Καλός ο απογαλακτισμός δεν λέμε, ακόμη καλύτερη κι η συγκατοίκηση με την κοπέλα σου, αλλά τα δύσκολα ξεκινάνε σε μια σχέση σε ένα νέο σπίτι, όταν ξεκινάνε και οι δουλειές του σπιτιού. Όπως και να το κάνουμε, εκεί είναι τα πρώτα ζόρια. Ειδικά αυτό το άτιμο το καθάρισμα, καθώς καθημερινά η ρουφιάνα η σκόνη, σου υπενθυμίζει το πικρό αυτό ποτήρι. Από όταν πήραμε και εκείνο το χνουδωτό σκυλοφατσόνι μας δε, η κατάσταση με το καθάρισμα έγινε αβάσταχτη.

Εν μέσω μεζεδοφαγίας και μπυροποσίας με φίλους ένα βράδυ, αναφώνησα: “μακάρι να πατούσες ένα κουμπί και να καθαριζόταν το σπίτι από μόνο του“. Kαι τότε ένας κολλητός έδωσε τη λύση, σαν πεφωτισμένος από μηχανής Θεός. Απίθωσε λοιπόν, το φωτοστέφανο στο τραπέζι και μου είπε να αδειάσω το απόγευμα της Πέμπτης μου, για να πάμε παρέα στον Κωτσόβολο. Οι πωλητές, μας πήγαν σε ένα φαρδύ διάδρομο με τις συσκευές κι ο φίλος μου ο Νίκος, έκανε τις απαραίτητες συστάσεις. Σπύρε από εδώ η iRobot σκούπα Roomba, iRobot σκούπα Roomba από εδώ ο Σπύρος.

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, σχεδόν. Ήξερα με βάση όσα με ενημέρωσε κι ο πωλητής του καταστήματος, ότι αυτή η σχέση θα κάνει εμένα και την κοπέλα μου, καλύτερους ανθρώπους και το χνουδωτό φατσόνι μας, καλύτερο σκύλο! Δεν ξέρω αν θυμάσαι εκείνα τα επεισόδια των τηλεοπτικών σειρών, που αγάπησε η τιμημένη γενιά των ’90s και έδειχναν ένα μακρινό μέλλον στα 2100, όπου όλα θα γίνονταν με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να χρειάζεται καν να είσαι παρών στο σπίτι σου, όταν γίνεται αυτό. Τα έβλεπες λοιπόν στην τηλεόραση κι ένιωθες, πως εσύ δεν θα προλάβεις ποτέ όλες αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις κι αλλαγές. Ούτε θα ζούσες ποτέ σε αυτά τα έξυπνα σπίτια, που ετοιμάζουν τα πάντα για σένα, πριν από σένα. Σου έχουμε νέα φίλε! Η επανάσταση ήρθε κι είναι εδώ! Κι εσύ μισητό καθάρισμα, βρήκες τον δάσκαλό σου! Γονάτισε μπροστά στην iRobot και δέξου τη μοίρα σου!

Ό,τι δάπεδο και χαλί κι αν έχεις στο σπιτικό σου, θα γίνει λαμπίκο. Με το πάτημα ενός και μόνο κομβίου αυτό το σατανικά υπέροχο πραγματάκι, θα κάνει όλη τη δουλειά για σένα. Άσε που έχει και αυτόματη ρύθμιση έναρξης της λειτουργίας του, που σημαίνει ότι ο κάθε ένας από εμάς, μπορεί να ρυθμίσει τον χρόνο έναρξης του σκουπίσματος και να το προγραμματίσει μάλιστα και εκτός σπιτιού. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Κατεβάζεις app, συνδέεσαι στο wifi και στέλνεις τη βρωμιά, πίσω από εκεί που ήρθε! Πάει το μαρτύριο του να κουβαλάς, εκείνη τη θεόβαρη σκούπα σε κάθε δωμάτιο, ενώ πεδικλώνεσαι στο καλώδιό της, παίρνοντας σβάρνα κομοδίνα, γραφεία, καρέκλες, την ομπρελοθήκη του παππού, μαζί και τον παππού. Ήρθαν τα ρομπότ για να μας σώσουν!

Ναι, τα ρομπότ ήρθαν με τη μορφή σκούπας, για να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, γι’ αυτό αν παίξεις μπάλα με τους καλύτερους της αγοράς, δεν θα βγεις χαμένος. Τι νομίζεις τυχαία είναι οι άνθρωποι το No1 brand παγκόσμια στις πωλήσεις ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών; Τυχαία “έχουν κάνει γυαλί” 25 εκατομμύρια σπίτια εδώ και 25 χρόνια; Κι αν νομίζεις ότι δεν τα κάνουν γυαλί, γελιέσαι! Δεν υπάρχει σοβατεπί και έπιπλο που μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της. Τρουπώνει παντού η άτιμη! Μια φορά την εβδομάδα μόνο, ένα πενταλεπτάκι της αφιερώνεις, για τη συντήρησή της. Αυτή σου καθάρισε ολάκερο σπίτι, ενώ εσύ απολάμβανες αραλίκι στον καναπέ σου! Τόσο απλά! Αν σε ταλαιπωρεί το καθάρισμα, ντουγρού στον Κωτσόβολο, εκεί στον διάδρομο με τις iRobot, είναι κρυμμένη η σωτηρία σου!