“Κάτσε λίγο να δούμε που πηγαίνει αυτή, μπορεί να είναι στον δρόμο μας. Εξάρχεια; Δεν βολεύει. Την είδες; Μαζεύονται όλα τα χαμένα, πρεζώνονται και μετά καίνε την περιουσία του κοσμάκη. Για μένα τέτοιες περιοχές έπρεπε να τις έχουν καθαρίσει προ πολλού. Να μπει η αστυνομία και να τα λιανίσει τα κωλοπαίδια, να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Αλλά έχουμε αστυνομία νομίζεις; Για να έχουμε αστυνομία πρέπει να έχουμε κράτος. Εμείς ξέρεις τι έχουμε; Ένα μπουρδέλο και μισό, αυτό έχουμε.

Σε ζάλισα και θα τελειώσεις την μπαταρία του κινητού σου βρε κούκλα. Βέβαια, αποκλείεται κορίτσαρος σαν και εσένα να μην έχει έναν μαντραχαλά να της μιλά όλη την ώρα. Εντάξει, δεν το εννοώ έτσι, μη στραβώνεις. Ένα αγόρι τέλος πάντων ήθελα να πω. Εσύ δεν θες πιτσιρικά όμως πώς να το κάνουμε; Να σε κουμαντάρει εσένα αγοράκι της καφετέριας πολύ δύσκολο.

Μπλέξαμε στην κίνηση και δεν βγαίνει χωρίς κουβέντα ε; Κοίτα-κοίτα χάλια. Τον βλέπεις τον Πακιστανό στο ταξί δίπλα μας; Τι κοιτάς ρε καραγκιόζη; Ναι, για εσένα λέω ρε μαλάκα. Τράβα στη χώρα σου να ξεβρομίσουμε επιτέλους. Δεν έχει να φάει ο Έλληνας και μοιράζεται το μεροκάματο με τον κάθε απολίτιστο. Και εμείς πήγαμε στο εξωτερικό δεν λέω. Αλλά εμείς ούτε προκαλέσαμε, ούτε κλέψαμε, ούτε βιάσαμε. Ο ελληνικός πολιτισμός είναι ο πιο σπουδαίος, αλλά τον ξεπουλάνε όλα τα λαμόγια. Και αν είσαι ειλικρινής και τα λες τα πράγματα όπως είναι, σε λένε και Χρυσαυγίτη.

Εγώ δεν τους ψηφίζω, όχι. Βέβαια, συμφωνώ σε πολλά μαζί τους. Είδες τι έκαναν στον Μπουτάρη πριν καιρό στη Θεσσαλονίκη. Ε, καλά του έκαναν του εβραιόσπορου. Τη Μακεδονία τη χάρισαν οι κουφάλες και ακόμη τους κοιτάμε αντί να τους έχουμε κάψει. Σε λίγο θα δώσουν και την Κρήτη οι αλλόθρησκοι. Μας κοροϊδεύουν όλοι και μετά κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή.

Άκου τι λέει το ραδιόφωνο, άκου. Πετροπόλεμος στα Βίλια σε οικογένειες προσφύγων. Άλλο παραμύθι κοριτσάρα αυτό! Είδες ξενοδοχειάρα που τους πήγαν; Ο Έλληνας πεινάει και αυτοί είναι με κάτι κινητά όσο η παλάμη μου και ντυμένες σαν λατέρνες με χρυσαφικά. Γιατί δεν έκατσαν στη χώρα τους να πολεμήσουν; Εμείς γιατί παλεύουμε εδώ;

Εγώ παιδιά δεν έχω, χώρισα με το σούργελο που στραβώθηκα και πήρα για γυναίκα. Η γυναίκα και να με συμπαθάς θέλει εξαρχής καλό στρώσιμο. Σαν το πλακάκι! Αλλιώς σου πιτσικάρει και σου ζαλίζει τα… άντε να μην πω.  Αν είχα όμως παιδιά θα έκανα ό,τι έκαναν και οι γονείς στη Σάμο. Δεν ξέρω αν πήρες χαμπάρι, τώρα πρόσφατα έγινε. Έχουν βάλει τα παιδιά των λαθραίων στην ίδια τάξη με τα δικά μας. Το χωράει αυτό το μυαλό σου; Καλά κάνουν και τα κρατάνε σπίτι οι δικοί μας. Στην Κόνιτσα άρχισαν τα όργανα με τα ρόπαλα. Εγώ δεν συμφωνώ, αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν έχουμε και άλλη επιλογή.

