Ήταν αρχές Φεβρουαρίου στην Αγγλία. Ο Isaac Richardson δεν έχει τη να κάνει εκείνο το βράδυ – άλλωστε έκανε αρκετό κρύο για να βγει έξω. Σερφάρει στο internet και τότε του έρχεται η πρόσκληση για ένα online «παιχνίδι», μόνο που γίνεται στην πραγματική ζωή. Ο στόχος του είναι να καταναλώσει αλκοόλ με όσο πιο extreme τρόπο μπορεί. Ανακατεύει σε ένα σέικερ κρασί, ουίσκι, βότκα και μπύρα και το πίνει μονορούφι, ενώ τραβάει το «κατόρθωμά» του σε video.

Δύο λεπτά αργότερα πέφτει λιπόθυμος και μετά από λίγο θα αφήσει την τελευταία του πνοή, παρά τις προσπάθειες των νοσοκόμων. Ο 20χρονος ήταν το πρώτο θύμα του NekNominate στην Αγγλία.

Αυτή η μανία ξεκίνησε στις αρχές του 2014 στην Αυστραλία, αλλά γρήγορα «μετακόμισε» στην Μεγάλη Βρετανία και ακόμα πιο γρήγορα μετατράπηκε από ένα ηλίθιο παιχνίδι σε έναν διαγωνισμό που οδηγεί στον θάνατο! Ο στόχος -αν υπάρχει τέτοιος- του παιχνιδιού είναι να καταναλώσεις αλκοόλ κάτω από extreme συνθήκες. Στην αρχή έμοιαζε αθώο και διασκεδαστικό, καθώς οι προκλήσεις ήταν αστείες. Για παράδειγμα, μια κοπέλα «έπρεπε» να μπει μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ φορώντας μόνο τα εσώρουχά της και να πιει ένα κουτάκι μπύρα από το ράφι.

https://www.youtube.com/watch?v=wz7pZvoK4lk

Όπως άλλωστε είπε και μια φοιτήτρια «είναι ένα παιχνίδι για τα βαρετά βράδια, που δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις».

Και όμως αυτό το «παιχνίδι» πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε παγίδα, καθώς όσο περισσότεροι συμμετείχαν τόσο οι προκλήσεις γινόντουσαν πιο επικίνδυνες. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας νεαρός, αφού κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ πήδηξε στο ποτάμι από μια γέφυρα, ενώ οι φίλοι του τον βιντεοσκοπούσαν.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτή τη νέα μανία και οι αρχές στο μεγάλο νησί ετοιμάζονται να πάρουν δραστικά μέτρα για να σταματήσουν το «παιχνίδι». Γιατί το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, τότε ο αριθμός των θυμάτων θα μεγαλώσει δραματικά.