Στον απόηχο του θανάτου του Philip Seymour Hoffman, νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως από τις τελευταίες δραματικές, τελευταίες νύχτες του αδικοχαμένου πρωταγωνιστή. Φαίνεται πως ο Hoffman διένυε μια δύσκολη περίοδο το τελευταίο χρονικό διάστημα, λέγοντας μάλιστα σε έναν εντελώς άγνωστό του άτομο, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance, «είμαι εξαρτημένος από την ηρωίνη».  Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν τον αναγνώρισε, αναφέρει το «Page Six».

 Η αστυνομία βρήκε 70 πλαστικά φακελάκια που περιείχαν ηρωίνη, στο διαμέρισμα του ηθοποιού, σύμφωνα με τη New York Daily News, υποδερμικές βελόνες αλλά και συνταγογραφούμενα φάρμακα. Ένα από τα βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για το θάνατό του Hoffman είναι αν η ηρωίνη που τον σκότωσε είχε νοθευτεί με ένα ισχυρό, αλλά και επικίνδυνο  παυσίπονο που ονομάζεται φαιντανύλη και έχει συνδεθεί με μια σειρά θανάτων, 22 τον αριθμό, πρόσφατα στο Πίτσμπουργκ.

Ο αγώνας του για να αντισταθεί στον εθισμό ξεκίνησε και πάλι από το 2012. Για περισσότερα από 20 χρόνια ήταν «καθαρός», αλλά η εκ νέου πτώση του στην ηρωίνη συνέπεσε με μια δύσκολη συναισθηματική περίοδο που βίωσε. Είχε νοικιάσει το διαμέρισμα που τον βρήκε η αστυνομία, όταν η -για χρόνια- σύντροφός του, Mimi O’ Donnel, τον πέταξε έξω από το διαμέρισμα που ζούσε το ζευγάρι και τα τρία τους παιδιά, όταν και προσπαθούσε να ξεπεράσει τον εθισμό του.

Τρεις ημέρες πριν  τον θάνατό του, ο χαρισματικός ηθοποιός βρισκόταν σε ένα μπαρ στην Ατλάντα (όπου γυριζόταν το τρίτο Hunger Games) και έμοιαζε «μεθυσμένος και εντελώς αφημένος». Η O’Donnel είπε στους αστυνομικούς πως η τελευταία φορά που τον είδε ήταν το απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια μίλησαν στο τηλέφωνο στις 22:00. «Έμοιαζε να είναι υπό επήρεια», ανέφερε στην κατάθεσή της, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το «Page Six».

Πηγή από την αστυνομία της Νέας Υόρκης δήλωσε στη New York Post πως τις τελευταίες του ώρες, ο Hoffman έκανε 6 αναλήψεις, συνολικού ποσού 1200 δολαρίων, από ATM. Σύμφωνα με το TMZ, όταν πριν από μερικές εβδομάδες ο Hoffman είχε ερωτηθεί για το πόσο σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπιζε, η απάντησή του ήταν «αν δεν σταματήσω, ξέρω ότι θα πεθάνω».

Το ερώτημα που γεννάται είναι ένα: Ήταν ξεκάθαρο σε όλους το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Γιατί κανείς δεν τον βοήθησε;