Ο πρώτος «μαχητής των δρόμων» επιστρέφει στο επόμενο κινηματογραφικό κεφάλαιο του καλτ μετα-αποκαλυπτικού έπους του Mad Max. Ο Tom Hardy είναι ο νέος Max Rockatansky  με τις ευλογίες του Mel Gibson και συμπρωταγωνίστρια την Charlize Theron, στην ταινία «Mad Max: Fury Road» που σκηνοθετεί και πάλι ο δημιουργός του εμβληματικού αντι-ήρωα και της πετυχημένης σειράς ταινιών του, ο ελληνικής καταγωγής, βραβευμένος με Όσκαρ, George Miller.

Ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει για την ταινία, που αν τελικά τα καταφέρουν και την βγάλουν επιτέλους το 2015 σύμφωνα και με τον τελευταίο προγραμματισμό της, θα έχει κλείσει μια πενταετία που… ολημερίς την χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν. Γιατί μόνο με το Γεφύρι της Άρτας μπορεί να παραλληλίσει κανείς αυτήν την παραγωγή, από την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, μέχρι και το εν εξελίξει στάδιο του post-production. Καθυστερήσεις, αναβολές, re-shoots ξανά και ξανά, μέχρι και φυσικά φαινόμενα όπως οι καταιγίδες που σάρωσαν την αρχική τοποθεσία των γυρισμάτων αναγκάζοντας την παραγωγή να μεταφερθεί από τη Νέα Νότια Ουαλία στη Ναμίμπια, κι έκαναν τη διαδικασία της δημιουργίας της, τόσο περιπετειώδη, όσο και το σενάριό της.

Η ιστορία πάντως εκτυλίσσεται και πάλι στο γνώριμο δυστοπικό μέλλον όπου ο πολιτισμός έχει καταρρεύσει, η κοινωνία είναι σάπια μέχρι το μεδούλι και ο μοναχικός ήρωας προσπαθεί να επιβιώσει στις αχανείς ερήμους, αφήνοντας πίσω την παράνοια. Αναγκάζεται όμως να αντιμετωπίσει μια επικίνδυνη αδίστακτη συμμορία που του κλέβει κάτι τόσο πολύτιμο, όσο και τα καύσιμα – το πιο πολύτιμο «νόμισμα» αυτού του φουτουριστικού τοπίου… Σύμφωνα με τον George Miller, αυτή η ταινία είναι μια καταγραφή του «Πολέμου των Δρόμων» κι αυτών που επέζησαν.

Ο πολύ καλός Βρετανός ηθοποιός Tom Hardy που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στον Christopher Nolan ο οποίος τον επέλεξε για το «Inception»  με τον Leonardo DiCaprio και το ρόλο του Bane στο «The Dark Knight Rises», ενσαρκώνει τον Mad Max από μια ταινία-σταθμό στο σύγχρονο σινεμά που έκανε σούπερ σταρ τον Mel Gibson. Αν και αρχικά η σκέψη ήταν να επιστρέψει ο Gibson στον χαρακτήρα που τον καθιέρωσε, εκείνος απέρριψε την πρόταση θεωρώντας ότι είναι πολύ μεγάλος πλέον για να γυρίσει στη δράση. Ωστόσο δήλωσε ευχαριστημένος για τον «διάδοχό» του, ενώ φημολογείται ότι θα έχει cameo στην ταινία.

Ένας ακόμη λόγος που ανυπομονούμε για το «Fury Road» είναι η εμφάνιση της Charlize Theron στον badass ρόλο της αδίστακτης Imperator Furiosa. Μάλιστα, για τις ανάγκες του ρόλου της δεν δίστασε να ξυρίσει το κεφάλι της, προκαλώντας καταιγισμό σχολίων και κουτσομπολιών, όταν ο φακός την είχε απαθανατίσει με εκείνο το προσωρινό look της.

Στο καστ συναντάμε μία ακόμη καυτή πρωταγωνίστρια, το πρώην top model και «Αγγελο» της Victoria Secret, και νυν ηθοποιό Rosie Huntington-Whiteley. Θα δούμε επίσης και δύο μέλη από τους μεταλλαγμένους των «X-Men First Class»: τον «Beast», τον συνεχώς ανερχόμενο νεαρό Nicholas Hoult  που πρωταγωνιστεί και στο «Days of Future Past», και την «Angel» Zoe Kravitz, την sexy κόρη του Lenny Kravitz.

Η πρεμιέρα του «Mad Max: Fury Road», αναμένεται να γίνει στις αμερικανικές αίθουσες στις 15 Μαΐου του 2015.