«Ακόμα και ο κακός καφές είναι καλύτερο από το να μην έχεις καθόλου καφέ το πρωί» είχε πει κάποτε ο David Lynch. Και δεν θα διαφωνήσουμε μαζί του. Άλλωστε ο καφές είναι για τους περισσότερους ανθρώπους κάτι σαν το… ξυπνητήρι του οργανισμού.

Πόσες φορές λες ότι δεν έχεις ξυπνήσει ακόμα επειδή δεν έχεις πιει καφέ; Αλλά επειδή είσαι fan, δεν σημαίνει ότι τα ξέρεις όλα. Δες 10 πληροφορίες που ακολουθούν – όχι δεν θα κάνουν τον καφέ σου καλύτερο, αλλά δεν βλάπτει να τις γνωρίζεις.

1.

Αυτή η μυρωδιά του καφέ που μας μαγεύει κάθε φορά που μπαίνουμε στα coffee shops, ίσως να μην είναι και αληθινή, καθώς πολλά μαγαζιά χρησιμοποιούν μηχανήματα που βγάζουν αυτό το άρωμα.

 

2.

Όταν ο καφές έφτασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ονομαζόταν «Αραβικό κρασί»! Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ακουστεί το όνομα «καφές» αρχικά στην Ολλανδία και ύστερα στην Ιταλία.

3.

Στην Ιταλία υπάρχει η… παράδοση που ονομάζεται «caffe sospeso».Ουσιαστικά κάποιος μπορεί να πληρώσει έναν έξτρα καφέ, ώστε να τον πάρει κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει.

 

4.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, για πρωινό έπινε ένα ποτήρι καφέ (μαζί με μπέικον, αυγά και μπρόκολο). Με αυτή η διατροφή η Crème Puff έζησε για 38 χρόνια!

 

5.

Αν είσαι τόσο φανατικός του καφέ, τότε πρέπει να πας στην Ιαπωνία. Στο Yunessun spa resort μπορείς να μπεις σε μια πισίνα γεμάτη καφέ για 27 δολάρια. Δεν ξέρουμε αν μπορείς να τον πιεις παράλληλα.

 

6.

Κατά το μεσαίωνα μια ομάδα φανατικών χριστιανών ζήτησε από τον Πάπα να κηρύξει τον καφέ έργο τα σατανά. Σύμφωνα με τον μύθο ο Πάπας αρνήθηκε λέγοντας ότι ο καφές είναι τόσο γευστικός που θα ήταν αμαρτία να τον πίνουν μόνο οι άπιστοι!

 

7.

Ο στιγμιαίος καφές είχε εφευρεθεί από το 1901. Ωστόσο ο πρώτος που το έβγαλε στην παραγωγή ήταν κάποιος George Washington κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

8.

Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ λειτουργεί ως ένα βαθμό ως αντίδοτο στον οργανισμό μας στα προβλήματα που δημιουργεί η κατανάλωση αλκοόλ.

 

9.

Στο «Fight Club» στις περισσότερες σκηνές υπάρχει πάντα και ένα κύπελλο καφέ από τα Starbucks!

 

10.

Μέχρι και η Coca Cola έχει φτιάξει τη δική της μάρκα καφέ, που ονομάζεται «Georgia». Ωστόσο πωλείται μόνο στις Ιαπωνία, Ινδία, Μπαχρέιν και Σιγκαπούρη.