Άλλη μία δύσκολη Προβοκατόρικη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και εμείς εδώ πιστοί στο ραντεβού μαζί σου, είμαστε έτοιμοι να σου υπενθυμίσουμε όσα μπορεί να έχασες. Όχι ότι πιστεύουμε ότι έχασες κάτι δηλαδή, αλλά να… Νιώθουμε την υποχρέωση να μην σου ξεφύγει ούτε ένα κείμενό μας σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Είμαστε υπερβολικοί;

Θα σου απαντήσουμε εμείς. Όχι δεν είμαστε, ρε Προβοκάτορα. Και δεν είμαστε επειδή ό,τι βλέπεις εδώ το ετοιμάζουμε για να δικαιολογήσουμε τους παχυλούς μισθούς μας να περνάς καλά. Και για να μη συνεχίσουμε να γράφουμε μπούρδες, αυτά είναι τα 10 θέματα του Provocateur, που έχασες (ενώ δεν έπρεπε) την εβδομάδα αυτή…

1. Ο Forkin’ Beast σε μια εξομολόγηση που συναρπάζει (παρτ 2 φυσικά). Ο πρώην κρεατοφάγος-κρεατολάγνος-σαρκοβόρο τέρας του Provocateur συγκινεί τα πλήθη με το δεύτερο μέρος της ιστορίας του, παρουσιάζοντάς μας τον άνθρωπο (τον εαυτό του) που αγαπά υπερβολικά τα ζωάκια για να τα κάνει στα κάρβουνα.

2. Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης από την άλλη δεν έχει τέτοια θέματα (η πολυφωνία είναι το χαρακτηριστικό του Provocateur). Γι’ αυτό στο #TaperakiProject αυτής της εβδομάδας μας παρουσιάζει ένα διαολεμένο κοτόπουλο Τίκα Μασάλα με υπέροχο ρύζι μπασμάτι. Το ταπεράκι το γαμάτο, το Ινδικό, το μορφωμένο, το άρρωστο!

3. Αρχίσαμε με φαγιά και αναρωτιόμαστε αν ξέρεις να μαγειρεύεις. Ξέρεις; Να πλένεις; Να σφουγγαρίζεις; Άκου να δεις τι παίζει. Αν είσαι ένας από εκείνους που την ψάχνουν για να καταφέρουν να μείνουν πρώτη φορά μόνοι τους, σου έχουμε το απόλυτο τεστ. Ο ειδικός Προβοκάτορας σε θέματα που άπτονται του εργενισμού, Ντίνος Ρητινιώτης, έφτιαξε για σένα ένα άκρως επιστημονικό κουίζ για να διαπιστώσεις σε πόσα χρόνια θα είσαι έτοιμος να πάρεις πούλο από το πατρικό σου. Για τσέκαρε.

4. Άντε και έμεινες μόνος σου. Είμαστε σίγουροι ότι κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού θα τραγουδάς δυνατά και θα κάνεις τη σφουγγαρίστρα μικρόφωνο. Τι όχι; Να προσέχεις μόνο μην κάνεις λάθος στους στίχους! Ο Νίκος Μπόβολος καταγράφει μερικές από τις πιο συνηθισμένες δολοφονίες στίχων που κάναμε μικροί σε πολύ γνωστά τραγούδια. Προσοχή, περιέχει spoilers!

5. Ας σοβαρευτούμε για λίγο γιατί έρχονται και Πανελλήνιες και μας ξυπνούν δύσκολες μνήμες. Σε όλους; Όχι σε όλους!  Ένας μικρός Προβοκάτορας που έχει και πρόσφατο το σχολείο καθώς αποφοίτησε πριν μερικές ώρες, ο Νίκος ο Ράπτης, εξομολογείται την μεγάλη του απόφαση (που μάλλον δικαιώθηκε) να μην δώσει πανελλήνιες

6. Και μια που μιλάμε για εξετάσεις, αν υπάρχει μία ταινία – σχολείο σε αυτή τη χώρα, είναι αναμφίβολα το “Ας περιμένουν οι γυναίκες” του Σταύρου Τσιώλη. Γι’ αυτό ο αγριοκαλλιεργητής Κώστας Μανιάτης ετοίμασε ένα βιντεοκουίζ – εξέταση για την αγαπημένη ταινία κάθε έλληνα πρώην ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ. Για πες, ΗΤΑΝΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ;

7. Το δίδυμο της στήλης “Η Ζωή εν Κροτάφω” επέστρεψε δριμύτερο με 7 τύπους σενιαρισμένους και καλοντυμένους, αφού αυτή τη φορά τους συνάντησε σε γάμους και βαφτίσεις. Τους ξέρεις, τους έχεις συναντήσει αρκετές φορές στη ζωή σου, ίσως να είσαι και ένας από αυτούς. Προσπάθησε τουλάχιστον να μην είσαι ο Κομφούζιος. Πλιζ. Αυτός είναι ένας από τους 7 τύπους που συναντάς στις γαμοβαφτίσεις, τσέκαρε και τους υπόλοιπους να νιώσεις.

8. Η Χρύσα Λύκου, από την άλλη, επέστρεψε με τους “Αφανείς Ήρωες” και επισκέφθηκε τον σύλλογο “Αγάπη για Ζωή”. Αν ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχες ξανακούσει για αυτόν, μην αγχώνεσαι. Στην συνέντευξη της Χρύσας με την επικεφαλής του συλλόγου, θα μάθεις πόσα αμαξίδια θα είχες αγοράσει με τα καπάκια που έχεις πετάξει. Και, γιατί, όχι, να συμβάλλεις κι εσύ ενεργά στην όλη προσπάθεια smiley

9. Μία ακόμη επιστροφή για το Provocateur ηταν εκείνη του κύριου Λεφθέρη. Ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων, βρέθηκε στα γραφεία του Provocateur, κάθισε δίπλα στον Κώστα Μανιάτη και του υπαγόρευσε λέξη προς λέξη την δική του οπτική για τον “Αστακό” του Γιώργου Λάνθιμου. Άλλο ένα λεκτικό ταξίδι του κύριου Λεφθέρη, μόνο στο Provocateur.

10. Κι αφού κάναμε το λεκτικό μας ταξίδι ας κάνουμε και ένα πιο ρεαλιστικό ρε διάολε! Ένα από τα κορίτσια μας ταξίδεψε στη Ρώμη και έχει το ρεπορτάζ! Οκ, δεν πήγε να δει Ρόμα ή Λάτσιο, αλλά πίστεψέ μας, έχει μπόλικο να μοιραστεί μαζί σου. Ξε-Φεύγουμε, από την Ρώμη για το Provocateur, η Βίκυ Καρατζαφέρη έκανε το ταξιδιωτικό της καθήκον και μας περιέγραψε την εμπειρία της.


BONUS
Σας αφήνουμε τώρα και σας δίνουμε την ευχή μας. Αλλά επειδή καμιά φορά οι δικές μας οι ευχές δεν πιάνουν, απευθυνόμαστε στον κατ’ εξοχήν αρμόδιο επί του θέματος, στον Μπάμπη Μπατμανίδη, o οποίος τα κονέ του με το παπαδαριό τα έχει ο αθεόφοβος. Κι αν δεν μας πιστεύεις τσέκαρε το φιλαράκι του τον ιερέα που έχει ειδίκευση στα ευχέλαια.

Κι ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ με βιντεάρα από τις λίγες!