Συζητούσαμε με το Boredpanda.com και μας είχαν πιάσει τα περιβαλλοντικά μας…

Ο πλανήτης γη είναι κατά 2/3 νερό. Κι ωστόσο σήμερα, υπάρχουν μέρη του κόσμου, στα οποία το 1/3 του πληθυσμού τους δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό. Ένα τέτοιο μέρος είναι η Κένυα.

Ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε η πόλη Κιούνγκα, για να στηθεί το νέο εργοστάσιο της NGO. Ένα εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, που παίρνει το θαλασσινό νερό, το αφαλατώνει και το προσφέρει καθαρό στους κατοίκους για να το πιούν στην υγειά τους!

Η ενέργεια που μας χαρίζει έτσι κι αλλιώς ο ήλιος, και συνήθως πάει ανεκμετάλλευτη, παρέα με τις δύο μεγάλες αντλίες του εργοστασίου, μπορούν να προσφέρουν με βεβαιότητα, καθημερινά νερό σε 25.000 ανθρώπους…

…που μέχρι σήμερα περπατούσαν ως και 1 ώρα δρόμο (!) ώστε να βρουν πόσιμο νερό γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Οι υπεύθυνοι της NGO σκέφτονται τώρα να ανοίξουν αντίστοιχα εργοστάσια στην Αϊτή και την Κολομβία, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να πίνουν καθημερινά όσο νερό θέλουν 35.000 άνθρωποι!

Το νερό, για μας είναι μια βεβαιότητα. Ζεσταίνεσαι, ιδρώνεις, πας γυμναστήριο ή παίζεις μπάλα; Ανοίγεις τη βρύση και ξεδιψάς. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου αυτή την άνεση. Αλλά η τεχνολογία (που συχνά την κράζουμε για τα μικρά, με τα μεγάλα της) μπορεί να τους βοηθήσει να την αποκτήσουν. Κι εμείς κάνουμε το μόνο που μπορούμε: το ευχόμαστε, το ελπίζουμε, και τη χειροκροτούμε!