Πριν με κράξεις και ξεκινήσεις τα μπινελίκια, να σου ξεκαθαρίσω ότι τις καθημερινές χρησιμοποιώ Ηλεκτρικό και τα σαββατοκύριακα Μετρό. Α! Και λεωφορεία, όποτε θέλω να δοκιμάσω τα νεύρα και τις αντοχές μου. Επομένως, έχω αποκτήσει κολλητή σχέση (στην κυριολεξία με τόσο κόζζζμο) με τα Μ.Μ.Μ.

Υπάρχουν όμως και φορές που κάνουν στάση (όχι εργασίας) και ξέρω από πριν ότι ούτε άνθρωπος θα μπει μες στο βαγόνι. Και γενικότερα δεν υπάρχει λόγος να κάνει στάση.

Μιλάμε, ουσιαστικά, για αχρείαστες στάσεις σε σταθμούς που όλοι μισούμε, που δεν έχουν λόγο ύπαρξης και που αν αύριο το πρωί βγει νόμος να τους καταργεί κανείς δεν θα αντιδράσει.

Ξεκινάμε; Κι αν θες να προσθέσεις καμιά στάση επιπλέον, μη διστάσεις και να την μοιραστείς στα σχόλια.

Ειρήνη
Το ΟΑΚΑ είναι το ίδιο μακριά και απ’ την Νερατζιώτισσα. Ναι, το ξέρω ότι βοήθησε για τους Ολυμπιακούς του ’04, όμως έπειτα ο σταθμός θα έπρεπε να σταματήσει την λειτουργία του. Χάνουμε όλοι χρόνο με την παρουσία του. Ναι, έχει και σχολές δίπλα, αλλά και πάλι, και αυτές είναι δίπλα στο Mall που ‘χει και Προαστιακό. Κρατάς Νερατζιώτισσα, κλείνεις Ειρήνη. Κι ας είναι ιστορικός σταθμός.

Πευκάκια – Περισσός (κράτα έναν απ’ τους δύο)
Είναι ακριβώς δίπλα και σπαταλάς δευτερόλεπτα απ’ τη ζωή σου στο σταμάτα-ξεκίνα του Ηλεκτρικού. Ειλικρινά, είναι τόσο κοντά που αν κοιτάξεις στο βάθος τον ένα σταθμό βλέπεις πεντακάθαρα τον άλλον. Νιώθεις;

Άγιος Νικόλαος
Ουσιαστικά, ο σταθμός Κάτω Πατήσια βολεύει και τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου. 5 λεπτά με τα πόδια. Δεν είναι παραπάνω. Κι επειδή τυχαίνει να μένω ακριβώς πίσω απ’ την πλατεία του Αγίου Νικολάου, δεν θα με πείραζε αντί για 3 λεπτά να έκανα 5 λεπτά. Και επιπλέον, τρως και άπειρες κουτσουλιές απ’ τα περιστέρια, κάτι που δεν θα συνέβαινε στα Κάτω Πατήσια επειδή έχουν κλειστη οροφή. Παρένθεση: Μόνο το ιστορικό ”Κοσμικόν” με τα γαλακτομπούρεκα αξίζει από αυτόν τον σταθμό.

 

Λαϊκίλα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Raptis (@nickraptis__) στις


​Πανεπιστήμιο
Ομόνοια Πανεπιστήμιο Σύνταγμα. Κανένα Πανεπιστήμιο δεν θα μας εμποδίζει ώστε να κάνουμε αυτήν την ωραία διαδρομή με το Μετρό. Τώρα θα μου πεις ότι έχει σχολή δίπλα. Δεκτό. Είναι πάνω στην πλατεία Κοραή. Οκέι. ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Άσε δηλαδή, που ο σταθμός είναι κλειστός συνέχεια λόγω επεισοδίων. Ε, ας τον κλείσουμε μια για πάντα.

Άγιος Ιωάννης
Κανείς δεν ξέρει που ακριβώς είναι, δεν συνδέεται με τίποτα άλλο και έχει και δύο γαμάτες στάσεις για να κατεβείς πριν και μετά. Αυτό.

Σεπόλια
Οι Σεπολιώτες σνομπάρουν το ίδιο τους το Μετρό! Πάντα είναι άδειο (ακόμα και τις ώρες αιχμής), ενώ είναι μια ανάσα από την Εθνική κι έτσι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν αμάξι. Κι αν εξαιρέσεις τον Αντετοκούνμπο τι άλλο μπορεί να έχουν τα Σεπόλια; Τι να έχουν μωρέ; Το Αλιβέρι των φτωχών και η Θήβα των πλουσίων;

Χαλάνδρι
Ο σταθμός Χαλάνδρι δεν είναι στο Χαλάνδρι (;) κι έτσι βολεύει ελάχιστους Χαλανδριώτες. Είναι σαν να πεις, κατεβαίνω στην στάση Μοναστηράκι και να κατεβαίνεις στον Διόνυσο. Στο ίδιο mood κινείται και η Αγία Παρασκευή.

Ελαιώνας
Προφητικός σταθμός για οοοοταν θα πάνε τα ΚΤΕΛ και το γήπεδο του Παναθηναϊκού (λολ) εκεί. Μέχρι να λειτουργήσουν αυτά τα δύο όμως, ο Ελαιώνας θα’ ναι καταδικασμένος να ‘χει λιγότερο κόσμο και από τους οργανωμένους οπαδούς της Ξάνθης…