Παιδιά ακούστε λίγο. Το YouTube μετά από πολύ μεγάλο διάστημα σαπίλας και αναπαραγωγής πανέμορφων κοριτσιών που πιο αδιάφορες πεθαίνεις και αγοριών που μάταια παλεύω να κατανοήσω πως κονομάνε με τις σάχλες τους, παίρνει ανάσες και βγαίνει στην επιφάνεια, με κίνδυνο να πνιγεί από τα γέλια. Η Σοφία Μουτίδου, δημιούργησε ένα κανάλι για να σατιρίσει την παράλογη ζωή μας, με έναν καταπληκτικά ευφυή τρόπο, που με έκανε να δω όλα τα βίντεο της, όπως η φίλη μου τη Φιλένια βλέπει τα καινούργια επεισόδια του Game of Thrones.

Έχω λοιπόν την ανάγκη να σας πω κάποιους από τους λόγους που θα σας έκανε καλό να τα δείτε και εσείς, να γελάσετε πολύ και να προβληματιστείτε περισσότερο…

1. Εμφανίζεται στα βίντεο όπως ξυπνάμε όλες το πρωί. Το κανονικό το #nomakeup, το άφιλτρο. Στοκάρει τις κοκκινίλες του προσώπου της με make up που ονομάζει αλεύρι φαρίνα και δίνει έμφαση στις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια επειδή τσαμπουκαλεύεται συχνά και σε εκείνες δίπλα στο στόμα γιατί γελάει συχνότερα. Η γυναίκα κάνει contouring με φόντο τα μαγνητάκια από το ψυγείο της και ξέρεις κάτι; Το κάνει τόσο καλά, ώστε να το καταλάβουμε και εμείς που έχουμε δυο αριστερά χέρια.


2. Μαγειρεύει ΕΞΑΛΛΗ μακαρόνια χωρίς γλουτένη και τσιγαριστό κιμά, μέσα σε μια σακούλα από αυτές που ιδρώνεις για να αδυνατίσεις και τελικά πεθαίνεις, παθαίνοντας παραλήρημα Μαίρης Παναγιωταρά. Αναστατώνει τα μαλλιά της υπέροχα και γενικά μας χαρίζει σε αυτό το βίντεο 1 λεπτό και 44 δευτερόλεπτα, για την πραγματικότητα της σημερινής γυναίκας.

3. Στη συνέχεια, βγαίνει στους δρόμους της πόλης να μας ξεαγχώσει πατώντας τη σωστή την κόρνα την πρόστυχη. Μπινελικώνει αβέρτα τους υπόλοιπους μαχόμενους στα χαρακώματα του κέντρου της Αθήνας και μοιάζει ψυχοθεραπευτικό. Γενικά το ζει όπως το ζούμε και το περιγράφει όπως το νιώθουμε.


4. Το πρώτο βίντεο που είδα από εκείνη είναι αυτό που ακούμπησε και τις περισσότερες γυναίκες. Τα χώνει σε κάποια πολύ βαρβάτα βλέμματα, που τραβάνε ζόρι με το πόσο μεγάλος είναι ο κώλος του καθενός και αποφασίζουν αν πρέπει ή όχι να περνάει από μπροστά τους πάνω σε μια σέλα. Η αισθητική άλλωστε του μέσου Έλληνα σήμερα θέλει το στρινγκ στο σβέρκο και το φασισμό σε κάθε του κύτταρο.


5. Λέει “Φίλες και φίλες των εντελώς φίλων του” χωρίς να καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό. Αράζει στη βίλα της στην πλατεία Αμερικής φορώντας εφαρμοστό μπλουζάκι παραλλαγής, καπελαδούρα κόκκινη και ΧΕΣΤΗΚΕ αν μου αρέσει ή όχι.

6. Κάνει ελλειπτικό ενώ γυρνάει βίντεο και της κόβεται η ανάσα. Γενικά ούτε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή χάνει το ρυθμό της ατάκας της και ξεμαλλιασμένη και άνετη και ακομπλεξάριστη δηλώνει κλαίγοντας ότι δεν θα ξαναπαραγγείλει γύρο. ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

7. Η τυπάρα αυτή θα είναι φετινή παρουσιάστρια του Gay Pride και με αφορμή αυτό μας μαθαίνει να κλείνουμε τη φράση “Εγώ υπακούω στη δική μου σεξουαλικότητα”. Κάποια στιγμή τα παίρνει κρανίο και με όλους αυτούς τους χαζογκόμενους που μοστράρουν δίπλα τους γυναικάρες ενώ γουστάρουν άντρες και ντρέπονται να το πουν. Κακό δεν είναι που ντρέπεσαι, μιας και η κοινωνία μας έχει φροντίσει για τόσο περιοριστικά συναισθήματα. Κακό είναι να το παίζεις κάτι που δεν είσαι.


8. Πιάνει τα μαλλιά της και τα γαργαλάει με το στυλό, ενώ όταν τα αφήνει ελεύθερα τα ξύνει με μανία και συνεχίζει από εκεί που έμεινε και μια χαρά της πάνε. Παραμένει εκνευριστικά ετοιμόλογη και τη ζηλεύω με πάθος.

9. Δηλώνει δημόσια ότι δεν πιστεύει στον Θεό και αναφωνώ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ένας άνθρωπος που αντέχει να μην είναι αρεστός σε μια κοινωνία βαθιά θρησκόληπτη. Που ξύνει τη μύτη της με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου που θέλει να ιδρύσει σχολεία κατά της ομοφυλοφιλίας και αναρωτιέται πως και δεν φοβάται ο υψηλόβαθμος ιερέας ότι θα μείνει χωρίς συνάδελφο.  


Σοφία Μουτίδου πεθαίνω για το γέλιο σου και για τα μεγάλα σου μάτια. Χειροκροτώ τη δύναμη της ατάκας σου και την ταχύτητα της να φτάνει στο χρόνο της. Επιτέλους viral βίντεο, για τους σωστούς λόγους…