Όταν ήταν πιτσιρικάς είχε μπλέξει σε συμμορίες και μπαινόβγαινε στη φυλακή κάθε τρεις και λίγο. Έως τα μέσα της δεκαετίας του ’80 όπου κατά λάθος βρέθηκε να κάνει ένα πέρασμα από την ταινία «Runaway Train» και από τότε ο Danny Trejo καθιερώθηκε στον ρόλο του κακού σκληρού της μεγάλης οθόνης. Τόσο σκληρού, που μπροστά του οι Chuck Norris, Jean-Claude van Damme και Steven Seagal μοιάζουν με γατάκια. Είναι από αυτούς που λες ότι «ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του»!

Και αυτοί οι ρόλοι του ταιριάζουν. Η φάτσα του είναι άγρια, το κορμί του γεμάτο τατουάζ, ενώ μπορεί το όνομα του να μην το θυμόμαστε, αλλά αν φωνάξεις «Machete» γυρνάει μέχρι και αυτός! Και, έτσι όπως τον έχουμε συνηθίσει, είναι λογικό να πιστεύουμε ότι στον ελεύθερο χρόνο του ο Trejo μάλλον θα καθαρίζει τα μαχαίρια του από το αίμα και θα βασανίζει τον σπαστικό της γειτονιάς, έτσι για να περνάει η ώρα του.

Αλλά ήρθε ο ίδιος, σε μια συνέντευξή του στο Shortlist, να διαλύσει τον μύθο του. Ή αυτόν που πιστεύαμε εμείς ως μύθο του. Και η καθημερινότητα του Trejo είναι γεμάτη με χυμούς, τηλεοπτικές κωμωδίες και ακούσματα της Lady Gaga. Για τον Θεό δηλαδή!

Ταινία

Είμαι άνθρωπος της δράσης και αυτές οι ταινίες μου αρέσουν. Ωστόσο το φιλμ που έπαιξα και δεν θα ξεχάσω ήταν το δράμα «Sherrybaby», μαζί με την Maggie Gyllenhaal. Αρχικά δεν ήθελα να συμμετέχω, αλλά με έπεισε ο μάνατζερ μου και είμαι χαρούμενος για αυτό. Η Maggie είναι καταπληκτική.

 

Ποτό

Πίνω τα πάντα, αρκεί να μην έχουν αλκοόλ. Τα έχω κόψει αυτά εδώ και 40 χρόνια. Να, πριν λίγες μέρες έκανα στη Φλόριντα μια φωτογράφηση με ένα πανέμορφο μοντέλο. Ποιος χρειάζεται το ποτό, όταν μπορεί να περνάει τόσο καλά και νηφάλιος;

 

Φαγητό

Το αγαπημένο μου είναι εντσιλάδα με κιμά και πάρα πολύ τυρί. Ξέρω δεν ακούγεται υγιεινό, αλλά έχει απίστευτη γεύση. Μάλιστα τα μαγειρεύω στα σκεύη που μου έδωσε η Lady Gaga. Είναι καλή φίλη.

Μουσική

Μου αρέσουν πολύ τα κομμάτια της Lady Gaga, πιστεύω ότι έχει πολύ ωραία φωνή. Όπως και τα τραγούδια που ακούγονται στα καρτούν της Disney. Είμαι πατέρας τριών παιδιών και όπως καταλαβαίνεις τα έχω δει όλα.

 

Σήριαλ

Εντάξει το «Breaking Bad» το λάτρεψα. Αλλά αυτό που δεν μπορώ να σταματήσω να βλέπω είναι το «Two and a Half Men», αλλά μόνο την περίοδο που έπαιζε ο Charlie Sheen. Ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος και δεν έπρεπε να φύγει ποτέ από τη σειρά. 

 

Περιοδικά

Το αγαπημένο μου είναι το Easy Rider Magazine, που είναι κάτι σαν βίβλος για τους λάτρεις της μηχανής. Όμως διαβάζω αρκετά και περιοδικά τύπου People. Είναι τα καλύτερα για να περάσεις την ώρα σου. Και μου αρέσει να διαβάζω κείμενα για την Βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Η Βασίλισσα είναι η αγαπημένη μου.