Πάντα υπάρχει μια σύγχυση στον όρο Γύπας.

Σε πολλές γυναίκες ο γύπας είναι ο γλίτσας. Ενστικτωδώς. Οι άντρες όμως όταν ακούμε τη λέξη γύπας σμίγουμε τα πυκνά μας φρύδια, μισοκλείνουμε τα βλέφαρα, και ρίχνουμε χαμογελώντας πλάγιες ματιές.

Ο γύπας δεν είναι ο γλίτσας. Ο γύπας δεν είναι ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Πρέκας, ο Θέμος και όλοι αυτοί οι σαλιάρηδες που ντροπιάζουν τον τίμιο αγώνα μας.

Ο γύπας δεν είναι φρεγάτα, ο γύπας είναι τορπίλη.

Ο γύπας είναι ιδέα. Και οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες Μίστερ Κρίντι.

7+1 χαρακτηριστικά του άντρα γύπα, που θα σας βοηθήσουν να τον ξεχωρίσετε μέσα στο πλήθος

1. Ενώ συνοδεύεται, θα βρει τρόπο να κοιτάξει μια άλλη γυναίκα που περνάει.

Όχι όμως με τρόπο που θα καρφωθεί. Με τρόπο αγνό και έξυπνο. Θα κάνει το λαιμό του και καλά για να ξεπιαστεί, θα ισιώσει τον καθρέφτη του αμαξιού αλλά θα κοιτάξει το είδωλο, θα κάνει μια κίνηση με τα χέρια του για να κρύψει το γυρισμένο πλάγιο βλέμμα. 

Εαν πιαστεί, είναι noob-ας. Ο σωστός γύπας θα τσεκάρει το εσώρουχο γκόμενας, ακόμα και στο γάμο του. Με πάνω του το βλέμμα της νύφης, του παπά, του πατέρα της νύφης, του φωτογράφου και καμιά δεκαπενταριά ακόμα παρατρεχάμενων. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ  ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΡΕ.

Το βλέμμα του είναι σαν το σπάσιμο μέσης του Νίκου Γκάλη. Τριπλό στον αέρα ανάμεσα σε Βολκόφ, Πανκράσκιν και Ταρακάνωφ. 

2. Λέει συχνά ατάκες τύπου “Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες”, “Δεν μου αρέσει η λέξη σχέση”, “Γιατί να το ονομάσουμε, δηλαδή, αυτό που ζούμε, αφού περνάμε τόσο ωραία”.

Κλασικός γύπας, μεγαλωμένος με Μπουκόφσκι και Led Zeppelin. Δίνει το στίγμα του ανέμελου, του άπιαστου. Του “σήμερα εδώ αύριο εκεί κουκλίτσα μου. Πιάσε αυτό το σμιλεμένο κορμίτε απο αρμύρα και έρωτα και ζήσε το τώρα”

Ο γύπας είναι η ενσάρκωση της ίδιας της ελεύθερης αγοράς. Είναι η μηχανή του Ντένις Χόπερ με καβαλάρη τον Μίλτον Φρίντμαν. 

3.  Προσεγγίζει πάντα φιλικά μια κοπέλα και όχι γκομενικά.

Μεγάλη αλήθεια. Δεν πάει στην μπάλα σαν το γίδι, όπως ο Βάιος Καραγιάννης με το κορδόνι δεμένο γύρω απο τον αστράγαλο. Προσεγγίζει φιλικά. Ξέρει ότι η γυναίκα είναι ένα λελούδι. Κερδίζει την εμπιστοσύνη της πριν κερδίσει το σώμα της. 

Δεν πάει με σφηνάκια σαν 20ρης απο το Αιγάλεω, με την μπλούζα πάνω σαν τον Ρονάλντο μετά το Γκολ. Ο γύπας ο σωστός, είναι αθόρυβος. Με ελαφρύ χαμόγελο και μάτια γεμάτα ενδιαφέρον λέει : “πως ήταν η μέρα σου;” 

ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΤΟΡΠΙΛΗ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ; ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΟΡΟΥΣ; ΕΙΔΑΤΕ ΣΦΗΝΑΚΙΑ; ΟΧΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΡΕΝΤ ΡΙΚΟΥΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΦΡΕΝΤΣ ΤΟΥ.

