Τι σου είναι τελικά μια Χρυσή Σφαίρα… Και η σωστή στρατηγική… Μετά τη βράβευση του Michael Douglas, στη φετινή απονομή για την ερμηνεία του στο «Behind The Candelabra» που τον επανέφερε στο επίκεντρο, μαζί με την αφιέρωση στην Catherine Zeta-Jones που έγινε η χαρά του gossip, η Marvel άδραξε την ευκαιρία για να προχωρήσει σε μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση που προκάλεσε πυρετό στην κοινότητα των φαν. Ο ήδη Οσκαρικός ηθοποιός, είναι ο επόμενος βετεράνος από το βαρύ πυροβολικό του Hollywood μετά τον Robert Redford (που θα τον δούμε στο «Captain America: The Winter Soldier»), ο οποίος εισέρχεται στο κινηματογραφικό σύμπαν των υπερηρώων της Marvel. Και μάλιστα σε κεντρικό ρόλο.

Ο Douglas θα είναι ο Hank Pym στον «Ant-Man» που θα σημάνει την έναρξη της Φάσης 3 της Marvel, τον Ιούλιο του 2015 (η Φάση 2 ολοκληρώνεται το Μάιο της ίδιας χρονιάς με την δεύτερη περιπέτεια των «Avengers»). Ο «Ant-Man», είναι ένας επιστήμονας, ο Dr. Hank Pym που δοκιμάζοντας ένα από τα πειράματά του στον εαυτό του -κι όπως πάντα κάτι πάει στραβά- αποκτά την ικανότητα να αλλάζει το μέγεθός του, να επικοινωνεί με τα έντομα και να τα ελέγχει.

Ο ηθοποιός Paul Rudd ήταν το πρώτο κάστινγκ που ανακοινώθηκε πρόσφατα και θα τον δούμε ως Ant-Man – τον ίδιο ρόλο δηλαδή που έχει κι ο Michael Douglas! Πως γίνεται αυτό; Χάρη στο πλούσιο σύμπαν των κόμικς!

Αν και αρχικά πιστεύαμε ότι ο Rudd θα είναι ο Hank Pym, με την προσθήκη του Douglas, ξεκαθαρίζεται ότι ο… νέος θα είναι ο Scott Lang και ο… παλιός θα είναι ο Hank Pym.

Η ιστορία θα ξεκινά από τη δεκαετία του ’60 όπου θα δούμε σε δράση τον Hank Pym/Ant-Man/Michael Douglas, για να μεταπηδήσουμε στη συνέχεια στο παρόν με τον Scott Lang/Ant-Man/Paul Rudd. Θα δούμε πως ο δεύτερος αποκτά την στολή (στο κόμικ την είχε κλέψει), πως οι δρόμοι τους διασταυρώνονται, και πως στην συνέχεια, με έναν Μακιαβελικό τρόπο, οι δυο τους συνεργάζονται.

Η ταινία είναι ένα μεγάλο ρίσκο για τη Marvel λόγω του ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δεν είναι τόσο διάσημος όσο οι υπόλοιποι των μέχρι σήμερα κινηματογραφικών παραγωγών της, αλλά και λόγω της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα θα τη δικαιώσει καθώς πρόκειται για πολλά υποσχόμενο υλικό που μπορεί να μετατραπεί σε μία ακόμη εντυπωσιακή, συναρπαστική, υπερηρωική ταινία. Και η κίνηση να επιλέξουν έναν ηθοποιό με τέτοιο κύρος σε βασικό ρόλο, ήταν κίνηση-ματ. Μετά από αυτό, ο «Ant-Man» θα μας απασχολήσει σίγουρα πολύ περισσότερο στην κινηματογραφική επικαιρότητα.