κερδίζει και πλέον βαδίζει στο King’s Landing, την ώρα που ο Barratheon προσπαθεί να τα βρει με τη Daenerys έχοντας τον Littlefinger να κάνει τις διαπραγματεύσεις. Ο Martell συγκεντρώνει λαό για να καταλάβει το παλάτι.

Ποιος θα παραμείνει στο Θρόνο;

Τα πρόσωπα που αναφέρονται στο παραπάνω κείμενο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

ΥΓ.: Από μικρός ήθελα να γράψω το τελευταίο.