Πολλοί νομίζουν ότι ο κινηματογράφος είναι εύκολη υπόθεση. Ίσως φταίει ότι όλα τα παιδάκια, όταν είναι μικρά θέλουν να παίξουν κι αυτά στην τηλεόραση και να τους βλέπουν φίλοι και να χαίρονται, κι οχτροί να σκάνε από τη ζήλια τους. Ωστόσο σου έχουμε νέα! Μόνο εύκολη δεν είναι η φάση της υποκριτικής κι αν δεν μας πιστεύεις, πάρε αναπαυτική θέση και διάβασε 15 περιπτώσεις ηθοποιών, που μπήκαν τόσο βαθιά στο πετσί του ρόλο που ξεχάσαμε ότι ήταν ηθοποιοί.

Άλλοι βάλανε πολλά κιλά για τις ανάγκες του ρόλου, άλλοι μείνανε πετσί και κόκαλο, άλλοι κάνανε μέχρι και διορθωτικές επεμβάσεις, για να αποδώσουν πιστά τον χαρακτήρα που υποδύονταν. Μην νομίζεις λοιπόν, πως η ζωή του ηθοποιού είναι τρέξιμο στα λιβάδια με ξέπλεκες τις κοτσίδες και τζαζ αυτοσχεδιασμοί σε ένα δώματιο για 3 ώρες την ημέρα. Για πάρτη σου το Brightside μάζεψε όχι μία ούτε δύο αλλά 15 ιστορίες ρόλων στη μεγάλη οθόνη, που το αποδεικνύουν.

1. Ο Tom Hanks, στο “Cast Away

Όχι 1, ούτε 2, αλλά 22 κιλάκια έχασε για τον ρόλο ο Τομ. Τι νομίζεις έτσι απλά κερδίζεις υποψηφιότητα για ‘Οσκαρ

2. Ο Tom Cruise, στο “Mission Impossible: Rogue Nation

Mετά από ειδική προπόνηση με επαγγελματία δύτη, κατάφερε να κρατά την αναπνοή του κάτω από το νερό για 6 λεπτά. Πατώνεις Μπραντ Πιτ;

3. Ο Adrien Brody, στο “The Pianist

Ο τύπος μετακόμισε, πούλησε το αμάξι του, αποσύνδεσε το τηλέφωνο του και έχασε και καμια 12αριά κιλά για να βιώσει τη θλίψη του χαρακτήρα. Έτσι τα παίρνουν τα Όσκαρ γατάκια!

4. O Heath Ledger, στο “The Dark Knight” 

Κλειδωμένος επί ένα μήνα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, προσπάθησε να έλθει πιο κοντά στην τρέλα του ρόλου, προσαρμόζοντας το γέλιο και τη φωνή του, δημιουργώντας τον πιο απόκοσμο κόμικ χαρακτήρα στην ιστορία του σινεμά. Σόρρυ Χοακίν.

5. O Leonardo DiCaprio, στο “The Revenant

Kαι σε κουφάρι ζώου κοιμήθηκε και ωμό κρέας βούβαλου έφαγε και σε παγωμένο ποτάμο βούτηξε και Όσκαρ πήρε. Είχε πρόγραμμα.

6. Ο Matthew McConaughey, στο “Gold

O Mάθιου της καρδιάς μας, το έριξε στο σαβουροφαγητό για να βάλει γρήγορα κιλά, δείχνοντας τον δρόμο σε σένα που παραπονίεσαι όταν η πίτα στο σουβλάκι είναι αλάδωτη.

7. Η Margot Robbie, στο “I, Tonya

Πάμπολλες ώρες προπόνησης κάθε μέρα για 5 μήνες γιατί το πατινάζ δεν είναι για όλους.

8. Η Natalie Portman, στο “Black Swan

Προπόνηση 8 ώρες τη μέρα, 6 μέρες την εβδομάδα, για ένα χρόνο με την διάσημη μπαλαρίνα Mary Helen Bowers. Α ρε Αρονόφσκι τι έκανε κοτζάμ Νάταλι για πάρτη σου!

9.O Tom Hardy, στο “Bronson

Κορίτσια ψυχραιμία, δεν είναι για όλους εύκολο να βάζουν 3 κιλά την εβδομάδα, εκτός αν είσαι ο Τομ ο Χάρντι. 

10. Ο Daniel Day-Lewis, στο “My Left Foot

Για τις ανάγκες του οσκαρικού του ρόλου, χρησιμοποιούσε το αναπηρικό αμαξίδιο και μετά το τέλος των γυρισμάτων, τραυματίζοντας μάλιστα τα δύο του πλευρά.

11.Η Meryl Streep, στο “Sophie’s Choice

Για τις ανάγκες του ρόλου έμαθε να μιλά πολωνικά και γερμανικά φαρσί η Μέριλ, πράγμα που δεν μας κάνει έκπληξη για την σπουδαίοτερη ηθοποιό της γενιάς της.

12.Ο Andy Serkis, στο “Rise of the Planet of the Apes

Μελέτησε τον διάσημο χιμπαντζή Όλιβερ, ώστε να αποδώσει με ακρίβεια τον χαρακτήρα του στην ταινία, η τυπάρα που ακούει στο όνομα Andy Serkis.

13. O Shia Labeouf, στο “Fury

Μπήκε στην Εθνική Φρουρά, έκανε τατού, βαφτίστηκε κι όλα αυτά σε μια ταινία που όλοι θυμούνται πως παίζει μόνο ο Μπραντ Πιτ.

14. Ο Joaquin Phoenix, στο “The Master

Για να φτιάξει το κατάλληλο σαγόνι, πήγε στον οδοντίατρο και έβαλε ειδικά σιδεράκια και λαστιχάκια προκειμένου να πετύχει το πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Από τον καλύτερο ηθοποιό της γενιάς του, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο.

15.Η Michelle Williams, στο “My Week With Marilyn

Mέχρι που έδενε τα γόνατα της με τη ζώνη η Μισέλ για να πετύχει το ανεπανάληπτο περπάτημα της Μέριλιν. Όχι για να μη λες!