Έχουν περάσει περίπου 11 χρόνια από τότε που αποχαιρέτησε μια και καλή τον μαγικό κόσμο του μπάσκετ. Έχουν περάσει 11 χρόνια που το NBA προσπαθεί να βρει τον… αντικαταστάτη του. Τον παίκτη εκείνο που θα μαγεύει με τις κινήσεις του τους θεατές και θα έκανε το άθλημα να μοιάζει μοναδικό. Πολλοί προσπάθησαν να κάτσουν στον θρόνο -από τον Kobe Bryant έως τον LeBron James- αλλά κανένας δεν κατάφερε να καλύψει το κενό του. Για αυτό ακόμα και σήμερα ο Michael Jordan θεωρείται μοναδικός. Ο καλύτερος. 

Γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1963 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, αλλά μεγάλωσε στην Βόρεια Καρολίνα. Εκεί ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό – πρώτα με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και το μπέιζμπολ, ενώ στη συνέχεια άρχισε να παίζει μπάσκετ. Και τότε ανακάλυψε το ταλέντο του και το μπάσκετ ανακάλυψε το επόμενο αστέρι του. Έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις στο κολεγιακό πρωτάθλημα, τα μαγικά όμως άρχισαν όταν μπήκε στον κόσμο του NBA με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς. 

Με τους «Ταύρους» κέρδισε συνολικά έξι τίτλους NBA, ενώ ανακηρύχθηκε 5 φορές MVP της σεζόν, 6 φορές MVP των τελικών και 10 φορές πρώτος σκόρερ του NBA. Το 1999 αποσύρθηκε για 2η φορά, προτού επιστρέψει για ένα μικρό διάστημα ως ιδιοκτήτης-παίκτης στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Το 2003 ήρθε το οριστικό «αντίο» για τον Jordan, αλλά το ΝΒΑ και το μπάσκετ δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει. 

Κάτι λογικό, καθώς αυτά που έκανε μέσα στο παρκέ, έμοιαζαν εξωπραγματικά. Ακόμα και σήμερα μοιάζουν…