Ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός, δεν είναι πια εδώ, αφήνοντας μας πίσω να αναρωτιόμαστε πώς θα γίνει να αρχίσουμε να πλαστογραφούμε όλες εκείνες τις “υπογραφές” που έβαλαν οι σπουδαίοι σε τραγούδια που χορέψαμε, κλάψαμε και τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας μεθυσμένοι ξαπλωμένοι σε αμμουδιές και πυρωμένα σεντόνια.

Ευτυχώς για όλους μας, το έργο μπορεί και παραμένει ζωντανό, ακόμη και όταν οι δημιουργοί του αποχωρούν ένα βροχερό απόγευμα που σβήνει το καλοκαίρι. Και ο Γιάννης Σπανός έγραψε για “Μια Αγάπη για το Καλοκαίρι” και αυτό είναι ίσως το πιο όμορφο δώρο που μας άφησε, πατώντας για χρόνια πάνω σε ένα “Νέο Κύμα”, γεμάτο μελωδίες ξεμυαλίστρες. Ο ίδιος, μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδδία, Μίλτου Σαχτούρη.

Μας αφήνει σήμερα, στα 85 του χρόνια, όπως ακριβώς μας βρήκε η σημερινά μπόρα. Απροετοίμαστους και μελαγχολικούς. Έξι τραγούδια για τη νοσταλγία, για τις ζεστές μέρες που θα κρατήσει για πάντα η μνήνη.

1. “Μια Αγάπη Για το Καλοκαίρι”

2. “Σαν με Κοιτάς”

3. “Μια Φορά Θυμάμαι”

4. “Η Αλάνα”

5. “Θα με θυμηθείς”

6. “Οδός Αριστοτέλους”

https://www.youtube.com/watch?v=r6sXiw5tOzw