Είσαι γαύρος. Σε ρωτάνε “Αν δεν ήσουν γαύρος, τι ομάδα θα ‘σουν;“. Τους απαντάς “Και πάλι γαύρος θα ‘μουν, αλλά αν είναι να μου ζαλίσετε τη ψυχούλα θα σας πω. Μμμμ. Μμμμμμμμ. Ηρακλής!“. Είσαι αεκτζής; Είσαι βάζελος; Την ίδια απάντηση θα δώσεις, καθώς τον Ηρακλή ξέρεις πολύ καλά κι εσύ ότι τον συμπαθείς (και το ξέρουμε κι εμείς!), ακόμα και τις ημέρες που παίζατε στην ίδια κατηγορία και του κατέβαζες τα ωραία τα μπινελίκια σου δίχως αύριο. 

*Αν είσαι παοκτζής ή αρειανός, τότε σε λάθος άρθρο μπήκες φίλε… 

Σήμερα, που λες, ο συμπαθέστατος “γηραίος” έχει γενέθλια (χθες είχε βασικά, αλλά δεν προλάβαμε να του ευχηθούμε) και πατάει γερά στα 111 του χρόνια. Εμείς του σβήνουμε (μπόλικα) κεράκια και του ευχόμαστε ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ Ν’ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ. ΤΗΝ Α’.

Πολύχρονος. heart

1. Επειδή έχουν τα πιο χαβαλεδιάρικα πανό

Ή αλλιώς, η συνήθεια που έγινε λατρεία. Aρχικά να σου πω ότι τα πανό του Ηρακλή θα ‘ταν πιο τίμιο να μπουν σε γκαλερί, σε εγκυκλοπαίδειες και σε μουσεία, αφού είναι κάτι παραπάνω από μερικά random “πανιά” πάνω απ’ το τέρμα. Είναι ιδέα, είναι λαογραφία και φυσικά είναι το οπαδικό χιούμορ στα καλύτερά του. “Μια ομάδα, μια πόλη, μια τζατζίκι, μια πατάτες“, “Ρέμο τα χρέη σου… κομμένα πια τα δανεικά” και “Murati you are Maradona of Balkan” είναι κάποια απ’ τα ευφάνταστα πανό που ‘χουν παρελάσει τα τελευταία χρόνια απ’ το Καυταντζόγλειο, ενώ κανονικά θα ‘πρεπε να παρελαύνουν απ’ το μουσείο της Ακρόπολης και το Αρχαιολογικό. Βλέπεις, 110 χρόνια ιστορίας είναι αυτά!

2. Επειδή έχουν υποβιβαστεί 2 φορές άδικα για μαλακίες

Η πρώτη ήταν το 1980 για δωροδοκία στον αμυντικό του ΠΑΟΚ, τον Πέλλιο (500.000 δραχμές), από τον πρόεδρο του τότε Ηρακλή, τον Περτσινίδη. Να μην στα πολυλογώ… ο Ηρακλής έπεσε! Ο πρόεδρος έφαγε τρία χρονάκια στο κεφάλι, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε πανηγυρικά. Και αυτός, αλλά και ο Ηρακλής. Πάμε 31 χρόνια μετά. Έτος 2011. Υποβιβασμός στη Β’ για πλαστή ενημερότητα (συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες) κι επειδή έκαναν τη χαζομάρα και προσέφυγαν στο CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο) τσίμπησαν κι έναν υποβιβασμό στη Δ’. ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΜΕΤΑ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ) ΟΙ ΓΡΙΕΣ.

3. Επειδή έχουν βγάλει τον έλληνα Μέσι

Μπορεί η γενιά μου να μην πρόλαβε να δει από κοντά τον “Βάσια” να μοιράζει σακούλες από ‘δω και από ‘κει, αλλά επειδή ζούμε μες στην τεχνολογία τον έχουμε απολαύσει σε μπόλικα βιντεάκια του στο γιουτιούμπ. Ε, και μετά είναι λογικό ν’ αναρωτιόμαστε, γιατί αυτός ο τύπος δεν έπαιζε στη Ρεαλ, στη Γιουνάιτεντ, στη Λίβερπουλ και στην Μπαρτσελόνα και παρέμεινε στον “γηραιό”. Όπως και να ‘χει όμως, τους ευχαριστούμε γι’ αυτό το “ποδοσφαιρικό θαύμα” που μας χάρισαν και άφησαν παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

4. Επειδή έχουν απ’ τα πιο ευφάνταστα καυλωτικά συνθήματα των ελληνικών ομάδων

Ναι, το “είσαι στο μυαλό” είναι κάτι μαγικό, το “χόρτο μαγικό” είναι ένα και μοναδικό, και “ναρκωτικά, γυναίκες και λεφτά τι να σου πουν εσένα όλα αυτά”, όμως το “Ζαλίζομαι” (όχι απ’ το πολύ ποτό, όπως έλεγε και ο Τίκα Τάκα Τίκα Τακ) και το “Για σένα ζω και αναπνέω” είναι ξεκάθαρα μες στο top5 των ελληνικών συνθημάτων. Αν όχι μες στο top3…


5. Επειδή μ’ έναν καναπέ… παίρνεις διαρκείας!

Κάτι από το χαβαλέ των οπαδών, φαίνεται να έχουν πάρει και οι τωρινοί διοικούντες, γι’ αυτό και πριν από κάνα δίμηνο κάλεσαν τους φιλάθλους να φέρουν σ’ εκείνους τον καναπέ τους κι εκείνοι να τους δώσουν ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ διαρκείας (δες εδώ). Πόσο έξυπνη κίνηση ρε φίλε;

6. Επειδή οι φασίστες δεν έχουν χώρο ούτε στην ομάδα τους, αλλά ούτε στις γειτονιές τους. 

Οι φασίστες δολοφονούν, οι μπάτσοι χειροκροτούν, οι ψηφοφόροι συναινούν. Ενώ το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει“, έγραφε το πανό τους λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι φίλοι της ομάδας αποδεικνύουν το έντονα αντιφασιστικό, αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπινό τους πρόσωπο. Το 2013 πήγαν μόνοι τους κάτω απ’ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης για να δείξουν ότι οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές τους, ενώ στέκονται συνέχεια στους πρόσφυγες μοιράζοντάς τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Α, και επίσης ήταν αλληλέγγυοι ΚΑΙ στις Σκουριές με αιχμηρή ανακοίνωσή τους. 

7. Επειδή μας λείπουν πολύ ρε γαμώτο!

Έχουμε μεγαλώσει μαζί τους. Τους έχουμε στο μυαλό μας πάντα σαν κάτι “υγιές” και γουστάρουμε να τους αντιμετωπίζουμε. Μας λείπουν και θέλουμε ν’ ανέβουν. Είναι ομάδα Α’ Εθνικής και είναι ομάδα που ό,τι σύλλογο κι αν υποστηρίζεις οφείλεις να την συμπαθείς ρε φίλε.