Ποιος δεν έχει πάρει ένα t-shirt με την -πλέον- κλασική εικόνα του Che Guevara; Ποιος δεν έχει φορέσει (έστω και μια φορά) μπότες τύπου καουμπόικες; Ποιος δεν έχει αγοράσει το καλοκαίρι βραχιόλια ή κολιέ από κάποιον πλανόδιο σε ένα νησί;

Όλοι τα έχουμε κάνει αυτά κάποτε και δεν το έχουμε μετανιώσει. Αλλά πρέπει να ξέρουμε και τα όρια. Και αυτά είναι ξεκάθαρα: τίποτα από τα παραπάνω σήμερα δεν πρέπει να υπάρχει σε μια ανδρική ντουλάπα.

Το ξέρουμε ότι κάποιοι μπορεί να στεναχωρηθούν, αλλά τι να κάνεις; Αυτά προστάζει η μόδα σήμερα.

10. Πουκάμισο χαβανέζικου τύπου

Μπορεί ο James May από το Top Gear να τα φοράει συνέχεια, αλλά μην ξεχνάς κάτι. Εκείνος είναι star και μάλιστα μέλος της κατηγορίας των γραφικών. Άρα καταλαβαίνεις γιατί δεν πρέπει.

 

9. Μυτερά παπούτσια

Ναι, κάποτε ήταν πολύ της μόδας τα μυτερά παπούτσια και μπότες, αλλά μην το παρακάνουμε. Ίσως ακόμα στο Τέξας να τα αγαπάνε, αλλά μην ξεχνάς ότι δεν μένεις σε ράντζο.

 

8. Το παντελόνι του… πυροσβέστη

Όχι δεν έχουμε κανένα θέμα με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Αλλά στη δουλειά τους οι πυροσβέστες το χρειάζονται το παντελόνι και με τις 17 τσέπες επειδή κουβαλάνε πολλά πάνω τους. Εσύ γιατί; Για να ψάχνεις 2 ώρες τον αναπτήρα σου;

 

7. T-shirt Che Guevara

Και όχι μόνο με τον Che Guevara, για να πούμε την αλήθεια, αλλά και με τους Jim Morrison, Bob Marley κτλ. κτλ. Γενικά με όλους τα είδωλα περασμένων εποχών. Πόσο είσαι; 15 χρονών;

 

6. Καλοκαιρινά κρεμαστά

Το πήρες το καλοκαίρι, που κυκλοφορούσες ξυπόλητος και με ένα μαγιό και ήσουν μαυρισμένος. Οκ, μέχρι εκεί καλά. Αλλά τι το φοράς και το χειμώνα μέσα από το πουκάμισο. Sorry, αλλά αυτό δεν είναι ωραίο.

 

5. Παντελόνι καμπάνα

Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω το γιατί. Εκτός αν ζεις στη δεκαετία του ’70 και την έχεις δει Tony Manero. Τότε όλη η ντουλάπα σου θα έχει το θεματάκι της.

 

4. Γραβάτες με cartoon

Απλά για να το ξέρεις: ποτέ δεν ήταν αστείες αυτές οι γραβάτες. Νόμιζες ότι ήταν.

 

3. Λευκό τζιν

Είσαι εφοπλιστής, έχεις σκάφος και τρως στο Μονακό με θέα το λιμάνι; Όχι; Ε, άστο καλύτερα.

 

2. Τα… ξεκούραστα αθλητικά

Ξέρεις αυτά που φοράνε οι κάπως πιο μεγάλοι όταν πάνε για ψώνια, για να μην τους πονούν τα πόδια τους. Άρα, αν δεν είσαι τόσο μεγάλος και δεν σου τα έχει δώσει ο γιατρός δεν υπάρχει νόημα να τα φοράς. Πέρα ότι το στυλ τους είναι χάλια.

 

1. Φανέλες/καπέλα/μπρελόκ ακριβών αυτοκινητοβιομηχανιών

Εκτός αν το αμάξι σου είναι κάποιας μεγάλης και ακριβής αυτοκινητοβιομηχανίας, τύπου Ferrari, Porsche και πάει λέγοντας. Αλλά το να φοράς κόκκινο t-shirt και καπέλο με το αλογάκι και να κουνάς μόστρα μπρελόκ Lamborghini και μετά μπαίνεις σε ένα 2CV μεταχειρισμένο, είναι κάπως αστείο. Όχι, με το 2CV δεν έχω πρόβλημα, με το ντύσιμο έχω.