4. Χτυπάει συναίσθημα.

Το μεγαλύτερο όπλο που έχει στην φαρέτρα του. Ο Γύπας δεν χρησιμοποιεί την δύναμή του, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ.

Όταν πρέπει, θα μεταμορφωθεί σε ένα ποίημα με συνοδεία πιάνου, στην άκρη ενός γκρεμού το ηλιοβασίλεμα. Δεν μιλάει ποτέ για αυτόν, μιλάνε ΟΙ ΟΥΛΕΣ ΤΟΥ.

Μιλάει το βασανισμένο κορμάκι του, μιλάνε τα γκρί του μαλλιά, ο γύπας δεν θέλει να κάνει έρωτα, θέλει ένα κορμί να χαϊδέψει, αποκτηνωμένος μετα από τόσα χρόνια στα χαρακώματα του πολέμου με την ζωή και την κακία του κόσμου.

Γίνεται ΠΑΤΕΡΑΣ. ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΟΘΕΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΗΛΕΚΤΡΑΣ. Όποτε έχει κάποιο πρόβλημα θα σου πει, “μίλα μου μικρή μου, ξέρω”.

ΝΑΙ ΡΕ ΓΥΠΑ ΝΤΑΝΤΙ. ΝΑΙ. 

5. Δεν σου δίνει υπερβολική σημασία, σου δίνει ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ σημασία.

Δεν θα κάνει ποτέ σαν χαζός, δεν θα μιλάει δυνατά όταν είσαι γύρω. Είναι όπως είπαμε, μια τορπίλη. Κάνει μικρές κινήσεις μελετημένες στην εντέλεια. Ένα πιάσιμο στο σβέρκο, ενα φευγαλέο βλέμμα, χτίζει ύπουλα μια μυστική υπόγεια σχέση οικειότητας. Κερδίζει έδαφος σιγά σιγά. Δεν πάει με πολιορκητικό κριό, μπαίνει με τον δούρειο ίππο. 

Ο γλίτσας νομίζει ότι το σκοτάδι είναι σύμμαχος του, θα χουφτώσει, θα πιάσει ύπουλα. Ο γλίτσας έχει απλώς υιοθετήσει το σκοτάδι ιδιοτελώς. Ο γύπας ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΑΥΤΟ.

Ο γλίτσας θα κάνει λάικ και σχόλιο, σε φώτο σου με μαγιό. Ο γύπας θα κάνει λαικ σε φώτο προφιλ απο το 2013, στις 3 η ώρα τα ξημερώματα. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

6. Μπαίνει σε γυναικοπαρέες.

Μεγάλος παίχτης, δεν φοβάται να δείξει τον θηλυκή του πλευρά. Μπαίνει μέσα σε γυναικοπαρέες και συζητάει άνετα για γκομενικά, εσώρουχα, μανό, ποιό κούρεμα έχει καλύτερο Flow, ξέρει τις γόβες με φιάπα, ξέρει το οπακ καλτσόν, γενικά ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. 

Ο Γυπας μπαίνει σε μια γυναικοπαρέα και καμουφλάρεται μέχρι να έρθει η ώρα. Σε κάποια στιγμή θα γίνει μόνο του. “Σήμερα δεν είμαι καλά και νιώθω λίγο μόνη, έρχεσαι να δούμε καμιά ταινία;”

7. Τσεκάρει τα like στο FaceBook για να δει ποιά έχουνε γίνει απο γυναίκες.

Μαέστρος στην τεχνική ανορθοδοξου πολέμου,  έχει εντοπίσει τα θύματα του από τα like που του κάνουνε διάφορες γκόμενες. Βλέπει ποιες κάνουνε συχνά like και μπαίνει σε μια φωτογραφία τους και αφήνει, όχι ένα τυχαίο like, ΑΦΗΝΕΙ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΡΔΟΥΛΑ.

Kαι στο τέλος να θυμάστε πάντα..

Όταν κάποιος άντρας γύπας, εκεί που μιλάτε στο Facebook σας ρωτήσει “θες να δεις κάτι;”  ξέρετε τι έρχεται έ;….