Καμιά 40αριά βαθμοί Κελσίου παίζουν έξω τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Και ξέρετε τι δεν επιτρέπεται να κάνεις με 40 βαθμούς Κελσίου; Τρία πραγματάκια: Να μην στέκεσαι πολύ ώρα στον ήλιο, να μη φοράς σκούρα ρούχα και να μη γράφεις προλόγους για άρθρα. 

Δεν τα λέμε εμείς, οι ειδικοί τα λένε. 

Οπότε, τους ακούμε ευλαβικά και προχωράμε με τη μία στο κυρίως θέμα, στις δέκα προβοθεματάρες αυτής της εβδομάδας, δηλαδή.

1.  Φουλ ποδοσφαιρική η εβδομάδα που πέρασε κι ας σηματοδότησε τη λήξη του Euro. Εν αρχή ην η επιστολή που έστειλε ο Μαραντόνα στον Υποχθόνιο, μέσα από την οποία η πρώην διάσημη παιχτούρα από το Αρτζεντίνα ευχαριστεί τον ακόμη πιο διάσημο ράπερ από το Ελλαδιστάν για τη λάμψη που του προσέφερε μέσα από το επικό τραγούδι “Maradona”. Ποιος να το περίμενε ε; Κι όμως… Ο Κώστας Μανιάτης έχει το αποκλειστικό.

https://www.youtube.com/watch?v=JtFYii_D0SQ

2. Από την Αργεντινή ορμώμενο και το επόμενο άρθρο, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Μέσι τον φοροφυγά. Ούτε παιχτούρα, ούτε μπαλαδόρος, ούτε διάδοχος του Μαραντόνα. ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ.- Kαι ως τέτοιον τον αντιμετωπίζει ο Νίκος Ράπτης, που αναρωτιέται για ποιον αναθεματισμένο λόγο αρέσκεται η κοινωνία μας να “στρογγυλεύει” εγκλήματα κι αδικήματα που προέρχονται από σελέμπριτιζ. Έξαλλος ο Νικόλας και με τα δίκια του…

3. Κι έρχεται ο Ντίνος Ρητινιώτης να σπάσει το ποδοσφαιρικό μονοπώλιο στη θεματολογία του Provocateur, παίρνοντας συνέντευξη από τον 26χρονο ιστιοπλόο Γιάννη Μιτάκη. Λίγες ώρες πριν ο τελευταίος ταξιδέψει για Ρίο ντε Τζανέιρο προκειμένου να συμμετάσχει στην 2η του συνεχόμενη Ολυμπιάδα (αν έχεις το Θεό σου…), μας μιλάει για το άθλημα, για την πάρτη του και τις φιλοδοξίες του. Να γυρίσεις πίσω μεταλλιούχος Γιάνναρε!

4. Ωραία η ιστιοπλοϊα. Βασικά, οτιδήποτε έχει να κάνει με θάλασσα, είναι ωραίο. Και για να εμπεδώσουμε αυτήν την αρχή, είπαμε να κάνουμε ένα κουiζάκι στο οποίο θα σου δείχνουμε φωτό από συγκεκριμένες παραλιάρες κι εσύ καλείσαι να θυμηθείς (ή να μαντέψεις) σε ποια νησιά αντιστοιχούν. Κι επειδή πιάσαμε τα καλοκαιρινά τα κουιζ, τσέκαρε κι αυτό εδώ, φρέσκο-φρέσκο και με τίτλο: Βρες το καλοκαιρινό κομμάτι από έναν και μόνο στίχο!

5. Δεν ξέρουμε αν είστε φανς των Πόκεμον ή από εκείνους που σιχτιρίζουν την ώρα και τη στιγμή που δημιούργησαν το Pokémon GO, το app δηλαδή που έχει κάνει κόσμο και κοσμάκη να σαλτάρει. Αν είσαι από τους πρώτους πάντως, σου έχουμε καλά νέα και σε προτρέπουμε να δεις τα 10 ενοχλητικά ποκεμόνια που βρήκαμε τριγύρω και μέσα από την ελληνική βουλή. Δια χειρός Τιμολέοντα Κουκούτση, παρακαλώ.

