Θέλεις να ξεχωρίζεις, να σε χαρακτηρίζουν άνδρα με γούστο και καλοντυμένο; Είναι εύκολο. Αν δεν κάνεις λάθη, τουλάχιστον στα βασικά!

Διάβασε και… αποστήθισε!

1. Σκέψου γιατί έβλεπες Χοντρό – Λιγνό. Ήταν αστείοι. Άρα… Στενό πέτο; Στενή γραβάτα! Χοντρό πέτο; Χοντρή γραβάτα! Για να μην είσαι αστείος!

2. Ένα είναι το βασικό αξεσουάρ του άνδρα. Όχι η… καδένα, ούτε τα βραχιόλια, ούτε καν η βέρα. Ονομάζεται ρολόι. Τα υπόλοιπα έπονται!

3. Οι οριζόντιες ρίγες σε λεπταίνουν. (Ίσως για αυτό στις φυλακές να τους φοράνε οριζόντιες… Για να φαίνονται καλοζωισμένοι. Ίσως…)

4. «Από κουμπί σε κουμπί». Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας για το μήκος της γραβάτας. Ξεκινάει από το πρώτο κουμπί του υποκαμίσου («γιατί το λες υποκάμισο; Τι είναι; Υπολοχαγός;», αναρωτιέται ο «Ζήκος» στην επική ταινία «Της Κακομοίρας»), έως το κουμπί του παντελονιού. Για περισσότερα μαθήματα γύρω από τη γραβάτα, πάτησε εδώ.

5. Τα θηλύκια στο παντελόνι είναι για να εφαρμόζουν ακριβώς οι ζώνες. Μην τις πιέζετε για να χωρέσουν, μην τις φοράτε αν… κολυμπάνε!

6. Τα κασκόλ είναι για να δένονται. Αλλιώς, δεν θα τα έκαναν μακριά! Δες εδώ 5 τρόπους για να το δέσεις!

7. Το παντελόνι σου είναι κοντό, αν φαίνονται οι κάλτσες σου, όταν προχωράς. Ως εδώ!

8. Η ζώνη πρέπει να «συμφωνεί» με το παπούτσι. Στο χρώμα. Αλλιώς… «μαμά κοίτα ένα ουράνιο τόξο»!

9. Κανένας άνδρας με στυλ, δεν έχει καθίσει ποτέ, με κουμπωμένο το σακάκι του. Το ξεκουμπώνει πριν καθίσει.

10. Το τελευταίο κουμπί στο σακάκι και το γιλέκο είναι μόνο για εφέ. Δεν κουμπώνεται ποτέ!

11. Η γραβάτα πρέπει να είναι πάντα πιο σκούρη από το πουκάμισο. Αλλιώς, δεν φοράς γραβάτα!

12. Ένας κύριος δεν σκανδαλίζει ποτέ τις κυρίες, δείχνοντας δέρμα του… ποδιού του. Άρα, οι κάλτσες πρέπει να είναι μακριές!

13. Το σωστό μήκος του σακακιού φτάνει εκεί που τελειώνει το φερμουάρ του παντελονιού και καλύπτει πλήρως τα οπίσθιά σας.