Phantogram – Bill Murray

(από το άλμπουμ “Voices”, 18/2/14)

Και άλλο ένα δείγμα (το 4ο) από το δεύτερο άλμπουμ των Νεοϋορκέζων, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες και μάλιστα το καλύτερο έως τώρα. Λίγο ο τίτλος του κομματιού που σε κάνει να το ερωτευτείς κατευθείαν και λίγο η φωνή της Sarah Barthel που γίνεται τόσο μελωδική όσο χρειάζεται, το Bill Murray σίγουρα  παίρνει θέση για τα πιο μελαγχολικά τραγούδια της χρονιάς. Εν αναμονή και του βίντεο που παρακαλάμε όλοι να πρωταγωνιστεί ο Bill.

 

Marissa Nadler – Was It A Dream

(από το άλμπουμ ”July”, 10/2/14)

Goodbye Misery είχε τραγουδήσει το 2009 στο τελευταίο κομμάτι του «Little Hells» με τίτλο «Mistress» η 33χρονη Αμερικανίδα και χαιρόμαστε που 5 χρόνια μετά δεν έχει κρατήσει ακόμα την υπόσχεση της. Η κατάθλιψη και οι σκοτεινοί στίχοι πάνε σύννεφο αλλά αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που την αγαπάμε.

 

Drowners – Luv, Hold me Down

(από το άλμπουμ “Drowners”, 28/1/14)

Νεοϋορκέζοι, με frontman Ουαλό μοντέλο, ονόματι Matt Hitt, που φημολογείται ότι τα έχει  με την πρώην του Alex Turner, Alexa Chung  και παίζουν κάτι μεταξύ Strokes και Arctic Monkeys. Stop.

https://www.youtube.com/watch?v=VuFYXj5k8ug

 

The Strypes – Hard To Say No

(από το άλμπουμ “Snapshot”, 9/9/13)

Ίσως η πιο εξελισσόμενη και αγαπητή νέα μπάντα στους indie rock κύκλους της Μεγάλης Βρετανίας αυτή την στιγμή. Οι πιτσιρικάδες (ο μεγαλύτερος πρέπει να είναι 18 το πολύ) από την Ιρλανδία έχουν πιάσει το rock ‘n’ roll από τα μαλλιά και φαίνεται ότι δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι εύκολα. Καλοντυμένοι και ποζεράδες αλλά σε αυτές τις ηλικίες τους το συγχωρείς. Και ειδικά αν παίζουν και καλή μουσική.

 

Villagers – Occupy Your Mind

Ιρλανδίας συνέχεια με τους Villagers που αν και indie folk μπάντα εδώ λοξοδρομούν λίγο, πάνε σε λίγο πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια και δίνουν στο τραγούδι και μια πολιτική χροιά (σαφή αναφορά στον Πούτιν) γεγονός που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον. Ο ίδιος ο Conor O’Brien αναφέρει σχετικά με το «Occupy Your Mind»: «In the advent of the 2014 Olympics in Sochi, please find attached a song written for you, your mother, your father and your gay brothers and sisters in Russia».