Κυριακή βράδυ, στις 7:30, ο Τάσος Κάκος θα σφυρίξει την έναρξη του ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που θέλει να συνέλθει από το δυνατό «χαστούκι» που έφαγε στο Γ. Καραϊσκάκης από τον Παναθηναϊκό, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς ούτε που θέλουν να ακούνε έστω για ισοπαλία.
 
Αυτό φάνηκε από τη δήλωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι στην έδρα του δικεφάλου ο Ολυμπιακός δεν θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γεωργιάδη, πλέον, θέλει να κερδίσει πάση θυσία αυτό το παιχνίδι για λόγους γοήτρου λόγω της βαριάς ήττας στο Φάληρο στον πρώτο γύρο, αλλά και για να στείλει το μήνυμα στον Ιβάν Σαββίδη πως ορθά απομάκρυνε τον Χουμπ Στέφενς.
 
Στο «στρατόπεδο» των ερυθρολεύκων, από την άλλη, ο «κωδικός» είναι… κούπα στην Τούμπα. Επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος του μαραθωνίου της Σούπερ Λίγκας, η διαφορά βρίσκεται στους 19 βαθμούς και με νίκη των πρωταθλητών ο γύρος του θριάμβου μέσα στην πιο καυτή έδρα της Θεσσαλονίκης θα είναι γεγονός.
 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το έχει ζητήσει από τον Μίτσελ, ώστε να διαλυθούν τα όποια σύννεφα μαζεύτηκαν στον πειραϊκό «ουρανό» από την ήττα της περασμένης Κυριακής, αλλά και να εστιάσει στη συνέχεια η ομάδα στο μεγάλο στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους δύο ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ.