Είναι ένας από τους ήρωες όλων των παιδιών εδώ και πολλές δεκαετίες. Και πολλοί είναι οι ηθοποιοί που τον έχουν υποδυθεί εδώ και έναν αιώνα. Ωστόσο μόνο αυτός κατάφερε να κάνει τον Tarzan να μοιάζει με πραγματικό βασιλιά της ζούγκλας και στο τέλος να συνδεθεί τόσο με αυτό τον ρόλο, που όταν πέθανε στις 20 Ιανουαρίου 1984, η ταφόπλακά του έγραφε 3 πράγματα: «Johnny Weissmuller, Tarzan»! 

Ο Johnny Weissmuller γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1904 στην Ουγγαρία, αλλά προτού καλά κλείσει το πρώτο έτος της ζωής του, οι γονείς του μετακόμισαν στις ΗΠΑ για το δικό τους Αμερικανικό όνειρο και μια καλύτερη ζωή. Και μπορεί ο πατέρας του να μην τα κατάφερε σε αυτό, αλλά ο Weissmuller κατάφερε να ξεχωρίσει. 

Τη δεκαετία του ’20, μόλις στα 17 του χρόνια, γίνεται ένας από τους κορυφαίους κολυμβητές των ΗΠΑ και κάνει θαύματα μέσα στις πισίνες. Συνολικά ο Weissmuller κέρδισε 5 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, 1 χάλκινο, ενώ κατέκτησε 52 πρωταθλήματα στις ΗΠΑ και έσπασε 67 παγκόσμια ρεκόρ! Μάλιστα ήταν ο πρώτος που κολύμβησε τα 100 μ. ελεύθερο σε λιγότερο από 1 λεπτό. 

Η λάμψη του ήταν τόσο μεγάλη που εντυπωσίασε μέχρι και το Hollywood. Στα μέσα της δεκαετίας του ’20 κάνει τα πρώτα του μικρά κινηματογραφικά βήματα και στις αρχές των 30’s έρχεται ο ρόλος που θα τον κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο: γίνεται ο Tarzan. Κολυμπούσε καταπληκτικά, είχε το κατάλληλο σώμα, ενώ αυτό που τον έκανε τόσο γνωστό ήταν η κραυγή του. Μέχρι τη δεκαετία του ’50 ήταν ο πραγματικός βασιλιάς της ζούγκλας. 

Δυστυχώς όταν μπήκε στο 60ο έτος της ηλικίας του άρχισε να έχει πολλά προβλήματα με την υγεία του. Μάλιστα οι δικοί του τον έστειλαν στο γηροκομείο, αλλά τον έδιωξαν από εκεί μετά από λίγο καιρό, γιατί ξεσήκωνε τους πάντες με την χαρακτηριστική κραυγή του Tarzan! Τελικά άφησε την τελευταία του πνοή το 1984 στο Ακαπούλκο στο Μεξικό.