Μπορείς να κατηγορήσεις την Ελλαδάρα μας, για κάμποσα πράγματα. Να τα χώσεις, για όλα τα κακώς κείμενα και τα στραβά του τόπου. Τρία πράγματα ωστόσο, δεν παίρνουν κριτική και αντιρρήσεις από κανένα. Οι ομορφιές της, το φαγητό και ο καιρός. Ο καλός μας ο καιρός μολαταύτα, τα τελευταία χρόνια, μας τα λέει λίγο περίεργα. Ειδικά στο θέμα με τις βροχές έχουμε ξεφύγει λίγο από τον “Ήλιο του Μεσημεριού” που τραγούδαγε η Βουγιουκλάκη και έχουμε βάλει την “Καταιγίδα” του Αντύπα στο ριπίτ! Κι αυτή η καταραμένη η βροχή, δεν παλεύεται αδερφέ! Ό,τι χειρότερο, μπορεί να σου συμβεί.
Γιατί η ζωή φίλε μου, δεν είναι σαν τις χουχουλιάρικες ζουζουνοκομεντί με τα ζευγαράκια πλάι στο τζάκι, να αγναντεύουν σταλαγματιές βροχής στο παράθυρο, ξαπλωμένα στο τζάκι σιμά, πίνοντας κρασί και τρώγοντας γραβιέρα. Η πραγματικότητα, έχει τσαλαβούτα στα λασπόνερα και σπασμένες ομπρέλες, ενώ κάνεις ωτοστόπ στα πυροσβεστικά που περνάνε για τους εγκλωβισμένους.

Έτσι, συγκεντρώσαμε όλα τα πράγματα που κάνουν ακόμη πιο απάλευτη μια βροχερή μέρα, ελπίζοντας πως κάποτε, θα τα ξορκίσουμε και θα είναι μια μακρινή ανάμνηση, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ομπρέλα

Καλά ομπρέλα δεν πήρες;” Η πιο εκνευριστική ερώτηση που θα μπορούσαν να σου κάνουν όταν φτάσεις σπίτι σου, σαν μια κινούμενη βρεγμένη γελοιότητα. Το γελοιωδέστερο όλων, είναι ότι είχες πάρει αυτό το σατανικό πράγμα, που κολλάει, όταν πας να το ανοίξεις, που δεν μπορεί να το κλείσει ούτε ο Μαγκάιβερ, ενώ στο πρώτο φύσημα του αέρος, αρχίζει να αποσυντίθεται. Χίλιες φορές πλαστική σακουλίτσα στην κεφάλα σου! Θα προστατευτείς και από τις υπόλοιπες ομπρέλες δολοφόνους, που κυκλοφορούν ελεύθερες.

Πάνινα παπούτσια

Αν έχεις κάνει και εσύ το πρώτο σου σπαγκάτο με σταράκια στη βροχή, τότε είσαι πολύ φίλος μας. Ξεκινάς το πρωί με αντηλιά να σε βαράει κατά κούτελo, επομένως να η ευκαιρία, να μοστράρεις τα νέα σου All Star. Kούνια που σε κούναγε καημένε. Μόλις πιάσει η μπόρα και έρθεις αντιμέτωπος με τις χίλιες και μία λίμνες της Κηφισίας, θα βλαστημήσεις την ιδέα που είχες, καθώς το μενού θα έχει γλίστρες, βρεγμένες κάλτσες και κατεψυγμένα ποδαράκια. Φταρνίστηκες; Με τις υγείες σου…

Τραγούδια με θέμα: Bροχή!

Όχι άλλο “November Rain“, γαμώ τον μπελά μου! Όχι άλλη “Καταιγίδα” και τραγούδια που μιλάνε για βροχή, όταν βρέχει! Η λογική αντίδραση κάθε φυσιολογικού νου, θα ήταν να δημοσιεύσει κάτιτις, που να προσβλέπει σε μια λιακάδα, μια καλοκαιρία, και όχι σε εκείνο το βράδυ που έβρεχε μονότονα

Μποτιλιάρισμα

Υπάρχουν δύο είδη μποτιλιαρίσματος. Το απλό καθημερινό μποτιλιάρισμα, που έχεις συνηθίσει σαν τον πόνο στη μέση όταν αλλάζει ο καιρός και το μποτιλιάρισμα όταν βρέχει. Μιλάμε για φάση, αντίστοιχη της επίθεσης νεκροζώντανων στην άμοιρη ανθρωπότητα, ή πυρηνικής βόμβας, που θα σημάνει τον Τρίτο Παγκόσμιο. Ουρές χιλιομέτρων με οδηγούς και συνεπιβάτες να σταυροκοπιούνται, που θα περάσουν το απογευματόβραδό τους στην Ποσειδώνος και τη Βασιλίσσης Σοφίας, ήρθαν για να στοιχειώσουν την επιστροφή σου στο σπίτι.

Διακοπές Ρεύματος

Επιρρεπείς και ιδιαιτέρως ευαίσθητες σε κάθε καιρικό φαινόμενο, οι εταιρείες παροχής ρεύματος. Συνήθως, τα βλέπουν κωλυόμενα σε κάθε μπόρα που ήρθε για να μείνει. Έτσι λοιπόν, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, δεν έχεις ρεύμα και κατά συνέπεια ίντερνετ και κατά συνέπεια σταθερό τηλέφωνο. Πάλι καλά που υπάρχει εκείνος ο καναπές και η ζεστή κουβερτούλα για να κουρνιάσεις σκεπασμένος, σε εμβρυακή στάση, περιμένοντας αυτούς τους Avengers, πως τους λένε, να έρθουν να σε σώσουν και να σε πάνε πάλι πίσω, στις ξαπλώστρες του καλοκαιριού.

Μυρίζει βροχή

Ναι, το ξέρουμε. Και; Δεν μυρίζει γιασεμί και αγιόκλημα φιλαράκι μου, αλλά αυτή η απροσδιόριστη μπόχα, που έχει λίγο από σκουπιδίλα, κάτουρο και λάσπη

Σκουπίδια παντού

Σε συνέχεια της ανωτέρω μποχίτσας, το σκουπιδομάνι στη βροχή, ξαμολιέται ολούθε. Σε δρόμους, πεζοδρόμια, πυλωτές, ταράτσες και αυλές. Γεια σου ήλιε σε χαιρετάμε, καλώς ήρθατε μπανανόφλουδες, αποτσίγαρα και χασαπόχαρτα!

Υπομονή αδέρφια, βροχούλα είναι και θα περάσει. Ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός και μια λεμονιά θα ανθίσει πάλι στη γειτονιά.

*Αν επιζήσουμε, βέβαια!