Ξέρεις τώρα γιατί έχουμε κολλήσει τόση ώρα ε; Είναι κλειστό το κέντρο από συγκέντρωση, Πάλι! Όλο οι ίδιες μαλακίες, να μην μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Μπήκε ρε κοπελιά το τελειωμένο το πρεζάκι να κλέψει τον άνθρωπο που παλεύει να ζήσει την οικογένεια του με το μαγαζί του και τον κάνανε ήρωα. Όποιος είναι πούστης σήμερα γίνεται σύμβολο. Κλείνει το κέντρο για έναν που είχε και AIDS από πάνω, αντί να σκεφτούν όλοι αυτοί οι ψευτοπροοδευτικοί, τον άνθρωπο που διαλύθηκε το μαγαζί του.

Να σε αφήσω εδώ; Βολεύει; Είδες τον άλλον τον τρελό που σκότωσε πόσους μουσουλμάνους πριν λίγες μέρες; 11 ευρώ μου δίνεις και είμαστε εντάξει. Πόσο μακριά νομίζεις είμαστε από αυτό; Έρχονται και ξανάρχονται και φαντάσουν ότι γλιτώνουμε μόνο από αυτούς που πνίγονται. Γεια σου, γεια…

Κέντρο μόλις αποβίβασα σε 5 λεπτά είμαι εκεί. Ώπα – ώπα που πας; Περιμένω κούρσα, τι αίματα είναι αυτά γαμώ το σπίτι μου, γαμώ; Βγες έξω κυρά μου και μόλις το έπλυνα γαμώτο. ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΕΙΠΑ!

Παιδιά τι να σας πω; Εγώ περίμενα μια κούρσα ραδιοταξί και μπήκε αυτή η Βουλγάρα μέσα προσπαθώντας να αφήσει την ψυχή της στο κάθισμα μου. Ευτυχώς την πρόλαβα και την άφησε στο πεζοδρόμιο. Μετά άκουσα και κάτι άλλους πυροβολισμούς. Αυτός μας είπαν μετά ήταν πτέραρχος. Αμέ! Όχι τίποτα τυχαίος δηλαδή. Τρέχα γύρευε τι του είχε κάνει αυτή, για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο άνθρωπος. Γελάω τώρα και μπροστά σας όχι γιατί σκοτώθηκαν μεταξύ τους. Δεν είναι σωστό σίγουρα, αλλά που ξέρεις και τι του είπε η άλλη…Πολύ θέλει το μυαλό; Γελάω κάπως με το θράσος της να σταματήσει ένα ταξί και να μπει μέσα αιμόφυρτη. Μου έλεγε “Με σκότωσε” και πνιγόταν από το αίμα της. Εγώ τι να της έκανα μου λες; Θες να δεις πώς μου έκανε το αμάξι; Ό,τι έβγαλα μέχρι αυτήν την ώρα θα πάει στο πλυντήριο και πρέπει να φουλάρω και πετρέλαιο.

Τι εννοείται ότι θα μου πάρουν την άδεια και θα με διαγράψουν γι’ αυτό που έκανα; Τι έκανα δηλαδή; Προστάτευσα την περιουσία μου. Ποιος θα το κάνει αν όχι εγώ; Τη σκότωσε. Αυτός, όχι εγώ. Εγώ απλά της είπα να βγει έξω. Απλώς μόλις είχα καθαρίσει την ταπετσαρία μου“.