Μία ακόμη δύσκολη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και πλέον οι προβοκάτορες έχουν επικεντρωθεί στο live blogging για τον τελικό του Ατσάμπιο Λιγκ όπου και θα σου προσφέρουν εμπεριστατωμένο και άκρως σοβαρό σχόλιο για την έκβαση του αγώνα. Μέχρι όμως να αρχίσει το μπαλέτο, πρέπει να συζητήσουμε τα δικά μας.

Ξέρουμε ποια θέματα έχασες μέσα στην εβδομάδα. Και όχι απλά τα ξέρουμε, αλλά τα βρήκαμε, τα μαζέψαμε και στα προσφέρουμε στο πιάτο για να τα τσεκάρεις και να είσαι σίγουρος ότι δεν χάνεις τίποτα από το Provocateur. Αυτά, είναι τα 10 θέματα που έχασες (ενώ δεν έπρεπε).

1. Τι σκέφτεσαι όταν βρίσκεσαι στον δρόμο και περπατάς; Ο Ντίνος Ρητινιώτης περπάτησε, έβαλε το μυαλό του να δουλέψει, ρώτησε και τους σωστούς ανθρώπους και μάζεψε τις απαντήσεις που χρειαζόταν. Από κορίτσια που μετρούν κορναρίσματα θαυμασμού μέχρι ψυχαναγκαστικούς που προσέχουν τα πεζοδρόμια, ο κατάλογος είναι μεγάλος!

2. Αυτή την εβδομάδα κάναμε και το ταξιδάκι μας. Πήγαμε ένα πολύ ευχάριστο σαββατοκύριακο στην μεσσηνιακή Μάνη και θαμπωθήκαμε από την απεριόριστη ομορφιά της. Φυσικά πήγαμε μέσω Instagram γιατί το αφεντικό δεν δίνει άδεια ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!11 και σου παρουσιάζουμε τις ομορφότερες Ινσταγκραμικές φωτογραφίες της περιοχής.

3. Οι 7 τύποι από την άλλη πλευρά, δεν πήγαν κανένα ταξίδι. Πήγαν μια βόλτα μόνο μέχρι το πανεπιστήμιο να δώσουν εξεταστική και θα ξαναγυρίσουν στη βάση τους. Το δίδυμο Ρητινιώτη – Μπόβολου αποκαλύπτει όλους εκείνους που θα συναντήσεις στα αμφιθέατρα, στα κυλικεία και στα εργαστήρια. Αυτοί είναι οι 7 τύποι που θα συναντήσεις στα πανεπιστήμια

4. Η εβδομάδα που έφτασε στο τέλος της, σημαδεύτηκε από το ταξίδι του Πούτιν στη χώρα μας. Το επίσημο πρόγραμμα βγήκε στη φόρα πριν λίγες μέρες, αλλά εμείς εδώ πιστοί στο ερευνητικό ρεπορτάζ το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα. Ο Κώστας Μανιάτης αποκάλυψε το αληθινό και ΑΙΜΟΒΟΡΙΚΟ πρόγραμμα του προέδρου της Ρωσίας.

5. Ο Κώστας ο Μανιάτης δεν θα μπορούσε να μείνει εκεί. Ο τίμιος προβοκάτορας εργάτης κατάφερε να αποσπάσει την άποψη του Νικόλα του Αλέφαντου σχετικά με ένα από τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά διλήμματα. Πλάτωνας ή Αριστοτέλης; Όλα αυτά ο κυρ Νίκος τα έγραψε πριν αποκαλυφθεί ο τάφος του Αριστοτέλη. Να τα λέμε αυτα…

6. Ο νεαρός και άγουρος Νίκος Ράπτης βγάζει τα δικά του άπλυτα στη φόρα και ομολογεί: “Είμαι 20 και παρθένος στο Face to Face καμάκι…”. Μην ταράζεσαι αγαπητέ αναγνώστη. Είναι μόλις 20 χρονών, μη σε ξεγελάει που είναι 2 μέτρα ντερέκι.

7. Ο άλλος Νίκος, ο Μπόβολος, ασχολήθηκε με το (παραλίγο) κλείσιμο του Mega. “Έκλεισε το κωλοκάναλο το Mega και σταμάτησε η προπαγάνδα…” γράφει και απορεί με τις απόψεις που γέμισαν τα social media (και όχι μόνο) και οι οποίες φάνηκαν να χαίρονται με το κλείσιμο του ιστορικού καναλιού. 

8. Από φαγητό αυτή την εβδομάδα έχουμε καλοκαιρινά όσπρια. Ναι υπάρχουν! Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης στο #TaperakiProject μας δείχνει μια πολύ εύκολη, γευστική και άκρως καλοκαιρινή ρεβυθάδα με σπανάκι. Γιατί εσύ μπορεί να παίρνεις άδεια, αλλά τα όσπρια δεν ξεκουράζονται ποτέ. Να τον ακούς τον Γαβριήλ!

9. Ο φανατικός ατμιστής Ντίνος Ρητινιώτης, αφού μας γέμισε το γραφείο με τον αρωματικό του ατμό (που τον ζηλεύουμε και λίγο) μας γράφει μύθους και αλήθειες για το ηλεκτρονικό του τσιγάρο. Ο τύπος δεν θα ηρεμήσει αν δεν κόψουμε όλοι το τσιγάρο στο γραφείο και αν δεν αρχίσουμε να ανταλάζουμε αντιστάσεις!

10. Τέλος, την εβδομάδα που μας πέρασε, πήγαμε και θέατρο. Ο Νίκος Μπόβολος ενθουσιάστηκε με το Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου που άρχισε στο Skrow Theater και μας περιέγραψε τις (πολύ θετικές) εντυπώσεις του. Μην τολμήσεις και το χάσεις λέμε, είναι από τις παραστάσεις που αξίζει να παρακολουθήσεις!