6. ​Πολύ της μόδας, που λέτε, τα πόκεμον. Μια από τα ίδια και το διατροφικό κίνημα του Βιγκανισμού. Όπου και να κοιτάξεις, έναν Βίγκαν θα τον πετύχεις. Όπως σίγουρα θα έχεις πετύχει και πολύ λαό που βγάζει χολή εναντίον τους. Απόψεις και στάσεις ζωής είναι αυτές… Όπως και να έχει, εμείς εδώ στο Provocateur έχουμε τον μίστερ Forkin’ Beast, ο οποίος τίμιος Βίγκαν καθώς είναι, είπε να συντάξει ένα μανιφέστο αλήθειας απέναντι στην πιο παρεξηγημένη ταυτότητα του σήμερα. Άσε λίγο κάτω το πιτόγυρο και διάβασε.

7. Εκτός από τους βίγκανς, μια άλλη στοχοποιημένη ομάδα της εποχής είναι κι όλοι εκείνοι που ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΛΟΓΟ δεν βλέπουν Game of Thrones. Ο Νίκος Μπόβολος, ένας από αυτούς… Ναι έχουμε και από δαύτους στο γραφείο και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά τους δίνουμε και βήμα για να μας εξηγούν τους λόγους που νιώθουν ευτυχισμένοι που τελείωσε η 6η σεζόν. Σταδιάλα.

8. Έψαχνε ευκαιρία να βγάλει τα κομπλεξιλίκια που έχει με το επώνυμό του ο Ροιτυνιότης και είπε να γράψει ένα άρθρο για όλους εκείνους που αναγκάζονται να ζήσουν μία ολόκληρη ζωή με ένα σάπιο όνομα, aka Νεόφυτος, Γεράσιμος, Πολύκαρπος, Παντελής και ούτω καθ’εξής… Καθαρά υποκειμενικό το θέμα, η αλήθεια όμως είναι πως στα σχόλια του άρθρου φάνηκε να βγαίνει μεγάλος πόνος από πάμπολλους πάσχοντες. Πριν ρίξεις μια ματιά, φρόντισε να ψηφίσεις το πιο άσχημο (στα αυτιά σου) αντρικό όνομα.

9. Αφού έλυσε όλα τα προβλήματα του τόπου, ο Θάνος ο Τζήμερος είπε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα με το αν η ποινή του μπέναλντι είναι δίκαιη ή όχι. Φυσιολογικές ανησυχίες, ενός φυσιολογικού ανθρώπου, δηλαδής. Κι αφού μπήκε στα του ποδοσφαίρου, είπαμε κι εμείς να τον… μετρήσουμε για να δούμε τι ρόλο βαράει. Πώς; Ψάχνοντας τα στατιστικά του στο Football Manager. Πουτανιά Μπόβολε;

10. Η δεκάδα κλείνει δυναμικά με “Ζωή εν Κροτάφω” η οποία αυτή τη φορά είπε να ασχοληθεί με τους “7 τύπους που συναντάς στο Κάμπινγκ“. Τσέκαρε τον Πλιάτσικα, τον Μαγκάιβερ, τη Σιχασιάρα και άλλα 4 τυπάκια που θα στήσουν φέτος το καλοκαίρι δίπλα σου. Το νου σου!

BONUS
Kαι στην Μαλακάσα θα ’ναι ωραία, με την Λα – με την Λάνα για παρέα“, τραγουδούν οι απανταχού φανς της, περιμένοντας το live της 19ης Ιουλίου κι εμείς σας προσφέρουμε ένα προβοκατόρικο υποκατάστατο: Τη Λάνα τη Ντελ την Ρέι μέσα σε 10 παρανοϊκά GIFs.

Και, για κλείσιμο, τσίμπα 134 δευτερόλεπτα που θα γεμίσουν τη ψυχούλα σου smiley