Η Τρίτη είναι η ντροπή των ημερών. Είναι εκείνη η μέρα που κατά 99% δεν παίζει να προκύψει καμία είδηση, είναι η μέρα που οι δημοσιογράφοι αράζουν την πέτσα τους και σκέφτονται τι θα γράψουν, είναι η μέρα που ακόμη και στα social media καταλαβαίνεις ότι επικρατεί μια απόκοσμη ησυχία που δεν μας ταιριάζει και δεν μας αξίζει στην τελική βρε αδερφέ. 

Αυτή η Τρίτη όμως ήταν πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες. Οι καλές μέρες φαίνονται από το πρωί και εκείνο το πρωί τα social media είχαν γεμίσει με το πουλί ενός ιερέα (μοναχού ή γουατέβερ). Τι καλύτερο για να αρχίσεις τη μέρα σου;

Μία κοπέλα από την Θεσσαλονίκη είδε έναν ρασοφόρο τύπο να κάθεται δίπλα της στο λεωφορείο και σύμφωνα με όσα έγραψε στο facebook, αυτός ξαφνικά έβγαλε έξω το πέος του και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά της. Όλο αυτό ίσως να μην ήταν τόσο πειστικό αν η δημοσίευση δεν συνοδευόταν από φωτογραφία που τραβήχτηκε εκείνη τη στιγμή και μάλιστα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η φωτογραφία είναι αυθεντικότατη.

Με αυτά ως δεδομένα λοιπόν, συνέβησαν όλα όσα είναι λογικά να συμβούν. Δηλαδή βγήκε κόσμος και επιτέθηκε στην κοπέλα (!) που δημοσιοποίησε την ιστορία, πράγμα απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε ότι ζούμε σε μια άκρως σεξιστική και θρησκόληπτη χώρα. Δεν ξέρω αν το μαθαίνεις από μένα, αλλά ναι. Ας αναλογιστούμε μόνο τι θα συνέβαινε:

Αν αντί για ιερέας ήταν ένας μετανάστης

Είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτο το πόσο πολύ αλλάζει η στάση των πολλών ανάλογα με το ποιον έχουν απέναντί τους. Γιατί στο συγκεκριμένο περιστατικό παρατηρούμε μια ανελέητη επίθεση εναντίον του θύματος; Για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ο σεξισμός επικρατεί, όσο κι αν τον πολεμούμε, όσο κι αν τον θεωρούμε άδικο ή όσο και αν δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Δεύτερον γιατί ο θύτης, ήταν ιερέας, καλόγερος ή ό,τι άλλο ήταν. Και αυτό συγκινεί τον μέσο συντηρητικό ψιλορατσιστή, ψιλοσεξιστή χοντροθρησκόληπτο Έλληνα. Δεν κάνουν τέτοια οι παπάδες μας μωρέ! Αν όμως στη θέση του ήταν ένας μετανάστης, λογικά θα είχε φτάσει στη βουλή το θέμα με την ναζί πλευρά του κοινοβουλίου να εξεγείρεται…

Αν ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του facebook δεν ήταν ηλίθιος

Όταν ένας άντρας έχει βγάλει το πουλί του έξω και αυνανίζεται δημοσία θέα, μία γυναίκα το καταγγέλει με φωτογραφίες και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι “Τα ήθελε ο κώλος της”, “Τι να έκανε ο άνθρωπος με αυτά που βλέπει” ή “Ντροπή σου να τον διασύρεις”, ε είσαι απλά ηλίθιος. Τα σχόλια αυτά είναι υπαρκτά και δημοσιεύτηκαν κάτω από το ποστ της κοπέλας που γνωστοποίησε το θέμα (αλλά όχι, δεν θα τα προβάλλουμε και εμείς, πάει πολύ). Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις τι συμβαίνει στο κεφάλι ενός ανθρώπου που σκέφτεται και ενεργεί με αυτό τον τρόπο. Ή μάλλον όχι και τόσο δύσκολο. Είναι απλά ηλίθιος και επικίνδυνος.

Αν την ηθική δεν την καθόριζε η θρησκεία

Δεν θα ζούσαμε σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο αν οι θρησκείες και τα ανθρώπινα δικαίωματα δεν έρχονταν σε ευθεία αντιπαράθεση; Όσο καλός και πιστός ακόλουθος μιας οποιασδήποτε θρησκείας να είσαι, δεν μπορείς να παραβλέπεις την ισότητα των φύλλων (μεταξύ άλλων). Και μην πεις ότι ο χριστιανισμός δεν είναι έτσι και είναι απλά η θρησκεία της αγάπης γιατί δεν γίνεται να μην ξέρεις σε τι πιστεύεις και ο χριστιανισμός έχει σε σαφή υποβαθμισμένη θέση τη γυναίκα. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι η χριστιανική ορθόδοξη ηθική είναι αυτή που επικρατεί ακόμη και σήμερα. Πάνω κι από τα ανθρώπινα δικαιώματα, πάνω κι από τη λογική πολλές φορές. Εξαιτίας της οι γυναίκες δεν χωρίζουν τους άντρες τους στην επαρχία για να μη χαρακτηριστούν πουτάνες και συνεχίζουν να ζουν ζωές που δεν τους δίνουν χαρά και εξαιτίας της μια μεγάλη πλειοψηφία gay ανθρώπων κόβουν τις επαφές με τις οικογένειές τους.

Για τέλος, ό,τι λέει εδώ…