Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη Mykonoooooos; Πάρτι; Παραλίες; Σείχηδες με εκατομμύρια στην τσέπη; Topless κορίτσια στην άμμο; Αντώνης Ρέμος;
 
Σίγουρα πάντως δε σκέφτεσαι συνειρμικά έναν τύπο που σχεδιάζει τα πιο εντυπωσιακά, μίνιμαλ ρολόγια εισάγοντας πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο. Ο Γιώργος Γαλούνης βάζει τη φαντασία και την τεχνογνωσία του για να δημιουργήσει μια σειρά από καταπληκτικά σχέδια με έμφαση στη λεπτομέρεια, τα Originate Mykonos.
 
 
1. Πότε ξεκίνησε η ιδέα του project και πόσο καιρό σου πήρε μέχρι να κρατήσεις το πρώτο ρολόι στα χέρια σου;
Η ιδέα ξεκίνησε αρχές του καλοκαιριού του 2015 και αν και στο πρώτο τρίμηνο κατασκευάσαμε ένα πρώιμο πρωτότυπο, το πρώτο ρολόι στη μορφή που είναι σήμερα το πιάσαμε στα χέρια μας 10 μήνες αργότερα.Μπορεί να ακούγεται αρκετός καιρός αλλά πίστεψέ με, τα πειράματα και οι βελτιώσεις απαιτούν πολύ χρόνο ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
2. Πόσο εύκολο είναι να έχεις την έδρα σου στην επαρχία και να κατασκευάζεις στη Μύκονο;
Ειδικά όσο ήμασταν στην αρχή μας όπου η καθημερινότητά μας ήταν γεμάτη πειράματα συνδυασμών υλικών, ήταν τρομερά δύσκολο διότι έπρεπε πολύ συχνά να ανεβαίνουμε Αθήνα ώστε να επισκεπτόμαστε ειδικούς για να παίρνουμε γνώμες και να προμηθευόμαστε υλικά. Από την στιγμή που έχουμε καταλήξει στα υλικά που βασιζόμαστε για την κατασκευή των ρολογιών μας, είναι αρκετά ευκολότερο.
 
 
3. Από που προμηθεύεστε τις πρώτες ύλες;  
Θα έλεγα πως τα ρολόγια μας είναι πολίτες του κόσμου, μιας και τα περισσότερα κομμάτια έρχονται από εξωτερικό, με τα βασικά να είναι εξωτική ξυλεία με ρίζες από Λατινική Αμερική και Αφρική, κρύσταλλα και δέρματα από Ιταλία και μηχανισμοί από Ελβετία. Παρόλα αυτά η κατεργασία ολόκληρου του ρολογιού γίνεται εδώ και αποκλειστικά από την ομάδα της Originate.
 
4. Ποιο είναι το background σου; Με τι είχες ασχοληθεί εσύ πριν ασχοληθείς με την ωρολογοποιία;
Μέσω της σχολής Αρχιτεκτονικής τοπίου, όπου αποτελεί και το πρώτο μου πτυχίο, ήρθα σε μεγάλη επαφή με τον σχεδιασμό και συγκεκριμένα τον τρισδιάστατο όπου σήμερα βασίζω τον σχεδιασμό των μοντέλων της Originate. Ωστόσο, η πρώτη μου επαφή με την “φύση” και συνεπώς την ξυλεία που αποδίδουν τα δέντρα, ήταν εξίσου μέσω της σχολής αυτής. Έτσι τα επομενα χρόνια οι γνώσεις αυτές βρήκαν εφαρμογή σε μικρά project όπου κατασκεύαζα γλυπτά και φωτιστικά από θαλασσόξυλα μέχρι που ξεκίνησα σεμινάρια ωρολογοποιίας από χόμπι και άρχισα να πειραματίζομαι σχεδιάζοντας τα δικά μου μοντέλα ρολογιών.
 
 
 
5. Ποια είναι τα σημεία υπεροχής ενός ρολογιού Originate Mykonos σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι τα ξύλινα ρολόγια;
Η έρευνά μας όλη και ο σχεδιασμός μας έχει βασικό γνώμονα την αντοχή και (την ποιότητα) , μιας και σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να συνδυάσουμε το όνομά μας με ένα ξύλινο ρολόι το οποίο θα κρατάει για χρόνια.
Από εκεί και πέρα η πρόκληση ήταν να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια σειρά ρολογιών τα οποία θα εκπροσωπούν την καλαισθησία αλλά και την αντοχή στον χρόνο, πάντα με την κατάλληλη περιποίηση μιας και πρόκειται για ζωντανό οργανισμό.
Άρα θα έλεγα πως τα σημεία υπεροχής μας είναι ξεκάθαρα η αντοχή, η ποιότητα των υλικών και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε την έννοια του ξύλινου ρολογιού.
 
6. Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο σχόλιο που έχεις ακούσει για τα Originate Mykonos.
Το καλύτερο και αναπάντεχα συχνό σχόλιο, είναι η φράση πολλών πελατών μας “δεν φοράω ρολόι, αλλά αυτό θα το φορέσω”. Το χειρότερο, το οποίο μάλιστα προήλθε και απ΄τον οικογενιακό κύκλο, είναι “μεταλλικό δεν θα ήταν πιο ωραίο;”…
 
 
7. Περίγραψε μου με 3 λέξεις το DNA των Originate Mykonos.
Χειροποίητο, διαχρονικό, μινιμαλιστικό.
 
8. Δουλεύετε με άριστη αισθητική το instagram account (www.instagram.com/originatemykonos) Πως πιστεύεις ότι σας έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής;
Θα έλεγα πως κάνουμε τα πρώτα αναγνωριστικά μας βήματα στον χώρο των social media. Παρόλα αυτά μας εξέπληξε η απήχηση που έχουν τα ρολόγια μας, συγκεκριμένα στον κόσμο του instagram, μιας και από τους πρώτους κιόλας followers προέκυψαν προτάσεις συνεργασίας όπως αυτές από 2 καταστήματα σε Ντουμπάι και Βαρκελώνη.
 
 
9. Ποια είναι τα επόμενα βήματα που θέλεις να κατακτήσεις για τα Originate Mykonos;
Άμεσα αυτό που δουλεύουμε είναι να τοποθετηθεί το προϊόν στα κατάλληλα σημεία ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτό ο κόσμος στον οποίο απευθύνεται και για τον οποίο σχεδιάστηκε. Όσο για το προσεχές μέλλον, έχουμε στα σκαριά κάτι πολύ πρωτότυπο για τα δεδομένα του ξύλινου ρολογιού.