Οι γονείς σας θα μας βαφτίσουν “κακό παράδειγμα”. Οι καθηγητάδες σας θα φωνάξουν “μη διαβάζετε άλλο αυτούς τους Προβοκάτορες!”, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα ανήκουν στην “κλίκα” και στο “κρου” μας και θα στηρίξουν την κάθε μας λέξη σ’ αυτό εδώ το άρθρο.

Επειδή, λοιπόν, η εξεταστική έφτασε κι εμείς δεν αντέχουμε άλλο να χαζεύουμε φρικαρισμένους και αγχωμένους νέους να τρέχουν από ‘δω κι από ‘κει για σημειώσεις και να διαβάζουν σαν παλαβοί, τους ετοιμάσαμε αυτές εδώ τις 10 σωτήριες συμβουλές για να αποτύχουν μια και καλή στην εξεταστική.

Μην τα ξαναλέμε. Για σας δουλεύουμε παίδες. Καλή τύχη!

1. Ξεκίνα σειρά στο Netflix με περισσότερες από τρεις σεζόν.
Τόσες σειρές υπάρχουν ρε αδελφάκι μου εκεί έξω με ααααπειρες σεζόν για να δεις τις δεις την καλύτερη περίοδο του χρόνου. Που ‘ναι η περίοδος της εξεταστικής σου. Σπουδάζεις ιατρική; Δες Grey’s Anatomy. Είσαι σε κάποια παράταξη κομματόσκυλο; Δες House of Cards. Σκέφτεσαι να την παρατήσεις; Ε, δες Soprano. Όλα από ‘μας τα περιμένεις; Παίρνε πρωτοβουλίες και άσε για λίγο τα βιβλία στην μπάντα. 


2. Ψήσε μάζωξη για Fifa, Pro και Τίτσου.
Ξέρεις εσύ τώρα. Μιλάμε, ουσιαστικά, για τις μαζώξεις που κανονίζετε για τις 10 το βράδυ με σκοπό να ‘χετε τελειώσει (το πολύ) μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα, και τελικά η παρέα έρχεται στις 12 και το παίρνετε σερί. Λετς ντου ιτ λοιπόν.

3. Κανόνισε τριήμερο με το άλλο σου μισό και με φίλους.
Δίνεις μάθημα Δευτέρα κι έχεις φρικάρει; Φοβάσαι την αποτυχία επειδή έχεις να διαβάσεις απ’ την δευτέρα δημοτικού; Ε, μην σκας. Φύγε τριημεράκι Παρασκευή και γύρισε Κυριακή βράδυ. Και το μυαλό σου θα καθαρίσει, αλλά και λέξη δεν θα γράψεις. Το θέμα είναι να περνάς καλά μωρέ, όλα τ’ άλλα είναι στο μυαλό. 

4. Δες φανατικά τα κατορθώματα του “Γιαννάκη” μας.
Ένας είναι ο Γιαννάκης μας τα τελευταία 6 χρόνια. Και ειδικά φέτος που τα “ελάφια” πάνε για πρωτάθλημα, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξενυχτήσεις για χάρη του. Κι αν το πρωί δεν ξυπνήσεις για να δώσεις δεν πειράζει, θα ‘χεις μείνει τουλάχιστον ικανοποιημένος απ’ τα κατορθώματα του παιχταρά μας. 


5. Τι θα έλεγες να ‘ριχνες και κάνα καθάρισμα στο σπίτι; Λέμε εμείς τώρα…
Καλά μωρέ, μια πλάκα κάναμε. Μην βαράτε.

6. Πετάξου μέχρι το ΔΑΠΙΤΟΜΠΑΝΣΚΟ.
Το Μπάνσκο είναι “δικό” μας, είναι όλο μπλε (και Α και ΟΥ), ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ! Προσφορές υπάρχουν, χιόνια θα ‘χει ακόμα λογικά, κι εσύ γιατί να μένεις και να μιζεριάζεις στην πόλη; Δαπίτες και Πασπίτες φίλους δεν έχεις δηλαδή;

(*Ελπίζουμε πως όχι…)

7. Μπουζούκια, κουτούκια, και λοιπά, έτσι μάθαμε από παιδιά…
Ντάξει, δεν ξέρουμε τι οικονομική άνεση έχεις, κι αν μπορείς φυσικά, αλλά αν σέβεσαι τον εαυτό σου ένα χανγκόβερ οφείλεις να το κάνεις μες στην εξεταστική. Και εννοείται και μετά την εξεταστική, αφού θα ‘χεις προλάβει να κοπείς στην πλειοψηφία των μαθημάτων σου.

8. Δεν νομίζεις ότι έφτασε ο καιρός να γραφτείς γυμναστήριο;
Για πάρτη σου δουλεύουμε και το ξέρεις. Το καλοκαίρι έχει δεν έχει μπροστά του ένα εξάμηνο μέχρι να μας επισκεφτεί κι εσύ πρέπει να ‘σαι κομμάτια στην παραλία. Αν δεν έχεις σκοπό να διαβάσεις, λοιπόν, τι λες; Ψήνεις να το παίξεις για λίγο Βιν Ντίζελ των Πετραλώνων και να λιώσεις στις μπάρες; Και δεν μιλάμε των δημητριακών…

9. Κόψε για λίγο την παρέα με τα “διαβαστερά” παιδιά.
Βασικά η παρέα μαζί τους κόβεται ούτως ή άλλως αυτήν τη χρονική περίοδο. Επομένως για να μην σου είναι και τόσο επώδυνο, κάνε τα κουμάντα σου και ξέκοψε εσύ πρώτος. Φίλοι σου είναι, θα σε καταλάβουν.

10. Έχεις μισό λεπτό να σου μιλήσουμε για τον Στίβεν Κινγκ;
Κι επειδή καλές και οι σειρές, καλά και τα μπουζούκια, καλά όλα, θέλουμε να ξέρεις ότι σαν το βιβλίο δεν έχει. Ξεκίνησε να διαβάζεις φανατικά Στίβεν Κινγκ (ή καμιά αστυνομική λογοτεχνία) και δεν θα ‘σαι και ψεύτης μετά όταν λες “θα αράξω σπίτι για διάβασμα”.