Είπαν ότι έχει ντουμπλάρει την Καίτη Κωνσταντίνου στα Εγκλήματα, γι’ αυτό και ο Αλέκος δεν χώρισε ποτέ από τη Φλώρα. Τον παίνευσαν ότι στο ριάλιτι τραγουδιού, που πήγε εσώκλειστος, είχε καλύτερες ανταύγειες από τη Ναταλία Γερμανού, παρόλα αυτά η φωνή του του επέτρεψε μια λαμπρή καριέρα. Σήμερα, πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ καταφέρνει το αδύνατον. Τα social media, ανακηρύσσουν και επίσημα τον Νίκο Οικονομόπουλο, σε νέο Notis Σφακιανάκη και εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε ένα τεράστιο, ΜΠΡΑΒΟ.

Ο Νίκος είναι σοβαρός, παράλληλα ευαίσθητος σαν τριαντάφυλλο και όπως σε κάθε ευκαιρία μας ενημερώνει, πολύ άντρας. Δεν είναι αστείο! Στη σημερινή εποχή που ήθη και αξίες βαρούν πτώχευση, ενώ οι οικογενειακές σχέσεις κλονίζονται διαρκώς με τις γυναίκες να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, η απάντηση πρέπει να είναι συντονισμένη και άμεση. Έτσι, ο γνωστός καλλιτέχνης που παρευρέθηκε πρόσφατα στην εκπομπή παρουσιαστή ή αλλιώς εκφραστή της σύγχρονης διανόησης, μίλησε για τα πιάτα που δεν ξέρει πώς πλένονται, μπορεί όμως αν τύχει να σηκώσει μόνο το δικό του, από το τραπέζι. Αν δηλαδή κάτι πολύ σοβαρό συμβεί και δεν μπορεί να σηκωθεί μόνο του, ή αν η αρμόδια για την πράξη αυτή γυναίκα, δεν εφημερεύει.

Το κοινό ξέρει να εκτιμά τις πλούσιες σε πληροφορία προσωπικότητες και κουρασμένο από τη χρόνια μάχη του με την πατριαρχία, χειροκροτά με ενθουσιασμό το άβολο συναίσθημα που γεννά στον Νίκο, το πρασινοκίτρινο σφουγγάρι.

Για τις λίγες που τσίνησαν και παράλογα σκέφτηκαν ότι μπορεί να πρόκειται για μια κάποιου είδους σεξιστική προσωπικότητα, η συνέντευξη κρατά την ισορροπία αποσπώντας από τον Νίκο τη διάθεση του για κιμπαροσύνη απέναντι στις γυναίκες, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση πολλών, ότι μια γυναίκα θέλει το χαλινάρι της, αρκεί να είναι από χρυσάφι.

Στον αθώο κόσμο της show biz, ο λαϊκός τραγουδιστής που ευχαριστεί τον Θεό και που η Μακεδονία είναι ελληνική και υπερήφανη στο Instagram, το να είναι κανείς σεξιστής τον κάνει απλώς “παραδοσιακό άντρα”. O παραδοσιακός εκείνος άντρας που ο ρόλος του στο σπίτι είναι όπως ένα κατοικίδιο, με τη διαφορά ότι εκείνος φέρνει λεφτά και έτσι δεν μπορείς να τον βγάλεις στο μπαλκόνι, όταν σου ξεράσει μπόλικη “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” στο σαλόνι που μόλις σφουγγάρισες, αφού πρώτα σκούπισες και έπλυνες τα πιάτα. Αφού ξεσκόνισες, κατέβασες και έπλυνες τις κουρτίνες, τίναξες τα χαλιά και έβαλες δύο πλυντήρια, ενώ σιδέρωνες μια λεκάνη ρούχα. Ο “παραδοσιακός άντρας, είναι άντρας” και αυτή είναι μια πρόταση που δεν βγάζει κανένα μα κανένα νόημα.

Αν εξαιρέσεις σαν πρότυπα τους παππούδες κάποιων και πιεστείς να αναγνωρίσεις πεισματικά μόνο δύο φύλα, τότε ο άντρας που θέλουμε να συνατάμε όταν επιστρέφουμε σπίτι, είναι αυτός που δεν σπαταλάει τον χρόνο του μοιράζοντας ρόλους. Που αναγνωρίζει ισότιμους συντρόφους και πορεύεται μαζί τους με όσα δικαιώματα του παρέχουν οι υποχρεώσεις του.

https://www.youtube.com/watch?v=XHJLpNUt8WM

Το εντυπωσιακό είναι πως οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αναζητούν την είδηση που θα τους καθιερώσει στα Life Style σαλόνια, εξαντλούν τη φαντασία του ερωτηματολογίου τους,  για το πώς τη θέλει τη γυναίκα του ο Νίκος, πόσες φορές κάνει το σταυρό του και αν πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Εκείνος, μπορεί να είναι προσβλητικός με το ύφος του και να θεωρεί τον εαυτό του άξιο για σημαντικότερα ερωτήματα, παρόλα αυτά τα απαντάει με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο.

Με λίγα λόγια, ο Νίκος που έχει τραγουδήσει το αξεπέραστο “Πουτάνα στην ψυχή”, εκφράζοντας των νταλκά χιλιάδων προδομένων ανδρών που ξεσπούν πάνω του με γαρύφαλλα, είναι μια φιγούρα που μεγαλώνουμε δεκαετίες τώρα στη χώρα αυτήν, απλώς η πίστα και το γυαλί, έχει την ικανότητα να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, ας πούμε πιο…χαριτωμένες.

Αν εξαιρέσει κανείς τη γελοιότητα των δηλώσεων αυτών, κάνοντας μας φανερό ότι ο τραγουδιστής θα πάρει για τις γιορτές στην ανηψιά του κουζινικά και την Barbie κομμωτήριο, ενώ στον μικρό του ξάδερφο κάποιο γρήγορο τηλεκατευθυνόμενο, είναι φανερό ότι το κανάκεμα τέτοιων απόψεων συμπληρώνουν ένα σύγχρονο ψηφιδωτό μιας κοινωνίας που μπορεί ακόμη να τρέχει με την όπισθεν. 

Ας κλείσουμε με ένα απόφθεγμα σοφίας και παραδοσιακού θαυμασμού:

“Χίλιες φορές να πούλαγες το άδειο σου κορμί / λιγότερη για σένα θα ένοιωθα ντροπή / χίλιες φορές να ήσουνα μια πόρνη αληθινή / μα είσαι το χειρότερο, πουτάνα στην ψυχή”.