Ας πούμε ότι είσαι από τους τύπους που θέλουν να περνούν πολλές ώρες μπροστά στη μεγάλη οθόνη και δεν αρκούνται στα μπλοκμπάστερ και τις παραγωγάρες αλλά θέλουν να βλέπουν ταινίες από κάθε γωνιά της γης. Δεν θα ήθελες να πας τρέχοντας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και να ξημεροβραδιάζεσαι εκεί μέχρι να δεις ό,τι έχει το πρόγραμμα από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα; Ε ναι!

Ε για να στο κάνουμε καλύτερο, σκέψου σε όλα αυτά να παίζει και μπίρα και μάλιστα αυτή να είναι Fischer! Ε πόσο καλύτερο θέλεις να στο κάνουμε;

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960 μόνο με ελληνικές ταινίες και εξελίχθηκε σε Διεθνές, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα του κινηματογραφικού κόσμου από κάθε γωνιά του πλανήτη για τις εξαιρετικές ταινίες που παρουσιάζονται κάθε χρόνο.

Όχι ότι έχουμε συγκεκριμένες προτιμήσεις και τις δείχνουμε κιόλας, αλλά να σημειώσουμε ότι ο καλύτερος σκηνοθέτης του σύμπαντος, Σταύρος Τσιώλης, έχει κερδίσει 2 φορές τον Χρυσό Αλέξανδρο, το βραβείο του πρώτου νικητή. Να τα λέμε αυτά!

Δες και ένα από τα εξαιρετικά τρέιλερ για τη φετινή διοργάνωση και αν σου αρέσουν (που θα σου αρέσουν), τα υπόλοιπα εδώ…

Στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται και η Αγορά. Το τμήμα αποτελείται από τα υπο-τμήματα Film Market (Αγορά Κινηματογραφικών Ταινιών) με την ψηφιακή βιντεοθήκη, το Φόρουμ Συμπαραγωγών με το διαγωνισμό σχεδίων παραγωγής Crossroads και το Works in Progress (ταινίες σε εξέλιξη) όπου συμμετέχουν ταινίες που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την παραγωγή από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Μιλάμε για μεγάλο ενδιαφέρον. 

Παράλληλα, η Fischer, γιορτάζει τα 10 χρόνια παρουσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απονέμοντας και φέτος τα πιο σημαντικά βραβεία, τα Βραβεία Κοινού Fischer. 10 χρόνια, αμέτρητες προβολές από όλο τον κόσμο, δεκάδες χιλιάδες ψήφοι, επίτιμοι προσκεκλημένοι, ένα μοναδικό κοινό από κάθε γωνιά του κόσμου και φυσικά η υψηλή ποιότητα και αισθητική της μπίρας Fischer που ολοκληρώνουν τη μοναδική εμπειρία του θεσμού! 

Για να γιορτάσει αυτά τα 10 χρόνια λοιπόν μας επιφυλάσσει μια έκπληξη. Η Fischer δε θα μπορούσε να μην κάνει και ένα δώρο σε όσους θελήσουν να επισκεφτούν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έτσι, μαζί με κάθε Fischer σε ένα από τα 30 επιλεγμένα σημεία στη Θεσσαλονίκη (ανακάλυψέ τα εδώ), κερδίζεις αυτόματα μία πρόσκληση για οποιαδήποτε προβολή του Φεστιβάλ.

Όμως η απόλαυση δεν σταματάει εδώ! Μετά την προβολή, με το απόκομμα του εισιτηρίου σου, μπορείς να επισκεφτείς ξανά ένα από τα 30 σημεία, να παραγγείλεις μία Fischer και να πάρεις άλλη μία δωρεάν!

Μπορείς να μελετήσεις το πρόγραμμα των ταινιών εδώ για να διαλέξεις πού θα δεις τι θα παρακολουθήσεις αγκαλιά με τη Fischer σου και μην ξεχάσεις να ψηφίσεις για να βάλεις κι εσύ το λιθαράκι σου στα Βραβεία Κοινού Fischer.

Info

57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσαλονίκης
3-13 Νοεμβρίου 2016, Θεσσαλονίκη, Πλατεία Αριστοτέλους 10
Τηλ.: 2310 378 400
e-mail: [email protected]
Site | Facebook