Δεν είσαι υποχρεωμένος να σου αρέσει. Δεν είσαι καν υποχρεωμένος να έχεις δει έστω και μια φορά τις 6 ταινίες. Αλλά, μεταξύ μας τώρα, μοιάζει τρελό να συμβαίνει αυτό. Από το 1977, όταν και έκαναν την εμφάνισή τους οι Jedi έως το 2005 όταν μάθαμε πως ο Anakin Skywalker πέρασε στη σκοτεινή πλευρά και έγινε ο Darth Vader, ο τεράστιος και μαγικός κόσμος του George Lucas μας γοήτευε. Μας έκανε να θέλουμε να ταξιδέψουμε σε άγνωστους γαλαξίες και να ανακαλύψουμε τη Δύναμη. 

Ναι, ok, η αρχική τριλογία είναι μακράν η καλύτερη και ποτέ τίποτα δνε θα καταφέρει να την ξεπεράσει. Αλλά όταν ο Lucas επέστρεψε στα zeros με τα επεισόδια Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, δείχνοντάς μας την αρχή του έπους του, δεν μας χάλασε και τόσο. Ναι, είχαμε τις ενστάσεις μας για τον Hayden Christensen και τα υπερβολικά εφέ στο «The Phantom Menace», αλλά δεν μας πείραξε και τόσο. Άλλωστε η νέα τριλογία είχε Ewan McGregor, πολύ περισσότερο Yoda και μάλιστα στα καλά του και εντυπωσιακές μάχες. 

Όμως, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όχι τα 6 πρώτα επεισόδια του «Star Wars» συνεχίζουμε να τα λατρεύουμε. Όμως δεν υπήρχε λόγος να πάμε σε 7η ταινία. Και μάλιστα όχι κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ναι, υπάρχουν πέντε λόγοι που το «Star Wars» του σήμερα μας έχει ξενερώσει. Και όσο περνάνε οι μέρες όλο και περισσότερες ανακοινώσεις βγαίνουν και όλο και περισσότερο η ξενέρα βαράει κόκκινο. Δες γιατί… 

1. 

Τη σκηνοθεσία, μέρος του σεναρίου, αλλά και την παραγωγή έχει αναλάβει ο J.J. Abrams. Ποιος, δηλαδή, ο άνθρωπος που τη χρονιά που πέρασε κατέστρεψε το «Star Trek» και οι καλύτερες στιγμές του είναι το «Mission Impossible» και το ανύπαρκτο «Super 8»; Πλάκα κάνεις! 

 

2. 

Πλέον δεν υπάρχει LucasFilm. Ok, υπάρχει αλλά έχει πουληθεί στη Disney. Και ως γνωστών αυτή θα έχει τον τελευταίο λόγο για το φιλμ. Απλά ο George Lucas θα υπάρχει στα credits και όπως λένε θα έχει μια τελική επίβλεψει το σεναρίου. Και όχι, πες ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τη Disney. Αγαπάμε τον Μίκι Μάους. Αλλά ας έμενε εκεί και στα καταπληκτικά παιδικά που μας έχει χαρίσει. Γιατί να μπει στον κόσμο του Star Wars. 

 

3. 

Όταν σε ένα τέτοιο έπος ακούγεται ότι πέρασε από casting ο Zac Efron τότε ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά όμως, άσχετα αν στο τέλος πάρει ρόλο ή όχι. Αντέξαμε τον Christensen, αλλά τον Efron με τίποτα. Ο ατάλαντος που έχει εμφανιστεί σε όλες τις κακές teen ταινίες δεν είναι ικανός να παίξει ούτε καν το R5-D4 – ξέρεις το κόκκινο ρομπότ που… παραλίγο να αγοράσουν αντί του R2-D2! 

 

4. 

Δεν με χαλάνε τα Star Wars t-shirt. Ούτε τα βιβλία. Ούτε οι αφίσες. Αλλά το να βλέπω στην πασαρέλα φορέματα που κοστίζουν κάτι χιλιάδες δολάρια με τη φάτσα του Yoda, του C-3PO και του Death Star, εκεί με πιάνουν τα νεύρα μου. Γιατί είναι γνωστό ότι η Disney θα τα ξεπουλήσει όλα ώστε να βγάλει τα έξοδα πριν καν βγει η ταινία στις οθόνες. Ναι, πλέον δεν είναι ταξίδι και πάθος, αλλά καθαρό εμπόριο. Και αυτό. Ξενέρα! 

 

5. 

Τελικά δεν είναι ένα… κακό όνειρο το «Star Wars VII», καθώς έγινε γνωστό ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Μάιο 2014. Πλέον μόνο μια βροχή θα μας σώσει.