Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη, που να μην ασχολείται έστω και λίγο με το ποδόσφαιρο, και να μην το γνωρίζει. Άλλωστε δεν είναι ένα απλό γήπεδο – είναι το «σπίτι» ενός συλλόγου με εκατομμύρια οπαδούς. Είναι η έδρα που θέλεις να επισκεφθείς έστω και μια φορά στη ζωή σου, ακόμα κι αν δεν υποστηρίζεις τους «Μπέμπηδες». Είναι εκεί που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιόρτασε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Το Old Trafford.

Ήταν το 1910 όταν το «Θέατρο των Ονείρων» -όπως το αποκαλούν οι Κόκκινοι Διάβολοι- άνοιξε της πόρτες του, πήρε τη Γιουνάιτεντ από τη γηπεδάκι της Bank Street και δημιούργησε ένα σπίτι για μια ομάδα που θα κυριαρχούσε στο παγκόσμιο στερέωμα μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Το αρχικό πλάνο ήταν το Old Trafford να έχει χωρητικότητα 100.000 ατόμων, αλλά τελικά περιορίστηκε στους 60.000. Το σχέδιο ήταν του διάσημου Σκωτσέζου αρχιτέκτονα Archibald Leitch και η κατασκευή κόστισε 60.000 λίρες – μεγάλο ποσό για την εποχή.

Τα εγκαίνια του γηπέδου έγιναν στις 19 Φεβρουαρίου 1910 ανάμεσα στη Μάντσεστερ και τη Λίβερπουλ, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουμε με 4-3. Ωστόσο παρά το ξεκίνημα με το… αριστερό, οι «Μπέμπηδες» θα ζήσουν στην έδρα τους μεγάλες στιγμές – στιγμές που τους μετέτρεψαν σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Και σήμερα το Old Trafford είναι ένα από τα δύο Αγγλικά γήπεδα που έχει πάρει από την UEFA 5 αστέρια – δηλαδή μπορεί να φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Και το αξίζει.