Αν πριν από μια 5ετια ρωτούσες έναν 30κάτι για τα social media, μάλλον θα σου έλεγε «έλα μωρέ και πόσο να αντέξουν αυτά;». Λογικό αν σκεφτείς ότι κανένας 30κάτι δεν είχε μεγαλώσει με ένα υπολογιστή στο κινητό του – για την ακρίβεια δεν είχε καν κινητό όταν μεγάλωνε.

Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει πλέον και τα social media είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Μέσω αυτών κανονίζουμε εξόδους, κλείνουμε ραντεβού, ακόμα και επαγγελματικές συναντήσεις και δουλειές. Και επειδή, όσα χρόνια κι αν περάσουν, η φράση «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» δεν θα αλλάξει, ήρθε η στιγμή να τη προσαρμόσουμε στα νέα tech δεδομένα.

Γνώρισε τους τύπους ανθρώπων που καλύτερα να αποφεύγεις στο Facebook.

Την κυρία μιζέρια!

Γιατί: Επειδή έχει έναν μαγικό τρόπο να σου χαλάει τη μέρα, με τα πάντα. Ακόμα κι αν έχεις άδεια, λεφτά στη τσέπη και ετοιμάζεσαι να πας παραλία.  

Κλασικά status: «Σήμερα ξύπνησα και αποφάσισα να είναι δυνατή. Στείλτε μου όλοι θετικοί ενέργεια» και μετά από λίγο, έτσι χωρίς κανένα λόγο «Γαμώτο ο ελληνικός καφές που έφτιαξα είχε μόνο δύο φουσκάλες. Ακόμα μια μέρα απελπισίας».

 

Αυτούς που μισούν τη δουλειά τους

Γιατί: Επειδή όλη τη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ σου λένε πόσο άσχημα περνούν.

Κλασικά status: «Ακόμα μια χάλια εβδομάδα ξεκίνησε», «είναι ακόμα Τρίτη», «πότε θα έρθει η Παρασκευή;», «επιτέλους, σχεδόν Παρασκευή» (και είναι… Πέμπτη!)

 

Τους προμότερ του… εαυτού τους

Γιατί: Επειδή σε ζαλίζουν με ότι πρόκειται να κάνουν μέσα στη μέρα – ακόμα κι αν πάνε στη τουαλέτα.  

Κλασικά status: «Ετοιμάζομαι να πάω στο Ελευθέριος Βενιζέλος για ταξιδάκι στη Χίο. Είστε τόσο ενθουσιασμένοι όσο και εγώ;».

 

Τους φιλόσοφους

Γιατί: Επειδή δεν έχουν αφήσει φράση φιλόσοφου που να μην έχουν ποστάρει, έστω κι αν στη ζωή τους έχουν διαβάσει μόνο Paulo Coelho.

Κλασικά status: «Όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις». Συνέχεια..

 

Τους… καθημερινούς

Γιατί: Επειδή όχι μόνο γράφουν τι κάνουν εκείνη τη στιγμή, αλλά το ανεβάζουν και σε φωτογραφίες.

Κλασικά status: «Το πρωινό μου. Μμμ» (φωτογραφία), «Η γλάστρα μου» (φωτογραφία), «Η σκόνη κάτω από το κρεβάτι μου» (φωτογραφία)

Τους κολλημένους αριστερούς/δεξιούς

Γιατί: Επειδή ότι και να γίνει σε αυτή τη χώρα, είτε έχει ζέστη, είτε κρύο, φταίνε μόνο και πάντα οι άλλοι. Οι απέναντι. Άσε που ποστάρουν συνέχεια άρθρα από διάφορα blog της κακιάς ώρες που τους… δικαιώνουν.

Κλασικά status: «Όλοι φεύγουν από τη χώρα. Τι έχει να πει η κυβέρνηση για αυτό τώρα;» για να έρθει η απάντηση των άλλων «η μετακίνηση έγινε χωρίς προβλήματα». Συζήτηση κολλημένων για τα αποδημητικά πουλιά!

 

Την πριν 20 χρόνια hot γκόμενα του σχολείο

Γιατί: Σκέψου πως έχεις αλλάξει εσύ από τότε και μετά πες μου.

Κλασσικά status: «Εγώ εδώ στην παραλία στην Στούπα» και βλέπεις μια φωτογραφία της παραλίας και το… τσουλούφι της. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά εδώ.