Υπάρχουν πολλά ιστορικά γεγονότα που κρύβουν ένα μυστήριο από πίσω τους – και για αρκετά από αυτά μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε την αλήθεια. Μάλιστα τα περισσότερα μυστήρια κουβαλάνε και πολλές θεωρίες συνωμοσίας στην… πλάτη τους. Τόσες πολλές που στο τέλος δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.

Ο Jerome Corsi ωστόσο δεν έχει τέτοια προβλήματα. Ξέρει τι πιστεύει, καθώς ως ένας από τους γνωστότερους συγγραφείς-συνωμοσιολόγους των ΗΠΑ, ουκ ολίγες φορές έχει κάνω άνω κάτω τον κόσμο με τα βιβλία του. Και δεν διστάζει να ασχοληθεί με όλα τα θέματα που μπορεί να έχουν έστω και μια υποψία θεωρίας συνωμοσίας – από τον ρόλο των ΗΠΑ στο τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους έως την καταγωγή του Barack Obama.

Ωστόσο στο νέο του βιβλίο «Hunting Hitler» στο στόχαστρό του μπαίνει ο Adolf Hitler.

Ο Corsi υποστηρίζει ότι ο Γερμανός δικτάτορας δεν αυτοκτόνησε στο καταφύγιό του, την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα έμπαιναν στο Βερολίνο για να ξεφύγει τον εξεφτιλισμό. Αντίθετα λέει ότι με τη βοήθεια Αμερικανών πρακτόρων, κατάφερε να ξεφύγει και να το σκάσει στην Αργεντινή, μαζί με τη σύντροφό του Eva Braun!

Ο συγγραφέας τονίζει ότι αν είχε αυτοκτονήσει όπως όλοι πιστεύουν, θα υπήρχε τουλάχιστον ένα αποδεικτικό στοιχείο, μια φωτογραφία που να τον δείχνει νεκρό, μια ομολογία (πέρα από αυτές των πιστών του στρατιωτών).

Μάλιστα τονίζει ότι ούτε οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν την αυτοκτονία του Hitler, ενώ τα οστά που βρέθηκαν στο σημείο που είχαν πει οι Σοβιετικοί ότι ήταν ο τάφος του, εξετάστηκαν από ειδικούς και δεν ανήκουν στον τρελό ηγέτη των Ναζί.  

Σύμφωνα με το «Hunting Hitler» ο Hitler ζήτησε τη βοήθεια των Αμερικανών, οι οποίοι τον φυγάδευσαν στην Αργεντινή, όπου και πέρασε ήρεμα τα επόμενα χρόνια της ζωής του μαζί με την Braun.

Μάλιστα το βιβλίο του Corsi δεν είναι το μοναδικό που υποστηρίζει ότι ο Hitler δεν αυτοκτόνησε.

Το 2012 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Hitler in Argentina» που λέει ότι ο ναζιστής δικτάτορας έμενε σε ξενοδοχείο της Αργεντινής, όπου και πέθανε το 1965.

Παρόμοιες θεωρίες υπάρχουν και στο ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο βιβλίο «Grey wolf: The Escape of Adolf», το οποίο υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί συμφώνησαν να τον σώσουν, προκειμένου η τεχνολογία των Ναζί να πάει στις ΗΠΑ και όχι στη Σοβιετική Ένωση.

Αν σκεφτείς ότι τα διαστημικά προγράμματα της NASA στηρίχθηκαν στις ιδέες, τα σχέδια και την ευφυΐα του Wernher von Braun, επιστήμονα των SS και σχεδιαστή των ναζιστικών πυραύλων V-2, μήπως οι θεωρίες συνωμοσίας να μην είναι και τόσο θεωρίες;