Τεχνικά λάθη που επιτρέπουν στους τηλεθεατές να ακούνε ό,τι συμβαίνει στο control, δημοσιογράφοι που μεταδίδουν αγώνες και μας μαθαίνουν… νέα ονόματα παικτών, μεταδόσεις που ξεχωρίζουν για τη γραφικότητα και την ημιμάθεια.

Όποιος έκανε το λάθος να παρακολουθήσει το χθεσινό αγώνα ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, της Άρσεναλ και της Μπάγερν, συνειδητοποίησε πως η ΔΤ –δυστυχώς- δεν μας πήγε χρόνια πίσω, αλλά εγκαινίασε κάτι νέο.

Φυσικά και θέλαμε να μας πάει χρόνια πίσω, αλλά πολλά. Όταν ακούγαμε τον Διακογιάννη και τον Μανώλη Μαυρομάτη στην περιγραφή. Όχι πως τότε δεν γινόταν λάθη, πάντα θα γίνονται, αλλά εκείνοι οι δημοσιογράφοι είχαν μια αγάπη για το άθλημα και ένα έμφυτο ταλέντο.  Πώς να το κάνουμε;

«Μου θυμίζει αγώνα πόλο που αμύνονται γιατί έχουν παίκτη με αποβολή», σχολίασε κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος που μετέδιδε το ματς. Όταν όντως έχει αποβληθεί παίκτης της Άρσεναλ. Τέτοια πρωτοτυπία!

Σαν ρομαντικοί του ποδοσφαίρου, θα θέλαμε να ακούμε μεταδόσεις με πάθος, που να μας λένε κάτι νέο, μακριά από τα κλισέ που ακούγονται στα ελληνικά γήπεδα. Και ο «Μανόλο» Μαυρομάτης, που ήταν καλεσμένος στο pregame, έχει μιλήσει για τα δίδυμα αδέρφια «Φρανκ Ντε Μπουρ και Ρόναλντ Ντε Μπερ». Αλλά να ακούμε για τον «Μιούλερ» και τον «Τσαμπερλάιν», το 2014, όταν κοντεύει η αγγλική γλώσσα να γίνει μητρική και όλους τους «Muller» στην Ελλάδα τους προφέρουμε «Μίλερ», ε ναι, λίγο πονάνε τα αυτιά μας. Όταν βλέπουμε δύο κορυφαίες προσωπικότητες, τους Βενγκέρ και Ρόμπεν, σε πρώτο πλάνο, με τον προπονητή της Άρσεναλ να κάνει τη χαρακτηριστική κίνηση της «βουτιάς» με τα δύο χέρια προς τον Ολλανδό επιθετικό και τον δημοσιογράφο που κάνει τη μετάδοση να ψάχνει να βρει κάτι στο βάθος, χάνοντας το κορυφαίο πλάνο της βραδιάς, ε τότε κάποια στιγμή χάνεται και το όλο νόημα της περιγραφής.

Δεν θέλουμε να είμαστε οι κακομοίρηδες μίζεροι, δεν χαιρόμαστε με τα λάθη, δεν υποτιμούμε τη δουλειά κανενός. Απλά, ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τι θα έλεγαν οι υπεύθυνοι της TEAM, αν έβλεπαν αυτό το πράγμα, που πουλιέται ως το κορυφαίο του είδους του;

Για τα τόσα τεχνικά λάθη που γίνονται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, δεν αναφερθήκαμε. Ο Αλέξης Κωστάλας ήταν τόσο καλός, ακόμη και όταν ρωτούσε τους συναδέλφους του «παιδιά είμαστε στον  αέρα;» και αυτό «περνούσε» στον «αέρα».

Αλλά καλό είναι να υπάρχει και σεβασμός στον τηλεθεατή, όταν πλέον, μπορείς να ακούσεις τις μεταδόσεις από άλλες χώρες και να συγκρίνεις…

Τότε είναι που η πίτσα, η μπύρα και το Champions League, μετατρέπονται σε μια φαρσοκωμωδία ελληνικών προδιαγραφών!